Jump to content
Българският форум за музиканти

кубето ми се прецака


Recommended Posts

Здравейте,

 

извинявам се ако темата се дублира, но имам следния проблем:

Както си свирих и изведнъж затихна. Като пусна драйв канала и се чува все едно съм го намалил до край, нали знаете като намалиш драйв канала до край как се чува съвсем тихо но се чува и заедно с това се чува не брум а по скоро свистене между ш и с и заедно с това от време на време се усилва за секунда примерно и после пак затихва, но свистенето си стои. Това стана просто така без да е ритано, заливано, изтървано. За улеснение ще изключа някой от възможностите за проблема: не е в кабела нито в китарата защото пробвах китарата на друго кубе с друг кабел. Също така понеже кубето има ефект лууп смея да твърдя че проблема е в секцията с преампа защото пуснах китарата на входа за пауър ампа и всичко си е наред там.

Отворих го но всичко вътре е наред като чисто ново. Знам че най-добре да го заведа на специалист, но пиша първо тук защото някой може да е имал подобен проблем и да не е толкова сериозен и да мога да се справя сам.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, ловнах рак на белия дроб. Изолирах симтомите и се оказа повечето в левия дроб. Ае сега кажете, кво ми е и как да се оперирам сам? Че ми е интересно, да са пробвам сам, щот' кинти не'а. И понеже е форум, да питам, лъчетерапията полезна ли е?

Ама баш така ми звучи питането!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно рака можем доста да си поговорим защото винаги ми е била интересна тема и му имам зъб, не че имам или съм имал ама ме е яд как млади и стари измират като мухи от тази болест, която не че няма лечение ами просто сме забравили как да се лекуваме, поради невежество и замбиране от страна на медията. Все пак раково болните са златни мини за фармацефтичната индустрия и ще те излъжа за процента но мисля че е 90% от приходите на тази индустрия е именно от неефективното лечение на рака. От там можете да се досетите че никой от тях не иска лек за рака. Ако някой се интересува по темата да ми пише на лично, защото тук не е мястото, но просто колегата подхвана въпроса с цел да покаже абсурдността на обявата ми и аз говоря тези работи за да покажа че евентуално мога да помогна въпреки абсурдността на коментара му, но очевидно колегата просто ме иронизира. Да наистина звучи тъпо, но описах симптомите може някой да е имал подобен проблем, а за кинтите наистина са дефицит и междудругото лъчетерапията е вредна.

 

Както и да е по същество кубето е Marshall VS 8040 хибридно с лампа в преампа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ами колега трябваше да почнеш от там че е VS8040 .Моя е същия и имаше същия проблем.С едно посещение в гугъл го реших.Проблем кубето ти няма.Чисто и просто не си го ползвал известно време и жаковете са леко окислени - говорим за тези на сенд ретърн.Значи проблема се отстранява супер просто.Взимаш буксата от кабела на китарата и я раздвижваш в тези букси за да се махне окиса и си готов.Ако пък искаш да си съвсем сигурен отваряш си усилвателя и ги почистваш с някакъв препарат.Това е!

Това е често срещана явление в тези кубето до колкото прочетох в гугъл.Но не се плаши иначе е железен усилвател.

Редактирано от Valeri_pj
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах подобен проблем на моя със сенд ретърна.Жакчетата от включване и изключване се бяха поразбили и крачетата им бяха поразпоени.Доста зор беше да го отворя,щото трябваше да махам всички копчета отпред както и 15 винта,но после само ги презапоих за 5 минути и всичко се оправи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз също имах подобен проблем, кубето ми е VS102 вътре на платката има двойка големи кондензатори които изводите им се бяха разхалтавили от вибрациите, не местата където са запоени върху платката а вътре в самите кондензатори, фабрично основите на кондензаторите са заляти с нещо като восък за свещ предполагам с цел да се избегне този проблем понеже в сравнение с другите елементи тези кондензатори са доста по масивни. Отстраних восъка доколкото е възможно и натъпках силикон под кондензаторите и сега кубето си бачка.

Редактирано от baitanas
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма общо с вашите проблеми момчета.В този амп чисто и просто връзките преамп - крайно стъпало стават в жаковете и когато те се окислят връзката се губи.Така че обясних какво се прави.А и дори да го отваря няма копчета няма дявол има да развинти 4 болтчета и да откачи кабела от говорителя.Това е !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за съдействието момчета. Явно това наистина е често срещан проблем при тези кубета. При първа възможност ще го погледна, тъй като сега е в репетиционната.

B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А възможно ли е проблема да е в лампата. Знам че предусилвателните лампи имат дълъг живот, но все пак...

Някой знае ли какво става като се изхаби лампа или е време за смяна?...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почва да губи усилване, звука става "стъклен", абе звучи си прецакано. Не ми се е случвало да си замине съвсем лампа, но тогава не би трябвало да чуваш абсолютно нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, някой знае ли как се маха тази лампа това нещо дето е увито около лампата да го режа ли какво да го правя. Нещо като гума или пластмаса е. Не се маха лампата страх ме е да не изкъртя целия цокъл.

 

23458810114305822151337718040nN40B2sO3omMFsSRw4ux.JPG

15940634072538115151337718065Hr3GlFsMa34pNvAjRanf.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.