Thug Публикувано Юли 5, 2011 Публикувано Юли 5, 2011 Здравейте! Поръчах си бас и чакам с нетърпение да пристигне скоро, но има едно нещо което ме тревожи. Дали ще мога да го настроя с тунера на китарния ми процесор? И по точно, дали ще съвпаднат честотите и ще ме ориентира правилно, или ще ми показва съвсем друга струна, когато примерно му подам 1ва. До колкото знам трябва да в следната поредност (за стандартна настройка) E A D G Нямам опит с бас до сега, и това е просто много необходима информация за мен. Цитирай
Al3ko Отговорено Юли 5, 2011 Отговорено Юли 5, 2011 За да потвърдя горното мнение ще кажа, че аз съм имал леки проблеми с процесори на Digitech, но при тяб гафовете стават чак при low B - low E струните. Ако можеш да натройваш китара, ти можеш, най-добре е с тунер да го направиш за Сол и Ре, а останалите по пета позиция или с флажолети - там вече както си свикнал, просто за по-ниските дават понякога грешки. Но като цяло проблеми няма да имаш Цитирай
Fats Отговорено Юли 6, 2011 Отговорено Юли 6, 2011 Аз настройвам с флажолети на 12-то прагче. Винаги изчаквай струната да отзвучи добре. Много рядко се появява проблем с 4-та струна Ми, но не е трудно да я настроиш пак с флажолет на 5-то прагче - изравняваш с флажолета на 3-та на 7-мо. Цитирай
Thug Отговорено Юли 6, 2011 Автор Отговорено Юли 6, 2011 Благодаря! Наистина стана, което доста ме изненада Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 6, 2011 Отговорено Юли 6, 2011 Обаче при лошо интонирана китара/бас с флажолети нищо не можеш да настроиш... Цитирай
Fallenblood Отговорено Юли 6, 2011 Отговорено Юли 6, 2011 ^ тука не мога да се съглася! на флажолетите тъкмо това им е тънкостта, че спрямо свободната струна винаги са верни. виж, че като ти е лошо интониран инструментът, и всичко става гадно, то е друго аз винаги настройвам с флажолети на 5-о и 7-о, включително и китара (там се опитвам да изравня 1-а или по 6-а свободна или 6-а флажолет на 12-то прагче). на евтините ми и фалшивеещи кухарки това дава безкрайно по-добър резултат от класическия метод с 5-о и 4-о натиснати... Цитирай
Recommended Posts