Jump to content
Българският форум за музиканти

Топ потребители

  1. Evtim Djerekarov

    Evtim Djerekarov

    VIP listed


    • Points

      2

    • Мнения

      8666


  2. synchu

    synchu

    VIP listed


    • Points

      1

    • Мнения

      5686


  3. CyberGene

    CyberGene

    Mods


    • Points

      1

    • Мнения

      1830


  4. yamaha

    yamaha

    Members


    • Points

      1

    • Мнения

      1177


Най харесвано

Showing content with the highest reputation on 09/15/21 във всички области

  1. Честно казано, тая работа с 'каймака' не следва да ти е водещ фактор. Признавам си чистосърдечно, че дълги години считах, че 'каймака' е дъ bees knees на добрата чашка кафе, някак като аксиома И съответно целта ми беше да докарам най-якия каймак на света, което не непременно резултира в най-яката чашка кафе. Каймакът е резултат от CO2, a шарките или точките или комбинация от двете резултат от прекалено гореща вода и/или преминали фини частици кафе и съответно и двете, макар и в различна степен, допринасят за горчивия вкус в чашката. Съответно отлежаването седмица / две, в зависимост от вида на кафето (най-вече според метода на производство - natural, washed, anaerobic, etc.) и изпичането, цели именно отделяне в максимална степен на CO2. Прост експеримент е след като направиш кафе с лъжичка да отделиш каймака, разбъркваш, удряш леко и дъното на чашката в масата за адет - и тогава пиеш - има разлика -
    1 point
  2. Силно препоръчвам варненската кафе-пекарна Jasmin, която праща и с куриер до София. Изключително съм доволен от тяхната Brazil, Colombia както и тяхната си смеска на пекарната. Като цяло, без да е кисело, кафето има по-малко от острата горчивина, която в по-голяма степен присъства в Espresso Vivace, Domani Blend (Domani) / City Blend (Columbus) / Colombia, Brazil,Friends Blend (ALDA). С две думи - доста са пивки на JASMIN кафетата, пък като се екстрахират добре (особено като човек направи едно дълго или две по-късички от 19-20 грама материал) си пускат бая-кафявия каймак на шарки, не е някаква светлоч.
    1 point
  3. Има и преносими варианти от двайсетина години – популярни са като лаптоп/ноутбук, разгъва се като книга, на батерии и тежат по 1-2кг.
    1 point
  4. Това е отпреди няколко месеца, как съм забравил да го постна тука, не знам
    1 point
  5. Е как - един официален представител у нас е длъжен да няма нищо. Иначе какъв официален представител е, ако ще продава някакви неща за дребни леффчета.
    1 point
  6. Щом ме питаш това, значи не си схванал онова, за което говоря и ще се опитам да го обясня отново. Всеки човек има индивидуален тембър, включващ най-различни честоти и обертонове - примерно при голяма част от певците, особено по-малките на възраст или тези с по-малко опит диапазонът е доста неизравнен, в дадена област звучат добре, в съседната обаче (особено ако им се пада в преход) нещата не са същите. Като добавим и факта, че имаме баси, тенори, алти, сопрани, тийнйеджъри с мутиращ глас, деца от детската градина, "певци" пеещи само под душа, различни микрофони за различни гласове, различни помещения третирани различно, различни стилове музика и различни изисквания на пазара - нима искаш да ми кажеш, че ще ползваш онези " high pass filter, +2 db на 3кHZ и на 10 кHZ, de-esser, компресор 2:1, лимитър (по дифолт), слаб вокален ривърб с къс при-дилей на 80 милисекунди (0,08 секунди)", за да запишеш Джо Кокър или Фреди Меркюри щото така си прочел в учебника? Жени, мъже, деца, по-добре или не толкова пеещи, всеки с проблемите в гласа си, изявяващи се в рок, хип-хоп, мелъди, класика...различни подложки, балансирани или небалансирани...имаш ли си представа колко много променливи влияят на един краен запис? И накрая ме питаш аз как записвам - записвам по един и същ начин, запис, винаги "на нула" (всичко), но след това онова дето ти беше изброил го преценям спрямо това, дето аз изброих и обикновено за всеки е различно. Това в учебника са насоките, за които се счита, че вършат работа най-общо и не са правила-параметри, които трябва да слагаш всеки път и навсякъде. Малко дълги ми станаха изреченията, но обикновено пиша нещата на един дъх без лоши помисли.
    1 point
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.