Jump to content
Българският форум за музиканти

Kemper Profiling Amplifier


chalgasucks

Recommended Posts

Част от по-възрастната гилдия съвсем даде воля на цинични словоизлияния. Нормално е, сблъсъкът с новите технологии и методи да дава отражение, ще мине и ще отмине.
Никой не спори, кое е по-добро или не е: все още (и всъщност винаги) тоя тип технологии ще са в постоянно развитие.

 

Това за което говори TONY (имплементирането на знания) няма да е с чипове, а ще е на молекулярно (веществено) ниво, но ще изисква огромни ("нехуманни") изпитания с флуидите в мозъка по време на активна дейност, мислова и физическа. Ще може (засега на теория) да се направи синтезирана "снимка" от аналогични вещества и да се замени във флуидната среда на човек с по-малко знания и умения.
Това не значи, че автоматично ще станеш Айнщайн или Джими Хендрикс, а просто ще има мисълта ти достъп до по-широко поле на изява. Ако не си свирил на китара, ще ти е адски лесно да започнеш да свириш във времето. Не е тук мястото да се обсъждат тези теми, те са в сферата на "генетичните" модификации (предполагаемо доброжелателни). 

Важното е какъв е резултата накрая. Пък дали си записвал в кенефа или свириш пред стена от Маршали... музиката ти може да си е все същия блудкаж. 
За да си добър свирач, се иска практика, практика, практика. За да си добър музикант се иска дарба или много силен вътрешен порив да се изразяваш чрез музика, без значение дали на акустичен или на хипер-ултра-мега-електронен инструмент с контролери тъч-сензори и на клепачите, ако щеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Валяк, смятам, че човек на годините ти би трябвало да разбере шегата за профилирането на гиъра на kolio_k, а не да го обръща на цинична критика и отново да захапва темата за това кой какво заслужава и как не трябва всичко да се получава на готово...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, очевидно е че Кемпера се радва на сериозна популярност сред музикантската гилдия, след като в Томан води класацията за продажби. Аз съм си любопитен по природа и затова да попитам - кое голямо име сред китаристите (хайде, да не е голямо, средно да е :) ) го ползва в момента? С уговорката ( за улеснение ) да прескочим метъла като стил. Ровя се в нета от десетина минути и не намирам демонстрирана ярка фенщина сред големите имена.

 

Е каква е тази дискриминация сега, да прескочим метъла като стил.

 

http://kemper-amps.com/page/render/lang/en/p/185/do/Kemper_Profiling_Amplifier___User_Testimonials.html

 

А ето тук може да се видят китаристите използващи Axe-FX, другият най-популярен процесор от високия клас:

http://www.fractalaudio.com/artists.php

 

Вярно сигурно са взели парички да дадът тези мнения, но все трябва да има доза истина в думите им де.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хъх, на страницата на Kemper има и един нашенец, китарист. Niko Tsonev. Лично аз не бях го чувал, а явно е някакъв гений, работещ със световни величия. Има го и на сайта на TC Electronic, разцъква някакви Suhr китарки... :)

 

За Kemper много готино е клипчето на Andertons. Освен че се вижда/чува какво става, тримата присъстващи изказаха мнението си от собствена позиция и за различни употреби - на конц, при записи, в къщи... Цял час е, но може да се попревърти на доста места. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха!

Steve Morse.... Не го вярвам, наистина :)

Преди няколко дена имах душевния оргазъм (заедно с още 4000 българи) да слушам Марк Нопфлър в НДК. От тогава, в плейъра в колата ми е само новия му албум - Privateering. Та думата ми е че ако някой някога ми демонстрира звук като неговия през профилиращо, моделиращo и прочие -иращо устройство, ще си изям старите кецове :)

Затова махнах метъла от уравнението, ще ме простите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Тoва Venetian Poison на Нико Цонев е нелошо, макар че леко въз-техничарско и не ме грабна като музика, нищо че звука е убийствен просто!
Но явно има нашенци, които се реализират. Гледам Steven Wilson му е правил нещата и заедно в Мексико са свирили. 
Пък нека се излагат с тоя Kemper.

jabs, пази кецовете, че да не цвъкне и Марк Нопфлър там нейде на страницата на Kemper.
Германска работа, след Melodyne, беше въпрос на време да се появи такава джиджавка за китари специално.

Редактирано от Ayahuasca
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То не, че някой ще се изложи кемпера. Всяко едно устройство създадено за китара свири по някакъв начин и тук въпроса е до предпочитание. Хората, които го оплюват в темата и са скептични по въпроса, аз съм еди от тях +1, са ценители на истинските неща. Китара се записва с подходяща китара, някой друг камион, готин амп, кабинет и подходящ микрофон и по този начин нещата са истински така се е правило, така и ще се прави колкото и ел. играчки, симулации и емулации да се опитват да направят инженерите днес те са базирани на това нещо и колкото и да имитираш едно нещо то не е истинско а е имитация. Класиката си е класика и тя е стойностна. Има много колеги, които харесват светещи копчета и дигитални играчки, за тях може би това нещо е на върха на хранителната верига но за мен с кемпер се ходи за риба, а на китарата се свири с амп  :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Great, now make a plug-in out of it and give it away for free.

Чудесно, сега го направете на плъгин и го пуснете свободно. 

 

Много смел коментар на фен в Youtube. Не че, сигурно не може да се направи верно на плъгин.  :hooray: 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно Нико, той ми е съгражданин. От Ямбол е. Набори сме - 1974. Лично се познаваме и едно време разцъквахме заедно за кратко. Наистина е изключителен китарист. Иначе се казва Николай. И свири с доста известни хора.

Той успя да си свърже живота с музиката, докато ние........Карай....Може би в другия живот.......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Ayahuasca, ще си запазя кецовете и няма да ги ям. Просто са ми удобни и си ги харесвам ;)

Чичо Марк няма да ползва скоро Кемпера, бас ловя. Просто според мен отдавна е намерил своя звук и стил. Пък и някак тази машинка няма да отива на "Jurassic" Strat-a от 1954... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тя ще стои някъде из шкафа (рака), не е нужно да се вижда, щом пък толкоз няма да си ходи с китарата. Иначе дядо Марк нека да е жив и здрав дълги години още, че да може да тества поне техологията.
А и да не му хареса, какво толкова. Много удобна джиджавка е, а че ще има професионалисти, които ще отричат, ще има. Така винаги са се развивали технологиите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами така като гледам, темата е за самия Kemper,  a не "Фенове на лампите, кво мислите зса кемпера". 

Само kolio_k каза, че го е пробвал, но не достатъчно щателно, доколкото се разбира и не му е харесал. 

Джиджавката е удобна и мулти-функционална, безспорно. Може ми съвсем малко я дели от тотален фурор (доколкото знам, се предвижда да се вкара някакъв малък амп 50W в нея, лампов вероятно, така че... ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това ще бъде версията с усилвателя:

http://www.thomann.de/gb/kemper_profiling_amplifier_powerhead.htm

Има го и в рак вариант:

http://www.thomann.de/gb/kemper_profiling_amplifier_powerrack.htm

600W Class D. Сега ламповите маниаци ептен ще го намразят, това class D колко грозни изкривявания вкарва, колко грубо звучи, мани мани... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.