Jump to content
Българският форум за музиканти

merkurial

Members
  • Мнения

    51
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от merkurial

  1. Здравейте, до сега вкъщи съм свирил с Guitar rig и всичко е окей. Обаче сега искам да я изтегля на лаптопа и тук идва проблема. По принцип на компютъра свързвам китарата в един вход (не за микрофон, а някъв друг, не знам как се нарича) и всичко работи. Обаче лаптопа ми няма такава букса (има само за колонки и микрофон) и когато включа китарата в микрофона се чува звук, но също има и много силен постоянен шум.

    Въпроса ми е как да включа китарата в микрофона, така че да се чува нормално?

  2. Здравейте! Инсталирах си Guitar Rig 5, обаче инсталирах и ASSIO4 филтър, за да мога да си оправя латенцията, обаче сега като пусна програмата и не ми тръгва звук никъде, освен от Guitar Rig. Някви идеи как да го оправя?

  3. Предполагам се повдигнаха малко, защото сложих нов нът. Проблема е ,че струните са малко високо и пак има бъз.

    Грифа е прав. Не смея да го изметна напред, защото тогава ще станат по-високо струните, а мостчето (обикновен мост тип Лес Пол) не позволява повече да се свалят струните. Странно ми е, понеже със стария нът можеше още да се свалят струните с мостчето, но не ги бях свалил, защото ми беше удобно, а и ако ги бях свалил повече щеше да има бъз. А сега с новия нът мостчето е смъкнато максимално ниско и пак са високо струните и има бъз. Когато взех китарата с 10-ки не помня дали имаше бъз, но струните бяха високо.

    Чудя се какво да направя вече, за да ми станат по-ниско струните и да няма бъз.

  4. Здравейте!
    Китарата ми има известен бъз на първите прагчета, а на последните ми се струва, че струните са високо.

    При 12-то прагче 6-та струна ми е на 1,5.мм, а 1-ва на 1,8мм. височина.

    Като цяло китарата е сетъпната. Грифа е прав, струните са максимално ниско (само 1-ва струна съм я вдигнал малко, понеже бъза става по-голям, ако е по-ниско)
    Тъ въпроса ми е понеже китарата дойде с фабрични струни 10-ки, а пък аз съм сложил 11-ки дали, ако сложа например 9-ки бъза ще изчезне, заради по-малкия диаметър на струните и дали ще се запази сегашната височина на струните?

    С една дума целта ми е да сложа 9-ки, за да изчезне бъза, а височина на струните да си остане както досегашната.

    Ще има ли някаква промяна или ще си е същото?

  5. Здравейте! С електрическа китара съм, която по принцип е с 10-ки струни, но сега ми се ще да опитам с 11-ки. Китарата е set neck и ме е страх, че ако сложа по-дебели струни ще създават по-голямо дърпане и може да се изкриви или напука грифа.
    Безопасно ли е да сложа по-дебели или да си остана на 10-ки?

  6. Здравейте, от скоро ми се появява някакъв странен шум като ударя 3-та струна свободна или на някое прагче след 12-то, както и на 2-ра струна. Не звучи като бъз от струните, а по-скоро, като маракаси. Странното е, че като бутна долната част на мостчето назад към струнника и шума изчезва. Някой има ли идея от какво може да се получава този шум?

  7. Здравейте! Преди няколко месеца си купих нова електрическа китара, сетъп-нах я и до вчера всичко беше наред, докато не се появи от нищото силен и дразнещ бъз на 1-ва струна при 1-во до 5-то прагче. Принципно трябва да си сменя нът-а защото при 5-та и 6-та струна доста се е изпилил и създава бъз, но при първа струна не го очаквах. Грифа е прав, височината на струните при 12-то прагче е 2мм, но пак бръздят някои струни.

    Плана ми е да си сменя нът-а и да изравня прагчетата.

    Тъ да се върна на заглавието - нормално ли е да има бъз на струните и ако да, то колко е допустимо? Също искам да попитам ако има известен бъз той вреди ли по някакъв начин на самите прагчета, като жули в тях?

  8. Здравейте, интересно ми е да разбера как се измерва гласовия диапазон на човек. Например Ерик Адамс до колкото знам е с 3 октави диапазон. Как се измерва този диапазон и октавите? Имам един приятел, който беше измерил диапазона на едно момиче на синтезатор, питах го как, но не можа да ми обясни като хората. Гледах и в интернет, но там са ноти, техники и сякви начини. Може ли някой да ми го обясни по-просто? :-)

  9. тази тема е за един приятел, понеже вчера си купи някъв Cort x1 и му жужи и се чуди какво да я прави. Гледахме другите теми, но там пише главно как се прави сет-ъп. На него му е горе-долу така, както пише там, но пак има бъз, който е наистина дразнещ.

  10. Здравейте, вчера си купих първата ми електрическа китара и забелязах, че като като свиря и ударя свободна 6-та струна,тя малко жужи (опира се явно в първо прагче), а на другите като направя някой акорд на първите прагчета струните пак опират. Жуженето не е фатално, но е малко дразнещо. Има ли смисъл малко да огъна грифа (той е напълно прав) или да си го оставя така?

  11. Няма ли някаква информация, например на акорда G, кой е по-ниският акорд или по високият?

    Дали ако седна да разцъкам на всички акорди ниските и високите тонове, както ми каза Krasi63 ще се получи и дали ще е вярно?

    Например един тон по ниско на следните ноти са:

    C - B
    D - C#
    E - D#
    ...

  12. Имам предвид общо казано, не за конкретна песен. Имам един приятел, който, когато някоя песен му беше висока я свиреше с други акорди и с тях звучеше по същия начин, но по-ниско. За жалост нямам вече връзка с него и не мога да го попитам

  13. Здравейте, аз съм самоук китарист и от както свиря все съм гледал от интернет клипове, уроци и така нататък, но всичко на английски. Проблема е, че техниките и термините ги знам по английски наименования, но не и на български.
    Тъ искам да разбера някои термини как се наричат на български с правилно име, а не както например гугъл преводач ми ги превежда.

    Тук съм изредил няколко термина, ще се радвам някой да ми каже как се наричат на български.

    1. Harmonic

    2. Pinch harmonic

    3. Palm muting

    4. Alternate picking

    5. Down picking

    6. Hammer on

    7. Pull of

    8. Slide ( 7/9 )

    9. Bend /up /down (тук само да попитам има ли значение дали се дърпа надолу или нагоре?)

     

    В момента се сещам само за тези, ако някой се сети за други, да ги напише :)

  14. "висок изход" ще рече повече омове и на двата бъкера? Аз само това не разбрах - добре ли е да са високи стойностите на хъмбъкерите или е добре да са по-ниски за метъл? Също за какво служат хъмбъкерите с еднакви стойности, например 12-12К

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.