Jump to content
Българският форум за музиканти

ФУКНЯ - само за музикални инструменти!


musicman

Recommended Posts

Моите впечатления за ибанеца са, че си е работен кон. Не е перфектно изпипана навсякъде, но е много масивно направен инструмент, който става за мъкнене по участия из страната. Адаптрите звучат доста яко, определено са по-приятни от старите емг-та. За новите ѝм нямам наблюдения.
Моята имаше нужда от изравняване на праговете, но след като мина при Ванката (Vandell) стана супер. Индонезийска е, по-евтиният bolt on модел, но приятел който има MTM1 я сравнява с такава като моята и казва, че не открива особени разлики.
Теглото е 3236гр, което е по-малко дори от epiphone g400 custom , който имам. Бърнито лес пол къстъм ми откъсва врата с тегло около 4500гр [emoji3]47921d435b785778a54d3128e8cf1ca7.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 7.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

На джаксъна блакаутите са ужасно силни. Като свиря на някоя китара с EMG 81, и сменя китарата, доста намалям гейна, иначе не се търпи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам са същите адаптри, и тук е така, много сила много нещо. С тази китара не ползвам бустер за меса ректото [emoji3]


Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Дойде време да се похваля с новата (стара) мотичка. Burny Les Paul Custom John Sykes, която взех от колегата jim. Китарата претърпя лека реставрация, долу можете да видите снимки преди/след. Пребоядисването е направено от Vandell Guitars. По хардуера са сменени само шайбите на ключовете и няколко болтчета, всичко друго е оригинално - добре почистено. Адаптерите са SD JB & 59.

304ab15a99ad716a84b2c32077c99d2a.jpg
02c91268d5aa945a58d10e747dc5bd67.jpg
2499a58235c42160aa33ab230051f961.jpg
30d78a7e1495b4f80f97a3d1f36be85c.jpg
45b8da556277897a50ec3c38e82e75c0.jpg
344b01a1de213a0ec5df5c442e184d2a.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ах ти какво си куче, Цецо. Честито и аз много му се облизвах на този модел и докато се накумя те взеха, че в Томан го спряха. Сподели повече за rig-a?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами... идеята е сравнително проста, но е малко трудно да се обясни без схема... ;)

Схемата е: китара -> кабел -> амп -> кабинет. Винаги! Няма кутийки, няма ривърби, няма луупове, няма нищо - максимално къс и чист път на сигнала.

За озвучаването и ефектите има: микрофон (или два) -> Самсон миксера -> РА.

И в самия миксер (който има два стерео бъса за мониторинг/ефекти) е добавен TC G-Major 2 за хорус и дилей. В миксера е включен и TC G-System, който управлява МИДИ превключването и процесва сигнала от пиезо изхода (за акустичен звук). За две по-хахави бленди (с Уа, Уами) магнитно-адаптерния сигнал се пренасочва първо през G-System, тъй като няма как да звучат добре при паралелен процесинг (в тия пресети пиезото е спряно). За превключването на китарните сигнали към ампове/процове имам тру байпас суичинг система (само релета и жакове) с 2 входа и 2 изхода + лууп, която по принцип е моя разработка, но Никифена ми даде ценни съвети във финалната фаза и реално пак помогна доста. ;)

Системата пуска към централното:

  1. Моно директен китарен сигнал;
  2. Стерео ефектиран китарен сигнал (само ефектите);
  3. Стерео пиезо сигнал с ефекти.

Към централното отиват две жици. На репетиция не ми трябва директния сигнал, така че той се намаля от единия потенциометър. За конц - усилва се колкото е нужно. Стерео сигналите са си общо взето същите и в двете ситуации.

Носи се 212 кабинет, лампов амп, 4U rack, G-System педалиерата, китара. Не е малко, но не е и нещо кооой знае какво, особено в сравнение с носенето на дръмсет. :)

Досега за миксер използвах Фокусрайт аудио интерфейс, но нямаше как да се монтира удобно. А и сега ще избегна аналогово-цифрови и обратни конвертирания на основния сигнал! Също така сега не би трябвало да има фазови проблеми ако добавя малко от директния сигнал в микса при солова бленда (сега се чува малко фейзнато заради конверторите).

Edit: Добавям снимка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито!

И аз имам същия- оказа се, че задния монитор дава двойно моно, а предния- само моно. FX обаче си е стерео, 9 и 10 канал-също с Y-кабели. Но не мога да свикна с потовете- не може да се действа бързо при нужда, трябва да се вглеждаш в цялата купчина, затова им лепих цветни лепенки. С Tascam-а ми е по-лесно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Петьо, както беше култовата реплика от филма "Топло":

Брей, голям човек е дакела... :)

Та и аз... туй Мартин-а голяма китара се оказа. Дето се вика Елвис, Боб Дилън, Жорж Харисон и разни други can't be wrong :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....абе за един кратък момент щеше да сбъркаш.....:) Но да - D28 е teh mother, father and сичко останало.... a сега много ти трябва един OM/000 модел :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.