Jump to content
Българският форум за музиканти

Колегата Parni_Valjak


Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Engl Powerball-Диагностика!

Такава ни беше уговорката с Тони след първия ни разговор по телефона.Купих го на старо от Финландия без да го пробвам и меко казано звучеше ужасно!

Когато Тони ми се обади да отида да го взема и го включихме да го чуем аз не можах да повярвам как всъщност звучи тази апаратура.Нямаше и помен от тънкия,жужащ,отвратителен звук.....благодарение на инж. Манов  :godbless: .Сега мога да подам повече гейн,високи,презънс......при това без да ме подразни нещо в саунда.

Днес ми се наложи да отида отново поради друга причина.Говорихме близо два часа за какво ли не и при това Тони ми направи чудесна демонстрация на някаква компютърна програма каква е честотната графика при определено подаване и отнемане на честоти.Това е нещо много полезно,защото е хубаво всъщност когато започнеш да подаваш или отнемаш високи,средни или ниски да знаеш точно какво точно правиш.Ухото не винаги е определящ фактор.Свириш в къщи сам и ти се струва че тона ти е жесток,почваш с бандата и китарата потъва без значение колко ще я усилиш.При мен поне е така а предполагам и при доста от колегите.Е,това не е откритие на топлата вода,но мисля че е полезно да се знае.

Страхотен човек,професионалист и изключително интелигентен!Накрая като си тръгвах,дори и не пожела да ми вземе пари за работата която ми свърши и времето което му отнех!

Да си жив и здрав Тони,че да може и ние да съществуваме покрай теб!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

   За пореден път се удивлявам какъв човек е инж. Тони Манов!

   Занесох му един ефект, на който липсваха три врътки за потенциометри. Той спомена в моя тема​, където търсих помощ от съфорумниците от къде да ги намеря. Каза: "Има, само си избери."

   След разходки по всички магазини в София не ги намерих. Вероятно в eBay ще има, но за мен е леко главоболие.

   Вчера след обед бях у тях. Днес в 10ч. си взех ефекта с прекрасни копчета! Отказа ми да си платя.

   Човек, за когото няма невъзможни неща от микроелектроника, електроакустика, от лампови до дигитални устройства с вникване в тяхната схемотехника и начин на действие направи четири копчета. Отдели от свободното време на единствения си и неповторим живот за четири врътки! На струг. Освен струг има оберфреза, фреза за метал и всички инструменти за обработка на всевъзможни материали. Да не говорим за апаратурите за измерване и анализ на акустични тела и обекти.

   От срещите си с инж. Манов по повод на мои проекти при които срещам технически трудности забелязах, че той предлага уникални технически решения. Вниква в проблема, възприема го като свой и доразвива проекта.

   От това се удивлявам!

   Тони, да си жив и здрав и още много години да помагаш на музикалната гилдия!

Оригиналното копче, което влиза в корпуса на ефекта.

DSC01020.JPG

Преди

DSC01015.JPG

След

DSC01019_zps97a275b5.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, щом чичо Митко е доволен от смяната на копчетата, аз трябва да пиша нещо като похвално слово за Валяка.

Но за да не правя списък, ще спомена първото и последното.

Първото беше един амп, който никой не успяваше да оправи и ако не беше Тони, щях да го пращам на хер Йошен Коклер, което хич нямаше да ми хареса откъм финикийската страна на въпроса. И така ампа отдавна е спасен и вероятно ще влезе в някой от бъдещите ми записи.

Последното е, че направи възможно, пълноцено ползването на друг много любим амп, Голямото прасе, който вече, след като мога да прецъквам 4-те канала с крак, направо ми стана фаворит.

 

Parni_Valjak-Nema_Predaje-2013-.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Голяма беля :) Е сега никой няма да посмее да цъкне "Харесва ми". Ще развали кръглото число.

Редактирано от g_vayov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво по-добро признание за деня на музиката 01.10, който всъщност беше вчера,

а за тези, които не можем без нея е всеки ден. Съвпадението не е случайно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Благодарности на г-н Манов за чудесното атенюаторче, с което вече ще бъда по-поносим за моите девойки вкъщи. :dance:(Макар че, като цикля рифовете на Даймбег от I'm Broken, пък и по-тихо, пак ме гледат накриво). :rocker:

Доволен съм от техническото изпълнение, а също и удачния начин атенюаторът да бъде прикрепен към усилвателя.

Още веднъж, благодаря! :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

   Това, което мога да кажа е, че изписаните страници с положителни мнения не са случайни. Едва ли е необходимо да повтарям изписаните до момента неща за ИНЖ. МАНОВ (не само ИНЖЕНЕР е с главни букви :)). За вече два лампови усилвателя се е случвало да ползвам услугите на ИНЖ.МАНОВ и всеки път съм приятно изненадан от отзивчивостта и професионализма. Всичко е било в договореното време и срок с прекрасен краен резултат ... какво повече би могло да се иска!?. Имах допълнителни леки притеснения за единия лампов усилвател, свързах се отново с ИНЖ.МАНОВ и отдели във възможно най-кратък срок време за тест и анализ, отговаряйки на всякакви (в по-голямата си част вероятно малоумни) въпроси от моя страна.

ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ, ИНЖ. МАНОВ !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.