Jump to content
Българският форум за музиканти

Vacheto

Members
  • Мнения

    65
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    4

Previous Fields

  • Инструмент
    violin,synths

Profile Information

  • Gender
    Male

Последни посетители

759 профилни разглеждания

Vacheto's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

42

Обществена Репутация

  1. М/у другото има 40% празнично намаление на X-DAW едитора , което ще продължи до 10, Януари, 2021. Намалението важи и за някой други продукти, които ще откриете в сайта. Бъдете здрави и Светли празници, AG
  2. Здравейте, Ние от Audio Grocery пуснахме новият артикулационен едитор наречен X-DAW. Сега X-DAW предлага ултра усъвършенствани функции, които ви позволяват да създавате артикулационни мапове за няколко секунди, да експортирате X-DAW проекта като Logic Articulation Set или Cubase Expression Map, да конвертирате Logic Articulation Sets в Cubase Maps и обратно. Сега можете да копирате артикулационните имена от всеки каталог на инструментите и да ги пействате в X-DAW, или да използвате чисто новата ни програма OCR за екранизиране на имената на артикулацията директно в интерфейса на инструмента (Art Names) и автоматично да пействате сканираните имена в X-DAW. Моля, посетете уеб страницата на X-DAW, за да получите информация за всички нови функции. Ето няколко бързи линка: • Страница с продукта на X-DAW. • Основни характеристики на X-DAW. • X-DAW Library 7 (прочетете или изтеглете PDF). Добавихме тонове професионални X-DAW пресети за серията VSL Synchron, Spitfire Audio и т.н. X-DAW ОФИЦИАЛНО ВИДЕО https://youtu.be/_xYaKpUNHWc
  3. Apple добавиха три "Multiple Outputs" в артикулационния едитор - Logic 10.4.2. Audio Grocery едитора предлага до пет артикулационни изхода с iPad телепортация и автоматично превключване на iPad пресетите при селектиране на трак в Logic . В новият AG ART Pro ъпдейт 6.2 може да запаметите пресета с три артикулационни настройки за Logic 10.4.2 арт сет. Повече инфо на сайта.
  4. Наскоро пуснахме нова Blue Edition (евтина) версия, която е напълно функционална за Logic 10.4 x. Повече информация и Видеo на сайта - ART BLUE Special Edition.
  5. Здравейте, Новата версия на Българският софтуерен Едитор за превключване на артикулациите в Logic Pro X е на лице. Новата версия на едитора може да сейва пресета като Logic 10.4 "Articulation Set" формат. Скоро ще може да сейва и като Cubase Expression Maps т.е уникална мулти DAW поддръжка. Сега телепорта към iPad приложението поддържа автоматично прeвкючване на iPad пресетите като селектнете трак в Logic. Повече информация и Видеа на сайта - ART PRO 6 Toolkit. Поздрави, AG
  6. Триолата е вид деление на дадена нота (четвартина, осмина...) на три. Това обаче не влиза в галавния метрум (не е временна група), който е оказан от сигнатурата 5/8. Може да използваш триола като тип орнаментика в основния метрум който е: 2 + 3. Пример: Осмина + Шестанйтинова Триола + 3; Подобни триоли и групета се използват като "орнаметика" в БГ (фолк) композиции, но не определят главния метрум. М/у другото колко (Български неравноделни) аранжимента/композиции си направил през живота си - би ли ни показал нещо? Писал ли си книги и учебници по въпроса?
  7. Както споменах преди "дълъг дял" е не точна терминология. Контра въпроса на тази простотия е: "Колко дълъг е този дял? Всичко се определя от времетраенето по физически и музикални закони, които са приложени в следните устройства: Часовник; Метроном; Секвенсер и т.н. Има и еластични (groove) закони, но там въпроса е от друг музикален характер. Музикалният метрум (Time Signature) се дели на: тактове (Measures/Bars), времена (Divisions/Sub-divisions), и т.н. Музикалният метрум/размер може да е равноделен или неравноделен. Например, при неравноделните размери такта се дели на двувременни и тривременни групи, където числителя определя колко времена има в такта, а знаменателя определя каква е нотната стойност (четвъртина, осмина и т.н). Делението на двувременни и тривременни групи е вид музикална асоциация, която се базира на етнически или авторски правила. Правилната терминология за дефиниране на българските етнически танци и музикални творби според традиционното ритмово възприемане е: - "Пайдушко хоро" (5/4, 5/8, 5/16...) с тривремена група на втория дял. - "Ръченица" (7/8, 7/16...) с тривременна група на третия дял. Срещат се и варианти на 7/8 и 7/16 с тривременна група на първи дял.
  8. Vacheto

