Jump to content
Българският форум за музиканти

niki_koev

новаци
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от niki_koev

  1. Колеги, изпитвам сериозни затруднения с форматиране на разширителната карта, която взех от thomann- един път я форматирах случайно, но след това с комбинации от клавиши, запис на библиотеки, рестартиране и много мерак, отново върнах настройките и не е форматиран ? 

    Също така не успявам да ъпгрейдна фърмуера/софтуера- просто не зная как!? Гледах клипчета в Ютюб, четох инструкции и не разбрах дали се ъпдейта с флашка или с кабел?! Какви комбинации от клавиши се използват? Честно да Ви кажа започвам да съжалявам, че си взех Ямаха, а не Корг-там менюто е по-френдли. Ямахата поне за сега, докато не съм разучил менюто, ми се вижда ненужно сложна-дълбоко и сложно меню за функции, които трябва да бъдат лесно достъпни.

    Моля помагайте! ?

  2. Много благодаря, колега! За Cubase elements не бях сигурен дали е цяла програма или само някакви елементи :) Сега, като казваш, че върши работа, може и да я пробвам.

    Иначе за другото видях в Ютюб, че има разни комбинации от клавиши, както е за връщане към първоначалните настройки. Когато се дава ново име на даден инструмент например, как става да се намери стария инструмент? Може ли някъде да има скрити библиотеки със звуци и ритми и аз да не мога да ги отворя, защото не зная къде са ???, тъй като все още разучавам менюто и търся звуците и барабаните само през менюто, където са разделени на категории-пиано, орган и др., а вероятно има и по-лесен начин. Гледах скоро едни файлове и ми се струва, че това което виждам, като библиотека не е всичко, но не зная как да извикам останалите, ако са скрити да се покажат ?

  3. Здравейте,

    Проверих и писах във форума, но така и не намерих отговори как да актуализирам софтуера/фърмуера на yamaha moxf, след като съм свалил файла на флашка-какви са стъпките, има ли някаква комбинация от клавиши, както е при връщане до фабричните настройки.

    Относно софтуера Cubase, тъй като ми бяха дали код за достъп при закупуване на клавира, но имах проблем с лаптопа и след това, когато сменихме лаптопа, кодът вече беше изтекъл, някой може ли да сподели как мога да ползвам Cubase-свалил съм го, но не ми дава да ползвам лицензираната версия, а все пак с клавира върви и този софтуер.

    Ще съм благодарен за всеки отговор. Форумът е доста полезен за хора, като мен, които макар и вече само като хоби, имат желание да развият уменията си в областта на използваните софтуери за клавир :)

  4. Здравейте, Колеги ;)

     

    Нов съм във форума, но това не ми пречи с интерес да следя предложенията и нововъведенията, които правите.

    В тази връзка имам следния въпрос-може ли на синтезатор без ПИЧ Бенд да се монтира такъв, вероятно с някакъв преходник или нещо подобно? Синтезаторът ми е Ямаха ПСР-330 с МИДИ.

    Въпросът ми е провокиран от тема, която скоро прегледах във форума, относно монтирането на ЮСБ устройство, ако синтезаторът има МИДИ. По тази тема предложението беше да се ползва преходник.

    По моя въпрос продават ли се отделно Пич Бенд-ове и може ли да се ползва преходник, за да се върже към синтезатора?

     

    Предварително благодаря!

     

    Поздрави,

    Ники ;)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.