Jump to content
Българският форум за музиканти

Krasen

Members
  • Мнения

    219
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Krasen

  • Рожден ден 08/09/1990

Previous Fields

  • Инструмент
    Lag Stephan Forte S1000

Contact Methods

  • AIM
    krasen-vn
  • Skype
    krasen-vn

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Варна

Последни посетители

1178 профилни разглеждания

Krasen's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

21

Обществена Репутация

  1. Брей, 31 прага Определено ми се прииска да посвиря. А тоя накрая като обясни че цялата китара е тремоло което можеш да бендваш, и после сама се връщала в първоначалната форма защото титаният имал памет
  2. За мен лично, допира и усещането на китарата ще отсеят ниския клас китари. При тях се намират забележки, усеща се и самият лак на китарата на пипане при нискя клас, спрямо среден клас китара. За висок клас не мога да говоря, там може би само по слух някак може да се каже коя е.
  3. Krasen

    Укулеле

    Не съм пробвал, но това което всъщност ще направиш е буквално да сложиш Капо на 5ти праг на китарата си и ето ти Укелелето със дебела Ре и настроена в друга октава
  4. Krasen

    Укулеле

    Baby Thomas искаше да каже че е нормално Предлагам ти да видиш някой урок в нета и ще разбереш по-подробно защо са с такива струни, и как да я настройваш правилно. Поздрави!
  5. Почти нищо не разбрах, как така заключени 5 струни и 6-та разстройва тя не е ли заключена и тя ? Или не я слагаш изобщо, тоест 5те струни дъжрат ли тогава ? Нормално е когато една от струните излезе от строй и другите да мърдат също. На ниския клас китари тремлото обикновенно разстройва, така че предлагам да свириш без да го ползваш, просто си я сетни нормално, обикновенно такива тремола, хората им слагат дървени блокчета отзад при пружините, така че дори и да го натиснеш да не може да се движи и да не разстройва.
  6. Най-добре потърси в официалния сайт на производителя, там има диаграми за всички адаптери и възможните комбинации на свързване.
  7. http://www.jimdunlop.com/product/electric-trigger-capos Това ползвам аз от 5 години поне, и няма натягане към него, а не се е отпуснал, стяга си перфектно всички струни. Предпочитам щипка защото го ползвам само за няколко песни и на различни прагчета, което ми позволява да го местя лесно и бързо, докато тези които са със затягане са по скоро за постоянно закрепено капо. Супер съм доволен, защото става за класическа китара, за електрическа, та даже и за седемструнната ми пасва идеално
  8. Krasen

    Проблем с Floyd Rose

    Каква е китарата ? 2 пружини не са ли много малко, и ще трябва доста да се навият болтовете в дървото. Моята китара беше фабрично с 4 пружини и едната я свалих, сега съм с 3 и е добре.
  9. Имаш късмет, преди време си я бях купил и съм си я качил тук: http://www.mediafire.com/view/1uuh5viggubaw0m/Da_svirim_na_kitara_1.pdf Остана да почерпиш
  10. Из нета се намират и по ефтини каменни перца за около 11 долара с доставка. Наскоро купих, и си личи че не с перфектно качество, именно защото не е полирано добре А колко струва такава плочка Ахат и от къде се набавя ? Като му хванеш чалъма ще ги метнеш тука за продажба Успех!
  11. Krasen

    ESP Snakebyte ревю

    хахах каква новобранска грешка Аз помислих че предишния собственик ги е навил така.
  12. И аз ползвам някакви на гибсън, като не знаех че са имали такова лого, и си мислех че е тотален фейк продукт, но пък виж има си го официалния им сайт http://store.gibson.com/luthiers-choice-triple-pak/ Взех го от музикален магазин Фактор във Варна, и от няколко години ги ползвам, все още не са свършили шишенцата
  13. Е да ама тия три опции са отзад на китарата и когато искаш да промениш настройката пак трябва да се "дупиш" Ако ще сменяш строй, предполагам ще стоиш с него не малко време, така че и с трупче би се получило Поздрави!
  14. Krasen

    Китара

    Бляк ! Пробвай с лепило без да махаш боята. Каква е китарата ?
  15. Нека да открием новия раздел с малко информативна тема за любимите на всички китаристи Арпежи, но тук вече при седем струнната китара: Темата е отворена за дискусия, като аз не мога да говоря особенно много за теорията на тези арпежи, но това което се вижда на пръв поглед е, че вземаме един пет струнен арпеж и продължаваме надолу по гамата - чак до седма струна Поствам един таб които набарах преди доста време от форума http://www.sevenstring.org http://www.mediafire.com/download/pk7ej69nrfekfgz И втори таб, който си направих аз за собствени упражнения, арпежите са през темпо 5, но мисля че трябва да са на по малък интервал, когато стигнем по бързите темове http://www.mediafire.com/download/cohyistsjk8qutu Има много теми в този форум по горе, като там са изписани много уроци и други, перфектно място за хора които искат да навлязат при света на седем струнните китари. Остава някой да преведе или напише тези неща на български. Поздрави!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.