Jump to content
Българският форум за музиканти

bassbull

Members
  • Мнения

    109
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    2

Мнения публикувано от bassbull

  1. На 10.06.2021 г. at 12:19, thedirt1 написа:

    @bassbull - Ще споделиш ли как обажда 15-ката, че и аз съм се замисли за една такава?

    Ето я и само главата

     

    FB_IMG_1623581468163.jpg

  2. Преди 21 часа, thedirt1 написа:

    @bassbull - Ще споделиш ли как обажда 15-ката, че и аз съм се замисли за една такава?

    Здравейте,

    Тези два бокса са нисък клас. Аз залагам на що-годе хубава глава, а кабинета не го търся много. С тази конфигурация успявам да извадя наистина задоволителен звук. И двата кабинета имат хорни, които могат да се изключват. Другото което искам да кажа, че 80% от звученето се създава от самият музикант. Саундът е в ръцете му, тъй да се каже. В този форум, голяма част от участниците говорят да техники, жици, захранвания и т.н. но никой не говори за свирене, което е наистина странно. Виждал съм групи по участия, които струпват изключително скъпи апаратури и инструменти, но не звучат. В същото време съм виждал групи с апаратура и инструменти от нисък клас, но направо разцепват по участия. Това доказва, че саундът е в голяма степен от музиканта. 

    Ако си се решил на НВ 1х15 - хич не го мисли! Кабинетът си струва повече от парите, които се плащат за него. Взех го от Томан през Динакорд. Ако решиш да си го правиш сам - ще излезе по-скъпо. Цената му е такава, че не си заслужава блъскането.  

    Успех!

    • Like 2
  3. Здравейте,

    Да продължим темата, че тук много рядко става въпрос за свирене. Обикновено се говори за жички, захранвания, ефекти, педалчета и т.н.

    Както и да е. 

     

    Господ да му прости на Джордж Майкъл! 

    Careless Whisper 

    • Like 1
  4. Здравейте!

    Искам да пусна една тема за известни мелодии и теми, но транспонирани за бас. 

    Винаги звучат по-различно и интересно. 

    Пускайте видео, но не е задължително да се свири цялото парче!

    Аз ще започна с "Shape of my heart" на СТИНГ.

     

     

    Благодаря!

    • Like 2
  5. Здравейте!

    Не съм влизал тук от години. Гледам, че ситуацията не е променена никак даже.

    Попадна ми този бас. Публикувам видео с едно кратко етюдче. 

    Ригът включва посочения бас, кабел и едно малко китарно комбо, на което дори не му знам марката.

     

     

    Благодаря!

  6. Димчо, ха ДОБРО УТРО!

    Димчо, при теб се появи този проблем, който се появи при мен преди около 2 г. Ситуацията е почти същата. Пак Ibanez, пак басист, пак от Ямбол...Според мен, не се хвърляй на ремонти! Просто възприятието за звук ти е променено. Отишъл си на следващо ниво, така да се каже. Ти знаеш какво направих аз. Взех си друг бас. Не казвам, че трябва да си вземеш като моя бас, но си вземи друг. Друг според вече другите ти изисквания. Защото ако се хвърлиш на ремонти, каквото и да сложиш, един филм остава в главата, и все си викаш - "Да, ама тука сега има пак нещо не ми харесва..."

     

    Китарите брато, са като гаджетата. Веднъж като ти избледнее, после каквато и рокля да сложи, каквато и прическа да си направи....все тая.

     

    Успех!

  7. Относно Нико, той ми е съгражданин. От Ямбол е. Набори сме - 1974. Лично се познаваме и едно време разцъквахме заедно за кратко. Наистина е изключителен китарист. Иначе се казва Николай. И свири с доста известни хора.

    Той успя да си свърже живота с музиката, докато ние........Карай....Може би в другия живот.......

  8. Абе, колеги, не правете сметка на чуждия джоб бе! Вие ако сте спецове в ИЗНОС т.е износвате колите, дрехите, китарите и всичко останало на западния свят, то човека не е като вас....

  9. Поздравления! Всеки басист трябва да има поне един пресижън. И аз винаги съм се питал за къв Х.Й служи тази пластмаса. Ако е да си подпираш палеца на дясната ръка, защо е монтирана под струните бе, мамка му? За кво служи?

  10. Хаххахаха, виж ако не ти се дават пари не се захващай. Иначе в и-бей има обяви за проекти. Само гриф, само тяло и т.н.

    А относно твоят гриф за китара:

    http://bazar.muzikant.org/maple-гриф-van-halen-style,128286.html

    Тук в базара се продава сега този......

  11. Стария гриф го изхвърлих. Този който е монтиран е закупен от един сайт. Предполагам че е китайско производство. Върху фингърборда няма лак.От стария бас остана само тялото, ключовете и част от струнника(пластината). Всичко друго е ново. Хвърлих се да го ремонтирам защото има сантиментална стойност за мен. Този бас е модел "Бай Хуй Джаз Бас" вече. Остава да го изплющя на главата този надпис.

    • Like 1
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.