Jump to content
Българският форум за музиканти

Купих си китара Stagg но незнам модела помагайте ?


vlado1113

Recommended Posts

Китарата е на 5 - 6 години и навремето е била към 340 лева като нова незнам дали е вярно това. Ето линк снимах я

http://vlado1113.sni...t/kitara.668583 На мен ми прилича много на Stagg s 300 който сега е на цена към 180 лева http://www.veselinko...com/s300bk.html възможно ли е по някякъв начин да разбера модела. Иначе китарата има сравнително по хубав тон от китара за 180 - 200 лева който съм пробвал. Растройва се много бързо на какво се дължи това може би ключовете изпускат и само на първа струна на 12 прагче дава леко заглушен тон малко като доблиран вдигнах струната но засега не сам го оправил това но като цяло съм доволен. Но искам да знам Stagg преди 5-6 години на какви цини са били и дали е възможно това да е същата китара която се продава сега за 180 незнам дали е възможно да ми дадете отговор само от едни снимки но все пак. Благодаря предварително.

Редактирано от vlado1113
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Все си мисля че има разлика от сегашните S 300 защото ето тук има s 300 втора употреба и е на 190 ето линка http://www.mmg-music...t/stagg-s300-tr Но май китарката си е често нова и тази си е цената. Най добре ще зема да пробвам една нова в някой музикален магазин за да преценя има ли разлика.

Редактирано от vlado1113
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да капнеш малко машинно масло или друга смазка там където минават струните на 0 прагче и на струнника. Доста често това оправя проблема с разстройването. Ако няма подобрение, тогава са ключовете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По скоро второто искам да проверя, но чистия тон на ктарата ми харесва много има много високи което е хубаво за чиста китара. И с по лек драйв става но аз както обичам HI gein нешто шума идва в повече и ще си наложи да слагам хъмбъкър или направо да я продавам и да зимам друга ще видим. А иначе растройването се оправи като натегнах болтовите на ключовете и смених струните и не съм ползвал ръчката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си се набутал за тази цена, но китарата не е ама нищо специално. Това е една много обикновена китарка, като за много начинаещ, или компромисна китарка докато се съберат парички за по-добър инструмент след време. Ако ти е удобна си свири с кеф. Затаврям темата, защото тази марка китари е обсъждана прекалено много във форума и са знайни всичките им недостатъци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.