Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за адаптер на китара ?


Recommended Posts

Колеги искам да попитам имам един адаптер свален от няква българска китара single coil бял и доста по тежък от оригиналните ми на китарата която е Stagg s 300. Захващането и формата са същите така че може да пасне.Измерих го дава 5,5 ома измерих и мойте бриджа е 8,58 ома а другите са към 7 и нещо. Искам да попитам заслужава ли си да го монтирам на бридж позиция имате ли наблюдения по добър ли е звука от един китайски адаптер. Мисля че ще е по слаб от оригиналните като ниво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Амиии, щом дава толкова ниско съпротивление, предполагам е дал на късо и не свири :greenangel: Или нещо си объркал единиците?

 

ПП. Недей се занимава според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А може и адаптера да си е толкова.Срещал съм такива бг адаптери.Не звучат по-добре от китайчетата ти.(а за някои уши може и да са по-добре, но според мен - не).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А може и да е 5,5 КОм и да си е нормален за мидъл нали?Щото за бридж е слабичък ми се струва.Забележете че и другите дето ги е мерил са в омове,което е невъзможно

Редактирано от Valeri_pj
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Извинявам се писал съм ома а то е килоома монтирах го от любопитство, звука не е много добър по слаб е сигнала и ми се струва че ниските се губят но има отчетливост не замазва попадал съм на китари които много мажат този е добре. Оригиналния като го вклча към компютъра и когато е с повиче драив има много шум и ако са овеличени колоните стават големи микрофонии този засега не е направил микрофония може би защото е слаб. В комбинация с другия оригинален адаптер звучат добре двата. Ще го подържа малко да го пробвам в микс как ще звучи и в крайна сметка ще си върна стария. Извода е че оргиналния на стаг си е по добре. Но и нашето родно производство за времето си е било на ниво според мен адаптера ми се струва че е от китара орфей но може би от по новите където са копирали от западните фирми.

Редактирано от vlado1113
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В килоома трябва да са :)

Българските single coil за Кремона, които съм срещал са 5,6 кОм, 6,5 кОм и 8 кОм (съответно за нек, мидъл и бридж), но съм попадал на случай и трите в една Кремона да са еднакви.

Също така са една идейка (около 1-1,5 мм) по-дълги от стандартните.

Като звук предполагам може да са по-добри от Stagg.

За бридж позиция 5,6 кОм ще е слабичък обаче. ;)

 

П.П. Пусни някоя снимка да видим дали е кремонски или орфейски.

Редактирано от dandilov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Адаптера отдзад е залят и е прозрачен виждат се магнитите и намотките а две планки излизат от двете страни и за тях се запойват кабелите. А отпред го стимах монтиран ето http://www.album.bg/...mages/29418591/ http://www.album.bg/...mages/29418590/ Ако може да го познаете ще кажене какъв е ?

Редактирано от vlado1113
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Така си е Stagg адаптерите не са на ниво според мен Стават но за чисти неща според мен, чистата китара много приятно звучи балансирано в сравнение с другата ми китара която е с два хъмбъкъра китайски без име. Но като включа другата с дистроржън и забравям за Stagga.

Редактирано от vlado1113
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено взе да ме кефи повече звука на това адаптерче но не само а в комбинация с мидъла на стаг двата звучат идеално с драйв ! А за чис тон не са толкова добре колкото оригиналния . Казвайте може ли да се разгадае какъв е така от снимките отгоре или да го сваля и да го снимам и отдоло. Май ще търся да купя друг такъв от 8 кОм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Stagg пикапите са мега гнусни, щом те ти звучат добре... не е добре работата... ;)

Т. е. с дисторшън не вадят тон, на тънките струни, аз така го разбирам поне. Не стават за соло, като няма гласец китарката. Към автора на темата има едни евтини китайски адаптери ето ти линк http://vikiwat.com/adapter-za-kitara-xt-p05.html но да помогнат съфорумците, ако знаят, дали са читави, да пробваш с тях :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ина мен ми прилича ''Хранов'' поне не шуми.Добре ги екранира.

Относно ''кило-оми'' и сила нещата не са равнозначни.Например този адаптер http://www.dimarzio....g-strat/area-67

Specs

Wiring: 4 Conductor

Magnet: Alnico 2

Output mV: 120 - съществено важния параметър

DC Resistance: 5.86 Kohm

Year of Introduction: 2008

със сигурност ще звучи по-силно от въпросния /най-горе описан/

Редактирано от мегатон
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.