Jump to content
Българският форум за музиканти

На горещия стол - synchu


Recommended Posts

@paxata

Уха^2 :)

Електрическите любимци много са се сменяли през годините, но горе долу са незадължително в този ред - Нуно Бетънкорт (уникален стил), Джеф Бек, Стив Морз, Слаш, Джон Петручи, Трой Стетина (защото от неговата Lead Guitar беше май първото наистина хеви метъл соло, което изсвирих като света), Пол Гилбърт, Крис Бродерик, Джо Бонамаса, Гътри Гован, Ричи Блекмор, Чък Бери и още един куп, които изпускам.

Като банди, наблюдавам че през годините ставам все по-сериозен стилов смешател и слушам всичко, иначе - Extreme, Deep Purple, Dixie Dreggs, Rage, Blind Guardian, Dream Theater, Metallica, Beatles, Children of Bodom, In Flames, Toy Dolls, Me First and the Gimme..., Ramones, Ayreon, Queensryche - и още много са като че ли и не всички в стил "тресня" , но това са на първо четене май.

Любими усилватели (незадължително притежавайки всички, които искам, ама какво да се прави - криза, а и да не беше пак щеше да е трудно ) - Маршал, Дизел (или Диттцел, както е на немски), Егнатер, Богнер, Хюз и Кетнер, моя си Гарланд; Кабинети - Маршал, Дизел, Ефекти - TC, Eventide (*factor серията са много удобни), Dunlop, Suhr и разбира се NAudio :) за Микрофони ще ми е трудно - Sennheiser, E/V, Beyerdynamic,Shure, екзотичните Beesneez...с Royer в някой момент искам да се сдобия..., Neumann разбира се ... :) За китари ще ми е още по-трудно да изброя, но това в което съм сигурен е че като си погледна някои от първите писания тук ми иде да се плесна през челото - никога не казвай никога, защото все някога ще стане някога - това по повод "категоричните" изявления за качествата на определени китари, въпреки че винаги съм внимавал :),но вкратцем - Washburn Nuno серията, N4 padauk особено, Gibson Standard/Classic/Custom,ES335, Suhr Modern/Classic, Framus (силно подценявани, според мен - много се радвам, че вече имаме възможност да ги видим, чуем и пипнем и в БГ), Tom Anderson, Music Man (особено Петручи signature), и няколко доста по-малко познати, като една китарка, която ми направиха Shamray(.ru) и която все много много си харесвам и пропускам вероятно доста други.

 

@Мефистофел

1. Ми като има :) Като няма - как да дойда. Получава се все пак чат пат да ме няма, докато има, но като има и ме има няма начин да ме няма, освен ако ме няма....ъъъ....мда.

2. Ние ВСИЧКИ знаем, кой може да налепи магистралата до Ихтиман със столевки, и това не съм аз, а назаем не дава ....:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кои са нещата в звукозаписа, които най-много са те тормозели и затруднявали, а като си се сетил как става, си се плеснал по челото и си рекъл: "ето къде бил ключът от палатката"... като изключим това, че за тая работа си трябват кинти...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер сложен въпрос, защото трябва да пиша до утре, че то май целия процес беше едно откривателство и всичко в него, но ето един кратък списък, в който включвам и нещата, за които съм си казвал "абе тва няма начин да е така или може да се мине и без него" и след това съм се плесвал по челото :)

1. Репетиции, репетиции и пак репетиции за предмикрофонните, предбарабанните, задкитарните, задклавирните и останалите индуциращи звукови вълни устройства. Звукозаписът се улеснява значително.

2. Акустиката на помещението и качествените монитори. Не е въпросът дали не става и без тях. Въпросът е, че е по-лесно и по-бързо :)

3. Свестен звукозаписен софтуер, на който да си направиш свестен кликтрак, хем да се чува, хем да не пречи, хем смяна на темпо/времена. Кликтрака беше сериозно откритие за мен преди години. Не че не ставаше и с метроном, но въпроса е как по-бързо и по-лесно.

4. Дръмкит Фром Хел първата версия на едно CD и въпреки това най-великите метъл сурови барабани, които бях чувал по онова време. Тогава в БГ студио никой не можеше да докара такъв звук. До тогава се мъчех по какви ли не начини да докарам свестен звук базиран на какви ли не семпли от барабани, вкл. и от един архаичен клавир Вермона, който имаше много свестен синти орган звук и за който сега съжалявам, ама трябваше да го продам тогава.

5. Свестен лампов усилвател, свестен микрофон и свестен аудио интерфейс, за мен постигат най-лесно и бързо, свестен китарен звук.

6. Не е необходимо да се съобразяваш с всички правила в звукозаписа (пример - не слагай лимитер на мастер трака докато записваш, записвай с възможно най-високите нива и т.н.......), но ако нещо не звучи добре - пробвай по правилника, ако звучи добре - да не ти пука за правилника :)

7. X/Y, AB и разни други начини на използване на микрофони плюс два три други трика в стерео записите (най-вече за акустични китари или повече от един инструмент) - това беше голямо откритие също и голяма мъка едновременно....

 

.......със сигурност съм се пляскал поне още 2-300 пъти по челото.... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все ми се е искало да те питам. Името ти "сънчу" ли се чете (един вид е написано на шльокавица и излигавено от Сънчо) или идва от synchronize you и следователно се чете "синк-ю" или нещо от сорта, раздуй малко повече :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Три скромни дамаджани първокачествен първак и няколко домашни подкови - какво му трябва на човек? (това са мечтите, реалността вероятно ще е друга ) :)

 

ПП. Благодаря :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добри мечти за домашнярките,а не са непостижими :cheers2:

Абе за китаристите,които са ти любими,освен тежката артилерия споменаваш и Чък Бери,класик е,Хендрикс и Пейдж не те ли радват,те донякъде са мост между стария блус и съвременните технични китаристи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радват ме разбира се :) Но като че ли повече ми допада Джеф Бек например (а и Джо Бонамаса напоследък много ме радва).

А като цяло винаги се радвам на добри китарни изпълнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честит рожден ден, с едно мое китарно изпълнение - надявам се, да ти хареса :)

 

 

Наздраве!

Редактирано от atanas_shishkov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честит Рожден Ден и от мен. Наздраве!

ще чукна и няколко въпроса за протокола..

1. Убеден ли си , че можеш на 100% да различиш семплирани барабани от истински сет?

2. Какво ти е мнението за Frank Zappa?

3.Би ли работил (свирил) без заплащане за някаква кауза?

4. Най-много искаш да отидеш на концерт на.......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за пожеланията на всички :)

 

Наздраве!

Гледах го вече :) Много е добро!

1. Убеден ли си , че можеш на 100% да различиш семплирани барабани от истински сет?

2. Какво ти е мнението за Frank Zappa?

3.Би ли работил (свирил) без заплащане за някаква кауза?

4. Най-много искаш да отидеш на концерт на.......

1. Не. Особено при съвременните библиотеки, добре направени барабани, мисля че малко хора могат да ги различат. Да не говорим, че обикновено в последно време всички барабани в определени стилове музика са някакъв смес от истински и семпли.

2. Положително, макар и да не твърдя че изцяло разбирам творенията му или съм слушал много Запа. Особено късния период :)

3. Да. Правил съм го :)

4. Томи Еманюел в последно време :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.