Jump to content
Българският форум за музиканти

Демонстрация на китари и китарни апаратури и "Мастър клас" по звукотехника


Recommended Posts

Уважаеми колеги и съфорумници,

Ние,

MMG Music,

инж. Тони Манов (вероятно по-познат като Parni_Valjak) и

Muzikant.org

 

ви каним на среща – семинар с идеята да обменим знания и опит свързани с музикалните инструменти и оборудване.

 

Afish%20Event.jpg

 

Ето каква е нашата идея за събитието:

 

КАКВО

 

Да съберем на едно място музиканти (начинаещи и напреднали, любители и професионалисти) и съмишленици, да поговорим за музика, музикални инструменти и апаратура, да споделим теоретични знания и практически умения и опит, и не на последно място, да създадем нови контакти, а защо не и нови приятелства. Бихме желали това да не е единично събитие, а при интерес и желание от ваша страна, да стане регулярно мероприятие.

 

За първата ни среща сме планирали две основни събития.

 

Демонстрация на електрически китари и китарни апаратури

 

Ще се демонстрират различни по вид китари, ефекти и усилватели, за да се отговори на въпросите, които най-често вълнуват повечето начинаещи, а и по-напреднали китаристи:

 

- „Каква китара / усилвател да си купя?”

- „Какъв е този ефект?”

- „Каква е разликата между Дисторшън и Овърдрайв?”

- „Китарни мулти-ефект процесори или камиончета?”

- „Как да докарам звука на любимия ми китарист / група?”

 

За практическите отговори на тези въпроси ще ни съдействат наши колеги и съфорумници, които ще демонстрират и обяснят различни начини на свързване на даден „гиър”, според наличната техника и търсения звук.

 

„Мастър клас” по звукотехника на инж. Тони Манов (Parni_Valjak)

 

Инж. Тони Манов, по наше мнение, един от най-добрите специалисти в България в областта на звукотехниката, ще проведе един образователен „мастър клас” по технически въпроси, свързани с различни аспекти в тази област. Не се предвижда да има ограничения в темите на въпросите, а само в отговорите :)

Семинарът ще бъде в две части. В началото темите ще са основно за начинаещите, а във втората част ще се премине на по-високо ниво, със специализирани теми по желание на присъстващите.

 

Тук е мястото да отбележим, че много бихме се радвали предварително да ни подадете теми, които са интересни за вас и които бихте искали да се дискутират в рамките на събитието.

Ще сме благодарни и за всякакви други идеи и предложения, които според вас биха направили нашата среща по-полезна и интересна.

 

В общи линии това са нещата които сме планирали.

Разбира се и тук, както във всяко нещо, където има замесени музиканти, ще има импровизация и приятни изненади :virtuoz:

 

КЪДЕ

 

Събитието ще се проведе на откритата тераса пред магазин „MMG Music” в гр. Банкя

 

Как да стигнете до нас

 

Karta%20MMG new.jpeg

 

С автомобил

 

Независимо дали ще влезете в Банкя от „Околовръстен път” или от бул. „Сливница”, карате само по главния път докато стигнете кръговото движение с фонтан по средата. От там продължавате направо идвайки от „Околовръстното”, или завивате надясно идвайки от бул. „Сливница”. След това завивате по втората пряка в ляво и си намирате място за паркиране (паркирането е свободно и няма „Паяци”). Магазинът ни се намира в голямата сграда от дясната страна на улицата.

 

С градски транспорт

 

Автобуси No. 42 (от метростанция "Сливница") и No. 43 (от кв. Люлин)

Маршрутки No. 31 (от кв. Илиянци през кв. Надежда) и No. 10 (от Руски Паметник)

Слизате в центъра на Банкя (при фонтана). Магазинът ни се намира на около 150м от там.

 

 

КОГА

 

На 08.10.2011 г. (събота) от 16:00 ч. Вход свободен!

 

 

Надяваме се идеята ни да ви хареса и да станете част от нея.

 

За всякакви въпроси свързани с това събитие, както и мнения и конкретни предложения, можете да пишете в темата или на е-мейл: mmg-music@gmx.com, както и да се обадите на 0888 002038 – Боби.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Поздравления за идеята!Ако съберете сили и желание ,ще ви очакваме и във Варна!Ангажирам се да помогна със зала ,апаратура ,инструменти и др. :thumbs_up:

Успех!

Edited by rockfire
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Взимайки идея от по-предния пост, искам да подчертая, че в техническата част ще се игнорират всякакви субективни аудиофилски изцепки!

Техническата част ще си е техническа, а субективното ще се разглежда в паралелните събития, свързани с демонстрациите на специалистите по музика.

Така няма да се пренебрегва никой, но няма да се смесват темите и да се разводнява програмата. Времето няма да е много и трябва да бъдем разумни в употребата му. Все пак, желанието е за максимална практическа полза за присъстващите.

Идеята на събитието е да бъде сериозната алтернатива, а не бирен фест!

Edited by Parni_Valjak
Link to comment
Share on other sites

с изричното разрешение и одобрение от Парни Валяк си позволявам да разширя поканата и към басистите. И те са хора... понякога :greenball:

Link to comment
Share on other sites

Да, ако има интерес за включване на бас-секция в програмата, хора (басисти!) които могат и желаят да обменят опит , тънкости и да се включат в демонстрации ще бъде добро решение.thumbs_up.gif

 

ПП. Чудя се, защо се е обособило такова особено отношение към басистите? Аз досега съм срещал само Убави хора сред басистите biggrin.gif !

Edited by Parni_Valjak
Link to comment
Share on other sites

Искам да отбележа, че поканата ни е насочена не само към китаристите (смятам, че в това число влизат и бас-китаристите ;)), а към абсолютно всички, които се интересуват и имат отношение към музиката, музикалните инструменти и техника.

 

Единственият проблем е, че сме ограничени във времето и искаме конкретното събитие да следва определени насоки, за да можем да сме максимално изчерпателни и полезни.

 

Разбира се, както вече споменахме в темата, бихме искали при интерес от ваша страна да направим серия от такива събития, които да обхващат различни теми интересни за вас.

 

Но, както се казва, нека да започнем от някъде :)

Link to comment
Share on other sites

Здравейте и благодаря за поканата!

Идеята е блестяща. "Мастър клас" по звукотехника, при това безплатен!

Както много от съфорумците, така и аз съм си организирал домашно студио в къщи. Най-любителски клас, без претенции. Първата ми звукова карта около 1995г. беше Turtle Beach Monterey за $500, колкото струваше самият компютър. След Audigy на Creative и др. сега съм с Tascam US-122mkII. Винаги много ми е липсвала информация за нивата, които подавам към зв. карта. Как могат да се измерят, защото съм сигурен, че правя много грешки. Процесори, симулатори, микрофони влизат във входа, но много често се получават изкривявания и шумове. Чувал съм, че има различни стандарти за японски и американски карти.

Как правилно да се измерват или калиброват нивата, за да не се "мачка" звуковия сигнал, а да се освободи?

Въпросът ми е за такива базисни неща.

Сигурен съм, че отговорите на инж. Тони Манов ще ни помогнат.

Успех! :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.