Jump to content
Българският форум за музиканти

За един по-добър форум.


musicman

Recommended Posts

Уважаеми приятели,

 

Всички ние искаме да имаме един приятен за четене форум. Доста често обаче се наблюдава как новорегистрираните потребители нито четат правилата на форума, нито ги спазват. Това води до натоварване на модераторите, а и дразни останалите потребители. За да се избегнат подобни проблеми от няколко дни въведохме система, при която всички новорегистрирани потребители попадат в група newbies. Потребителите в тази група нямат право да гласуват в анкети, а също така и не могат да пишат директно в теми или да създават такива. Всички постове минават през проверка от модератор и ако всичко е наред - след модераторското одобрение се показват.

 

След като даден потребител натрупа 50 одобрени мнения, той автоматично се прехвърля в група members и става пълноправен член на форума. Възможно е по преценка на модераторите някои хора да бъдат прехвърлени в група members и преди да натрупат 50 поста, всичко зависи от съдържанието ;) Вече имаме такива случаи. 5 поста бяха достатъчни да преместим един колега директно в група members.

 

Вече няколко дни системата е в действие и по този начин автоматично се разрешават доста проблеми. Това ме кара да смятам, че по този начин форумът ще бъде много по-приятно място за всички ни.

 

П.П.

Решихме също и постовете в Говорилня и Купувам-Продавам да не се броят за постове. Така че, хората които са тук само за да продават или да си приказват ( не за музика ) няма да минат в група members.

  • Like 39
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още една рестрикция за новозаписалите се потребители.

 

Понеже се наблюдава все по-често явлението новорегистриран потребител с има - няма 2 поста да почне да спами на лични съобщения (заплахи, реклами, спам). Въвеждаме още една рестрикция, новорегистрираните потребители в група newbies, няма да могат да ползват системата за лични съобщения докато не станат пълноправни членове на нашето общество. Припомням, че това става като се пишат смислени теми, дават се смислени отговори или просто като се натрупат 50 одобрени поста в раздели различни от Говорилня и Купувам-Продавам.

 

Важно!!! Ако се регистрирате тук с фейсбуук акаунта си имате много голям шанс да бъдете одобрени по-рано. Припомням, че има доста хора, които са одобрени още на 5-тия - 10-тия пост. Така, че скъпи новозаписали се приятели, всичко си зависи от вас.

:cheers2:

  • Like 17
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.