Jump to content
Българският форум за музиканти

човекът оркестър

новаци
  • Мнения

    21
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от човекът оркестър

  1. Е... добре! Отскоро съм в този форуми и мислех, че ще ми бъде приятно, но вече почвам да се обърквам. Какво толкова ви пречат моите теми не мога да разбера просто. За първите няколко добре, разбирам, както казах, нов съм. Обаче последната?! Не ми е ясно... Какво нередно и... не знам, вредящо на музикалния форум има в питането ми за пада? Не съм някой спамър, да ме ограничавате, не съм обиждал други потребители, нищо! Ако може само да ми обясните защо премахнахте последната ми тема, според мен уместно поставена в раздел Барабани, и какво точно в моята циркулираща наоколо особа ви тревожи. Ще се радвам да науча.

    Искрено ваш,

    Човекът оркестър

     

     

  2. Евала! Най много ме кефи драматичността в гласа ти, като изпяваш "хей, нямаш грам акъл". Някак много дълбоко звучи, мистично...

    Слушах и другите кавъри, страхотен глас :yes:

     

    BTW И аз съм писал текстове за приятели, които изведнъж се променят, ужасно явление наистина... :thumbdown:

  3. Идеята на тази тема беше съвсем различна, но явно никой не ми разбра. Не се оплаквам от мазолите, нито са ми чак такъв проблем.

    Исках да разбера дали и на други им пречат понякога. Щом няма такива, ок.

    Все пак благодаря за мъдрите съвети, но отдавна не съм начинаещ...

  4. Никога не съм имал проблеми със синхрона, просто ми се получава (не че се хваля).

    Но ако все пак имам трудности с някоя песен, почвам да упражнявам само ритъма за няколко седмици, за да улегне, и чак после се включвам с пеенето. И вече не се бъркам. Това с книжката не съм го пробвал, но ми излежда по-трудно от пеенето. Трябва ли и да разбирам каквото чета или само да ми отклонява вниманието?

  5. Ми дразнят ме понякога, сърбят ме...

    Докато свиря не се оплаквам, естествено, но през останалото време само ги закачам.

    Наистина ли няма никой друг, на който му се случва?! Доста странно.

  6. Всеки, който някога е свирил на струнен инструмент, ги познава до болка. Буквално! Колкото повече свириш, толкова по-дебели стават, а колкото са по-дебели, толкова повече можеш свириш...

    Аз лично съм горд притежател на съвсем безчувствени пръсти на лявата ръка и много им се кефя. Обаче понякога така ме дразняааат...! Приисква ми се да ги откъсна, да ги отхапя или да ги отрежа... все тая, само да ги няма! Трудно се сдържам, но от опит знам защо не трябва ги махам (ауч!). Случва се да ме сърбят отвътре (естествено, само със свирене се оправя), да ме щипят...

    Вие как се справяте с досадните мазоли?

     

     

     

  7. Не ти е късно. Някои от най-добрите пианисти в света са започнали точно на тази възраст.

    Само трябва да си наясно защо искаш да свириш и до какво ниво искаш да стигнеш. Стила също е важен.

    Намери си учител и почвай. Успех!

  8. Моля, кажете ми 9-ки или 10-ки да си взема за електрическата китара. Искам по-добрите.

    Марката ще бъде каквито има в магазина  xD

    Понеже не знам какъв размер са оригиналните, ще трябват ли някакви допълнителни настройки, ако взема различни?

  9. Моята първа кухарка беше Стаг и затова си я уважавам :godbless:. Обаче електрическите не бих ги препоръчал.

    По-добре да вложиш малко повече средства, но да си вземеш нещо стойностно. Все пак човек не си купува китара всеки ден, нали така...

  10. Здравейте.

    Аз по принцип се водя първи глас и нямам проблеми с високите тонове. Повечето ми любими песни обаче са ниски и не мога да ги пея в оригиналните тоналности, което е тъпо.

    Как мога да понижа гласа си? Дайте ми съвети

     

  11. Здравейте!

    Вчера докато свирех, най-неочаквано ми се скъса 3та струна на електрическата китара. Проблемът е, че нямам идея какви са оригиналните струни (gauge,марка...) и сега не знам какви да си взема. Колебая се м/у 9ки или 10ки, но не знам каква точно е разликата, пък като не знам и старите какви са...

    Колкото до марката, голям фен съм на Fender и мислех да пробвам от техните, но някъде четох, че не били особено издържливи... Вярно ли е?

    Имаше много хубави мнения за Earnie Ball, Cobra, Yamaha... но то за всеки човек си е различно. Имало разлика и в звученето на отделните марки, но откъде да знам на мен кое звучене ще ми хареса като не съм ги чувал? Чак толкова ли са различни?

    Големи терзания заради една скъсана струна...!

    И последно, много ли ще е тъпо, ако сменя само нея а другите си останат? Малко ме е жал да ги изхвърля, те още си стават :virtuoz:

    Помогнете ми да се ориентирам.

    Благодаря предварително!

     

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.