Jump to content
Българският форум за музиканти

Kemper Profiling Amplifier


chalgasucks

Recommended Posts

Така е, kolio_k. Прав си, че все още дигитализацията не е стигнала такова ниво на развитие. Сигурно и с два ампа става, особено когато си ограничен в един два стила за гига, но за определни неща, особено на живо, някак си не се получава, освен ако нямаш 4-5 човека антураж отзад, пък и отпред. 
Аз например съм доволен и с една акустичка и 30W комбо (не е лампово да отбележа) за нея, без ефекти-мефекти, може и микната, както дойде. Не се оплаквам. 
Но kemper-a e удобство, мулти-функционалност и съм сигурен че на сляп тест защитниците на лампата ще сгрешат поне 5 пъти от 10, кое то чно чуват, kemper-a или amp-a.

Нека не издребняваме, а да се радваме на развитието на технологиите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, погледнах го това нещо, струва 3 бона!!! Какъв му е смисъла? За тези пари може да се купи качествен, нов, лампов усилвател или (с повечко оглеждане) два такива на старо. Какво толкова ще емулирате с него?

Не искам да засягам никого, но за мен това е играчка за хора, които още не са осъзнали, че хубавият звук е нищо повече от една що годе прилична китара, един качествен усилвател и ОТ и няколко години здраво копаене, докато тонът не излезе от ръцете. Разберете, няма shortcut, трябват си няколко хиляди часа работа. Да не говорим, че е напълно безмислено да се замеряме с клипове от youtube.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Основното предимство на процесорите - да си свириш на ушенце и в 3 часа през нощта  ;) И моя струва далеч по-малко от 3 бона...

Редактирано от dickens
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не вярвайте толкоз много на тубата те там изродите и с безплатните плъгини правят чудеса, а за електронна играчка според мен цената е висок. За тези пари човек може да се обзаведе със стабилен истински амп, а колкото и да е добра тази ел. играчка тя просто си е един вид имитатор. Но както написах по-горе за всеки влак си има пътници.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Абе, колеги, не правете сметка на чуждия джоб бе! Вие ако сте спецове в ИЗНОС т.е износвате колите, дрехите, китарите и всичко останало на западния свят, то човека не е като вас....

Редактирано от bassbull
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама и аз износвам некви секънд хенд английски ампове,бих износил и на дядо Пейдж китарата,той дали свири с тая играчка?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Hillbilly -  Джими отдавна си е открил звученето на китарите и оборудването към тях(което не е тайна за теб,а за младежите които прохождат тепърва) неговото звучене е еталон и до днес, и едва ли ще тръгне да ползва такива джижавки,оти звукоизвличането му е все още еталон за всички свирачи дори и на най известните днес !!!!!!! Това е  китариста дал основата на съвременното свирене на не един съвременен стил и начин !!! Всеки музикант има желание поне на един от концертите му да дойде Джими и да забие едно парче, примери в "Тубата" бол !!! Ох, ВЕЛИКИТЕ ВИНАГИ ЩЕ НИ ОМАЙВАТ НА СЦЕНАТА ДОРИ И С ЕДНО ПАРЧЕ!!! Моите пет стотинки..............знам, че ти със сигурност ме разбираш за какво говоря !!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Все пак да се отбележи, че е най-продавания продукт в категорията китари и басове на Томан (която не включва само инструментите, а всичко - от перца и колани, през процесори, усилватели, кабинети, ефекти и пр). И то при цена 1550 евро. Не 150.

 

С две думи - продукта си има своето приложение. Може би никой не би отишъл на концерт с него, но може би за свирене "on the fly", както казват музикантите, е идеален, предвид това, че можеш да профилираш много звукове (досущ като пачове на софт.сим.) и наличието на безброй ефекти.

За съжаление съм нямал възможността да го пробвам лично и трябва да съдя по ревютата, които съм гледал, но изглежда, че достатъчно добре "симулира" това, което е зададено.

 

А спорове дали е по-добре да е лампа или дигитално са излишни и водят само до крайности в изказванията, и вместо някой да постне нещо смислено по темата, четем как 2W лампово радио вадело по-автентичен звук от това или пък как някой не можел да си позволи 2 глави, 4 кабинета, 8 стомпа и пр...