    Apple Logic Pro

    Напоследък VEPro 6 е основната платформа в която могат да се товaрят AU i VST на различни машини свързани по Network LAN (PC & OSX) - MIDI & AUDIO. Тази система е абсолютно оптимизирана и дава големи ресурси. Апропо, AU i VST версия на един и същ инстумент или плъгин може да има голяма разлика. VEPro 6 е алтернатива...
  9. Не а това. Един път благодарих на всички тук за високия критерий на критицизъм, няма нужда се се повтарям. Имам само един единствен въпрос на който не мога да си отговоря дълги години... Защо само БЪЛГАРИТЕ повдигат критики по дадено изобретение, разработка и т.н, направено от техен сънародник, компания и прочие? Помогнете ми да дефинирам тази Българска черта! Не е Балканизъм (защото не е характерна за съседите ни). Не е завист, не е конкуренция, не е дори истинско лицемерие ("голяма работа си, ама ти е кофти енглиша" - ако не е енглиша ще е нещо друго)... Какво е тогава?
  10. "Изостаналия Свят" - няма такова нещо! Ти си станал бял роб и си се комплексирал тотално. "Изостаналия Свят" в момента в лицето на Audio Grocery бичува "Напредналия Свят" по простата причина, че не могат да изкарат нещо конкурентно! Тази материя е остър камък за много DAW производители вкл. Apple Logic. Факт е че, от 2013 до сега сме монопол в тази индустрия. Нека спомена, че работим по ултра унифициран стандарт: Cubase & Logic с поддръжка на iOS Articulation Teleport. Ето това е най-големият "прът" (да не кажа друго) в задниците на "Напредналия Свят". BTW: На острова идвам само по покана на Университети и други Проекти, които ми плащат 100% всичко, за да ги науча на акъл - т.е лекции, семинари , работа по ПРО аудио семплинг и т.н. До сега Британското отношение към мен лично, е повече от приятелско - знаеш ли защо? Защото "Летвата е много висока", и много добре преценяват това (без значение че идвам от "Изостаналия Свят") - не съм бял роб.
  11. Не ми се иска да се коментира "OFF Topic" - това е последното което ще уточня. Гледайки сървъра с потребителите, до сега имаме над 450 клиенти от Британия (в USA са много по-вече). Почти всички са PRO: Филмова музика, Про Аудио, Геймс, и т.н. Нещо по-вече... Напоследък продадохме няколко пакета с по около 15 Кей лицензера на учебни заведения в Англия както и в други държави. Всеки пакет върви с HD Video Tutorials (около 2GB), които аз коментирам. От 2005 до сега на всички Video презентации, Video Tutorials и online Skypе съпорт говоря аз. Няма нито един случай до сега, някой потребител Английско говорящ да е повдигал тази тема за която се закопчахте тук - няма дори и по форумите. Както споменах преди, в нашия бранш продуцента или разработчика презентира продукта. Дадох пример с Германците (акцента е доста голям, но всичко е ОК). Когато продукта се представя от самия производител дори и с акцент - това е марка за автентичност (качество). Ето това ценят чужденците, но Българите имат много боб да изядат докато стигнат то тази теза - за жалост. Нека спомена, за няколко години продукта е презентиран в най-реномирани ПРО Аудио списания (например ASK:::AUDIO ), форуми, блогове и т.н и винаги с линк към видеата където говоря с Балкански акцент или към уеб страницата ни. Ето какво писаха Французите миналата седмица: https://www.showroomaudio.com/2016/10/17/logic-articulation-complete-software-suite-pour-logic-pro-x-disponible/ Великият Паисий казва: О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Перифразирано, аз не се срамувам от Българският си акцент "приятели"!
  12. Ето няколко нови добавки в COMPLETE. Например KONTAKT 64, ви позволява да превключвате 64 миди канала директно от Logic ползвайки един трак (Ch.All). Има библиотеки които предлагат по 30-40 пача - по един на канал (Sus Ch.1; Leg.Ch.2; и т.н). При това положение 16 миди канала са нищо. Иновацията е, че Kontakt е обикновен AU плъгин в Logic (или VST във VEP), не е Stand alone. AG COMPLETE Kontakt 64 чупи 16 миди каналното ограничение. Нещо по-вече: може да се превключи от единичен канал/пач ("Legato"; Port A; Ch.3") на мулти артикулационен канал/пач който предлага няколко артикулации ("Dynamics"; Port B; Ch.21; Key Switch A0). Има разни Контакт скриптове за Port превключвания, но тук AG COMPLETE предлага специален EDITOR Art Maps K64 Preset, който показва артикулациите в Logic като имена, портове, миди канали, и прочие. Всичко става много лесно. Може да видите това нагледно във визуалната схема която показвам на този LINK.
  13. Искрено благодаря на всички за откровението и добрите пожелания!
  14. За да постваш подобно мнение трябва да си Гуру по езика, затова те помолих да откриеш поне 2-3 грешки. Няма такива моето момче. По време на записа до мен стоят поне 2 Топ преподаватели по Английски които работят за моята фирма. Те самите много добре знаят че рядко греша, но аз им имам доверие и винаги са до мен. Може да има лек акцент, но не е "Индийски" във всеки случай. Политиката при подобни презентации е следната: Производителите и главните продуценти предпочитат да си представят продуктите сами. Например Steinberg Cubase или други немски Про Аудио производители сядат на две канапенца и започват да коментират продукта си на Английски. Привкуса и акцента на "Швабски" е в пъти превишен, но това представя автечнисоста на продукта във времена когато Английския стана международен стандарт.
  15. Много е хубаво да си прям и лично ти благодаря! Няма да крия, че коментара е мой и не се срамувам да го споделя. Не знам до колко разбираш и владееш чист "British", но с моя "Индийски" съм преподавал "Приложно Програмиране" в няколко Британски колежа и доста добре ме разбираха и никой не е споменал за подобни проблеми. Лично, много държа да се поддържам във форма и ще ти бъда искрено благодарен да посочиш 2-3 места във видеото където правя логистична грешка, произнасям дадена фраза, дума или ударение погрешно? От друга страна (ако зацепваш) съм Националист (личи от музикалните демота във видеото), и никога няма да позволя някой Американец или Британец да ми се лигави по микрофона. Само Българи са добре дошли! Ако си перфектен с Английския винаги си добре дошъл да направиш коментара!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.