Jump to content
Българският форум за музиканти

Това спирало ли ви е да си вземете дадена китара?


Recommended Posts

Започнах темата,защото имам огромен интерес към Kahler,но се въздържах от един G&L с китайски X-trem...

Сега просто ще се изям защото в магазина са докарали едно LTD JH-600 с Kahler Hybrid.С изключение на EMG-тата е с всички мои любими specs..

Но...е сигничър на Джеф Ханеман.Не че не го харесвам,даже напротив,забавен човек,но идеята да свиря на китара с инлеи H не ми харесва при положение че името ми почва с L :angry:

Струва 977 евро

Бих я грабнал и да слагам винилови стикери на инлеите,но бих си досъбрал за евентуален американски джаксън или къстъм ран...

При положение че магазините са пълни със сигничър модели,случвало ли ви се е такова нещо и било ли е причина да не искате да вземете дадена китара?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом ти харесва китарата, си я вземи. Аз лично бих се радвал да свиря на сигничър модел на някой от моите любимци стига да свиря неща наподобяващи неговия стил. А инлеите, лично мен си ме кефят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Quote-a ми излезе на 2250 евро за обърнат Demon(горния рог по-дълъг от долния),нектру,дънкани,2300 Kahler :)

Проблема е че имам 1100 и искам да взема нещо най-близо до моите specs,на което да свиря веднага ,а не след 1 година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам същата китара LTD JH-600. Ако те интересува нещо питай ме, но ще мога ти отговоря по-късно (около 20:00 часа). МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН!!!!

 

Колкото до инлеите - еми аз почти не слушам Slayer, но всичко останало отговаряше 100% на изискванията ми... така че...

 

Мойта я взех от Америка и ми излезе около 1800 лева.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

 

най вероятно това ще стане ако я взема,защото имам 2 дена да реша

Редактирано от Lord Shredulous
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Важно е и според мен, особено ако се взема скъп инструмент, да те кефи на макс, но понякога е трудно осъществимо това. Като всичко останало те кефи, не се отказвай заради едни инлеи. А и с L да бяха инлеите, пак нямаше да стане твой сигничър :P Ако чак толкова те дразнят пък, имаш го и този вариант за смяна. По-добре е обаче да стане при лютиер това, че тази идея със стикерите много долнопробна ми се вижда, не му мяза на яката китара. Лютиера не мисля че ще ти вземе много пари, а би трябвало да ги направи като хората, можеш в тези 2 дни да се допиташ до някой, да ти каже дали е проблем да се направи, и евентуално колко ще ти излезе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога не би ме спряло, че ще е чужд signature, виж, това, че супер често са страшно неудобни за други хора освен за майсторите, за които са направени, по-би ме спряло. Страта на Ингви е ужасен за мен, и най-големият фен да му бях, нямаше да си купя, не само неговата, а и много други.

Важното е да ти е удобна, да ти е приятно когато я използваш, да те грабва технически най-вече, дребни неща като инлеи са "поправими". Ако само инлеите са проблем, аз бих си я взел. Пример на Steve Vai китарите ;) Ужасни инлеи, зверски инструмент :)

Това всичкото по мое мнение и опит. Най-добрият съветник за теб ще си бъдеш сам ти, хората какво ни спира да свирим или не.. ако и с това ще се съобразяваш ;)

Успех :thumbs_up: и да кажеш какво си избрал ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента притежавам две китари,които са сигначър модели Гибсън Гари Мур и Айбанец Джо Сатриани. Много съм доволен и от двете. Изобщо не ми пука каде какво пишело стига китарата да ми е удобна и да вади необходимия звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре ,каква е разлиакта с ESP M-401,освен че нека е 85 и е с ebony fingerboard,аз поне не виждам други.

 

Kahler вместо Floyd Rose.

Иначе днес пак бях и я сравнявах с японски Джаксън,който има оригинален флойд,който пък е произведен в Корея.Успях някак си да измъкна ръчките от персонала и ги ръгнах 2те.Kahler Hybrid напълно унищожи корейския Флойд.Иначе да,ако направиш голям бенд(над тон и половина) струната се разстройва,което се оправя с дайв на тремолото.Само че аз правя единствено нормални бендове...плюс легендарния Fixed Bridge mode.

Ако всичко мине добре ,очаквайте снимки в темата Фукня:greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде в София може да се намерят такива стикери??

 

Приятелката ми ще ми помогне да си поръчам от E-bay.Вървят по 8 долара комплекта + 5 доставка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Собственик съм на JH-600, двете ръце с вдигнати палци горе :thumbs_up: Качеството е много добро, особено пък съпоставимо с цената. Моята е с Kahler тремолото въпреки че може да се намери и с оригинален флойд... Изобщо не вярвайте на тези митове за тунинг (не)стабилността на Калера... Закупих китарата от човек, изобщо не беше интонирана, тремолото разстройваше като за световно... Чисто нови струни - Dunlop 9-42, спояване на краищата им, нищо друго по-специално не съм правил, настрoена цял тон по-ниско, всичко е 1:1 като на Jeff... Китарата остава в тон каквото и да правя, екстремно ниски струни почти без никакъв бъз, удоволствието да свириш на нея е страхотно и бих казъл, че никога не бих пипнал Флойд отново...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.