 

ПП: Аз, примерно, ако ги имах парите, бих си го взел, заради неограничените му възможности, поне на теория. След това бих отишъл на гости на kolio_k и бих профилирал целия му гиър. :P

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някои от великите парчета на Цепелин са записвани с една малка лампова въшка колко радио,а маршълите и хайватовете са за концерти..

Никой не спори за нищо,просто тая дъвка я дъвчеме от години - всеки работещ китарист,който търси звук,а не отбиване на номера за халтурката с процесор си мъкне лампов амп,който е с неговия саунд.

Иначе моите простотии из джема някои са записани с вокс амплъг симулатор (даде фира вече),други с 30 вата лейни про-тюб..,кефа да свириш с реалния звук няма нищо общо със симулаторите,публиката може и да не усеща разликата,но свирача доста и това му се отразява на свиренето..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^С други думи "Тафил труда на Кольо". Нищо ново под слънцето!

Де да можеше да тафите ръцете и мисълта му, ама още няма такива "кемпери" и няма да има слава Богу!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ Веднъж да те хвана, че не си прав!!!

 

Четох, че до 20-30 години ( може и 50,60, 70 , дори и 100 да са), ще има възможност за имплементиране на знания.

В момента може да е малко от научната фантастика, но за добро или зло, май ще го направят.

Например, вместо да се потиш с години на китарата, плащаш си и ти имплементират някакъв чип например

Пол Гилберт или Джими Хендрикс пакет и почваш да жулиш като тях.

Темата ще се измести много, ако почнем да коментираме по този топик ( вкл и моралните аспекти),

но да приемем, че ще е факт, дори след 100 години. ( инфото е от Премиер Гитар и вероятно не е партенка)

 

Нали има много теми, където се сблъскват ламповите срещу другите.

Нека се придържаме към топика.

Съфорумници като Кольо, които са наясно защо не искат Кемпер, са ми с ясни и разбираеми позиции.

Други са ми, като запъни марковци на мост, ми хубаво бъдете си трю тюб демайовци.

 

Без да съм тръгнал да си купувам днес Кемпер, вероятно ще си взема.

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Няма да споря. И сега има подобни имплементирани домати, водни пилета и сума лекарства обещаващи какво ли не. Както бях казал преди, още чакам да дойде повсеместният комунизъм, където ще може да се лежи и само да се лапа....

И да се премахне логиката, която е наложила природата. ТОГАВА вече ще си Е@е майката тотално.

 

ПП. А самоонождане ще има ли  :hysterical: ?

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:hysterical: след 20-30 години сигурно ората ше си лягат с гумени кукли,а децата ше се раждат  в парници..напред към прогреса..

Абе,след като ПРО-музиканти,които свирят от джаз до жици жестоко и еднакво добре не биха си взели това,въпреки,че на теория ще им е незаменим помощник и са го слушали аз не мога да разбера за чий ти е да метнеш 3000,освен ако мама и тати не са политици примерно и се спъваш в пачки из къщата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^^Мисля, че си напълно прав, но за това ще е добре, да отворим нова дискусия в отделна тема.

Например - Моралните аспекти на генното инженерство за един свят с перфектно свирещи китаристи.

А и не само - казват, че в най-близко бъдеще ще избираш детето ти с какви коси, очи, дори таланти да се роди.

От една страна, ще е гадно да се намесваш в тези неща, от друга ще могат да се избегват генетично заложени болести.

Но това е за друга дискусия.

 

По темата - едни знаят, защо не искат профайлър, други - защо го искат.

А още един болюк си чешат клавиатурите. И те така.....

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Добре, очевидно е че Кемпера се радва на сериозна популярност сред музикантската гилдия, след като в Томан води класацията за продажби. Аз съм си любопитен по природа и затова да попитам - кое голямо име сред китаристите (хайде, да не е голямо, средно да е :) ) го ползва в момента? С уговорката ( за улеснение ) да прескочим метъла като стил. Ровя се в нета от десетина минути и не намирам демонстрирана ярка фенщина сред големите имена, а може и да греша? Не изразявам мнение, а задавам въпрос, да поясня ;)

 

P.S. Понеже аз не се имам за музикант, да изразявам категорично мнение ще е чесане на клавиатура, както правилно отбеляза Тони. Дотук в темата мнение изказа един виртуозен китарист с много опит. Такива мнения следва да тежат и ме интересува попадали ли сте и на други, на музиканти от голям калибър.

Редактирано от jabs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.