Jump to content
Българският форум за музиканти

Sahmmy

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Sahmmy

  • Рожден ден 01/31/1990

Previous Fields

  • Инструмент
    бас/компютър

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.youtube.com/user/budsteppah
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Jah!mbol / Maina City

Sahmmy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

-1

Обществена Репутация

  1. На некой случайно да му се намира излишен гриф за Ibanez SR 505, че искам да си направя баса фретлес ама искам да е и не-фретлес..? Мисля, че на всички SR, SRX и GSR са еднакви, така че който има некви идеи или оферти да пише.
  2. Значи от доста време вече свиря на 5-струнен в строй до-сол-ре-ла-ми ама много ми липсва едно си ...апа не ми се разделя с първа до, че е много приятно за некви акордчета от време навреме. Та попринцип си търся евтин 6-струнен ама нови за около 1000 намерих само едно пийви и есп които са с 35 инча мензура и некъкви Аполо, които са евтини ама никаква идея си немам кви са и откъде са. Ако некой има интерес за бартер с Айбънец СР505 или да се предложи нещо хем евтино хем качествено...?
  3. Имаш го. При Пъпеша, Бог да го прости, някой беше оставил един бял Крамер, фретлес. За смешни пари, май 480 кинта. Чудих се една седмица, ама докато се начудя известен столичен отворко го купи и светкавично го занесе май на Градинката да му набият фретове. После му искаше май към 900. Още ги иска... Не, номерът е да го дефретнеш и после да го фретнеш!!! най-големия номер е да си купиш фретлес, после да го фретнеш и после да го дефретнеш и като земеш да го продаваш да кажеш че тва е уникален инструмент щото е дефретнат фретлес...
  4. Сашо Леков - уникален басист, контрабасист, композитор и преподавател! И Чавдар Асенов е много добър...
  5. - JetAudio (Cowon) на прозореца на програмата най-вдясно, посредата има едно триъгълниче. Оттам могат да се променят скорост, тоналност и има няколко ефектчета (flanger, chorus...) освен това можеш с нея да записваш, да конвъртваш аудио и видео-файлове и много удобно можеш да си подреждаш файловете в различни плейлисти. (не променя скорост и тоналност на видео-файлове)
  6. Sahmmy

    Guitar Pro

    Не разбирам защо в програма като гитар про ще ти трябват 65437 ефекта и 8796 симулации кабинети след като идеята на програмата е да "научиш" някоя песен... Да няма да се ползва да си слушаш по цял ден музиката? Ако ми се наложи да я ползвам си пускам ГП5 без ВСТ, че само лагва.
  7. ^ "Не, че е лош ама разликата в цената е доста по-малка от разликата в качеството според мен." - точно това което и ти си казъл имах впредвид... Супер доволен съм си от моя СР505 обаче си мисля, че БТБ675 щеше да е по-подходящ за мен (само дето съм малко дребен и бас с 2,5 см по-голяма мензура май ще ми е по-трудно и с него може да изглеждам още по-дребен )
  8. http://www.musikexport.com/cgi-bin/store.cgi - тук ги има и двете обаче доставката излиза доста солено (към 150 евро) http://www.musikexport.com/cgi-bin/store.c...amp;SQL_PAGE=12 http://www.musikexport.com/cgi-bin/store.c...amp;SQL_PAGE=12
  9. Значи днес го напрайх филма... Много съм доволен. И страп лок сложих и сега е перфектно. Остаех си и оригиналния бутон дето е, че де е да има една празна дупка там и така си го направих, че прав като свиря да ми е добре и като седна сменям на по-долното, и пак си е стабилно прилепнал по мене колана.
  10. ^...най-после нещо. Можеш ли евентуално да покажеш къде си го пробивал ти? Апа иначе на 505 грифа е по-лекичък от на 506, тей че би трябвало резултата да е по-добър.
  11. Емм попринцип тей го държа, че като си пусна ръката свободно надолу дланта ми да е върху потенциометрите. Не ми е под та#@%!те ама и неща да го вдигам малко над носа си, че да си чупа дясната китка. Просто пръстите ми са сравнително къси и да стигам 5та струна спокойно грифа трябва да е по-издигнат апа ако го държа не мога бързо да си движа лявата ръка.
  12. Като си земах бас трябваше сбера още некой лев и да си зема BTB 675... Вместо тва избързах и си взех SR 505. Не, че е лош ама разликата в цената е доста по-малка от разликата в качеството според мен. Шестструнния вече май ще е BTB ама с по-голямата мензура май ще иска свикване...
  13. Преди бях с Elixir Nanoweb. За 3-4 месеца покритието на 4та струна почна да се бели както змия си зменя кожата... Оттам се замърси и звукът стана много по-глух в сравнение с останалите струни. Сега съм с Warwick Black Label щрак (излязоха ми 60 лв. ) и сега е в строй E-A-D-G-C ама понякога пак си го прая B-E-A-D-G. Много доволен съм ама идва време и тях да сменя, и ако някой може да ми препоръча някакъв модел подходящ за слапове всмисъл да са по-дрънчащи...?
  14. Имам впредвид да стане нещо като иначе поне за мене грифът ми идва много водоравно и искам да се повдигне главата.
  15. Ами значи проблема е, че като свиря прав грифа ми идва малко ниско и докато свиря лявата ми ръка се измаря да го държа. В момента обмислям да разпробия нова дупка за завинтване на strap button, която да е на 6-7 см. по-високо от оригиналната (както е на басовете Spector) за да се измести центъра на тежестта и главата да се вдигне по-високо. Та въпроса ми е някой от вас правил ли е нещо подобно и евентуално някой съвет да дадете...?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.