Jump to content
Българският форум за музиканти

Мнения относно


Stagg

Recommended Posts

Здравейте!

Реших да си сменям кубето и се спрях на марката Marshall. Разгледах в някои от големите онлайн магазини, и моделите на Marshall, които предлагаха бяха от 10 , 15 и 50 вата. Тъй като 10 и 15 - ватовите са твърде слаби се спрях на MG50DFX Доколкото разбирам в него има вградени дигитални ефекти: reverb, delay, chorus, и flange , които ще са ми много от полза (защото нямам процесор, а само един Blues Overdrive на Behringer), а освен това има два канала. В описанието от сайта пише "CD ins" и искам да ви попитам какво означава това. Ако някой използва такъв усилвател нека да бъде така добър да сподели колко е надежден, добър звук ли вади, има ли излишни шумове, може ли да се използва повече от един ефект наведнъж и въобще всичко възможно за модела. А пък ако има несъгласни с избора ми на марка модел и т.н. ще се радвам да чуя предложения. :) От Търново съм, така че нямам възможност да видя такъв на живо, тъй като няма добре заредени магазини. Предварително ви благодаря!

Редактирано от Stagg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

CD ins - това значи, че можеш да си пуснеш CD/MP3 плейър и да свириш успоредно с бекингтрак например. Доста полезна(за мен) опция. Ефектите на кубето не са нищо особено, но ще ти свършат работа. Успех :thumbs_up:

 

ПП излгедай някое ревю в youtube и прочети ревюта из чуждите сайтове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!Аз използвам такъв и съм доволен от него и от вградените ефекти и от лупа.И аз съм от Търново и може да го чуеш довечера в Мелон ако искаш.Усливателчето е бомба.Чистия канал е чист за разлика от всички маршали които имат изкривяване все някакво,драйв канала е много як и от крънч може да докараш до сериозен метъл звук.От ефектите аз ползвам ривърба и хоруса,който ми се струва по-добър от Boss CH-1.Дилея става,ама не за всичко,защото не можеш да му променяш тайминга.Луупа(send/return) е много полезен,защото ефекти като дилей,хорус,флейнджър не звучат добре в in входа.50 вата са достатъчни за живо свирене навсякъде.CD in е вход за да свириш с някаква музика по принцип,но Иван Лечев ме изненада като си пусна процесора точно в този вход за да няма корекции по звука който си е направил в процесора,много хитро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Колега, я кажи, аз го чух ампа, но не пробвах една важна за мен опция - имам по-по-малкото му братче без ефекти MG15cd със CD input опцията имам малък

"проблем": набичили се волюма на Clean или Overdrive канал, cd inputa въобще не може да догони на сила (volume на) китарата. И при теб ли е така или са "балансирани"?

 

До автора: по принцип м/у MG и MG(D)FX няма разлика в clean и overdrive каналите, разликата е само в допълнителните ефекти. Аз не взех FX опцията, защото ползвам външни педали. Ако си намислил за вбъдеще да иползваш педалчета няма смисъл да се харчиш допълнително ;) <- Мое мнение

Редактирано от buy&sell
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По мое мнение MG серията на Маршал не е сполучлива. Свирил съм на MG15CD, MG250DFX и още едно , което не съм сигурен кой модел беше, може би MG30. Препоръчвам ти да намериш втора употреба транзисторно кубе Маршал от 80-те или Valvestate сериите. В същия ценови диапазон са, но са много по-добри.

 

Разгледай и други марки/модели, но не се хвърляй на MG. :no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте!

Реших да си сменям кубето и...................

 

Аз имам MG50DFX - много съм доволен от него. Няма излишни шумове освен вентилатора - моят започна да шуми при пускане - мисля че скоро след това спира (да бръмчи) но така или иначе не се чува ако свириш :)

Ефектите са добри - може да се използват в комбинация - рев. е на отделно връткало останалите са на 1 където избираш самостоятено или заедно по 2...+ 1 връткало за "сила" на ефекта, малко беше шантаво за мене но свикнах бързо.дразнещ факта, че като превъртиш копчето дори малко минава в следващия ефект.

ЦД ин опцията е много приятна - има вход за голям жак (на задния панел е) където може да включиш аудио апаратура примерно мр3 или каквото и да е... с бектраци...или с радиото ако държиш да го слушат и в съседния квартал :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.