Jump to content
Българският форум за музиканти

Правите ли упражнения за смъкване на гласа след пеене?


MISS_SUNSHINE

Recommended Posts

Здравейте! :) Известни са много начини за загряване на гласа преди пеене, но не отдавна разбрах, че има и упражнения за смъкване на гласа. Интересно ми е, правите ли такива упражнения след пеене? Задължителни / желателни ли са те?

 

Поздрави! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това упражнение изглежда лесно за изпълнение :), ако практикувате него или други ще се радвам да споделите малко опит :)http://www.ehow.com/video_2388403_vocal-mixing-exercise-tips.html?wa_vrid=8753f06d-5dec-43c9-aa58-04eeafb64a8d&wa_vlsrc=continuous&pid=1&cp=1

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хахах, нещо се е объркало с линковете и съм качила друго клипче, извинявам се :D .... имах предвид "vocal warm downs", умните и трезви хора сигурно са се досетили :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, аз определено никога не прескачам рязко от пеене към лафене с хора след изпълнението - или гледам да помълча малко, или правя няколко сирени в низходящ ред, почвайки от до, ре или ми от втора.

Редактирано от Emanuil
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

MISS_SUNSHINE, и аз погледнах Ehow линка и реших, да те оставя да обясниш какви упражнения имаш предвид преди да коментирам ;).

Квинти надолу правя аз, октавови, със слайд-почвам от фа-до-фа до фа-до-фа), четвъртини ноти, с редуване на гласни ( у-о-а и комбинации) и другото са бавни сирени на "я" (като прозявки).

п.с.Пиши след време дали забелязваш +/- ефект :).

Редактирано от Viara Ivanova
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви много за информацията и пак се извинявам за объркания линк :). Да, непременно ще се възползвам от вашия споделен опит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Има такива упражнения, но на мен ми се струва, че ако човек има възможност (почти)да не говори известно време след участие, гласа си пада сам. Най-вероятно има известен ефект от правенето на такива упражнения, стига да не се прекалява със самите тях.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

Поради стечение на обстоятелствата съм минала през 5-6 преподаватели по пеене (някои от тях по класическо, други по поп и джаз) и съм чувала доста различни неща, но за такъв вид упражнения никой не е споменавал, следователно самите те не ги правят, а повечето от тях пеят от много години и досега нищо не им се е случило на гласовете, което ме навежда на мисълта, че вероятно няма да си скапя гласа,ако не правя такива упражнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично не са ми известни подобни упражнения, след пеене е хубаво да оставиш гласа си да почине, т.е. да не говориш известно време, особено ако си пяла много и гласа ти е изтощен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.