Jump to content
Българският форум за музиканти

ithilieth

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно ithilieth

  • Рожден ден 02/22/1981

Previous Fields

  • Инструмент
    Ударни

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.dgm.bg
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    Много са -<br />ски, барабани, риболов, спелеология/катерене, стрелба, компютри.

ithilieth's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Обществена Репутация

  1. В общи линии бюджета, който имаш ще определи какво ще вземеш. Разгледай онлайн магазините и си набележи комплект според бюджета. След това отиди на място и ги чуй.
  2. Без да искам да звучи като реклама или възхваляване (не работя за тях), но поне им се обади по телефона. Пичовете са много отзивчиви. Според мен си заслужава за парите, които си приготвил да проучиш всички възможности и Tama е една от тях. Няма да се учудя дори ако ти направят специално предложение или ти съдействат, за да окомплектоваш желания от теб сет. Ако трябва да сравнявам отношението на Икономов с друг голям музикален магазин, разликата е на светлинни години.
  3. Мерси за отговора. А по този начин спестяват ли се 30-е евро за доставка и променя ли се цената посочена в томан?
  4. Интересното, е че през последните няколко репетиции започнах да усещам педала по-добре. И то следствие на обувките с които ходя да свиря. Странно...
  5. Честито за което! Можеш ли да споделиш информация откъде ще ги поръчваш? И аз правя проучване за смяна на сета...
  6. Преди няколко седмици се сдобих с този хубавец, 12x5. Много ме радва звука Както и едно комплектче:
  7. Привет, Предполагам си прочел тези статии, ако не си направи го, считам че ще отговорят на повечето ти въпроси. http://www.muzikant.org/lessons/drums/137-tunning-drums-pt1 http://www.muzikant.org/lessons/drums/138-tuningdrumspt2 http://www.muzikant.org/lessons/drums/265-drums-tuning Разликата между опъна на ударните и резонантните кожи вече е въпрос на индивидуален избор и предпочитания. Всеки човек има различно разбиране за хубаво звучене и поради тази причина всеки барабанист настройва кожите си различно. Аз лично настройвам барабаните си без да търся конкретна тоналност, като продължавам да експериментирам докато не получа звук, който ми харесва. При Snare (малък барабан) настройвам резонантната кожа с един полутон или тон повече от ударната, като звука повече ми харесва когато цялостно е настроен по-високо. Понеже имам два snare-a (един 12" и един 14") се стремя да са в различна тоналност, но цялостно винаги резонантната я настройвам по-високо от ударната.
  8. Бих пробвал с верига, но само ако има начин да стане без "труд и творчество". Не искам да развалям педала Бедата е, че не знам как да го направя с верига...
  9. Привет, честита придобивка и много да те радва. Бих искал да споделя и впечатленията от моя Mapex P900DTW, който е с direct drive. От няколко месеца го нося на репетиции, през останалото време свиря с него на електронните барабани вкъщи. В общи линии съм разочарован от него тъй като от три месеца се опитвам да го настроя на моя начин на свирене и все нещо не се получава както трябва. На акустичните барабани ми се струва бавен, като че ли се връща по-бавно от колкото ми се иска независимо от настройката на пружините, чукчето и ъгъла. Също ми липсва сила на удара, дори при свирене с heel/toe. Онзи ден от любопитство "премерих" iron и speed cobra и определено гореописаните проблеми не ги усетих там.
  10. То не е ново, затова не е включено в тази снимка
  11. Хайде и аз да се похваля със стартовия си сет чинели, с който се сдобих тази събота: Имам и един сплаш, но не съм го снимал.
  12. Поздравления и от мен за труда който си положил както за качеството и приложението на урока. На мен лично урока ми е от голяма полза, вече почти цяла сутрин репетирам показаните от теб техники, и да си призная, за мен не са толкова елементарни колкото ми изглеждаха на пръв поглед На първата част която показваш (двоен удар с л.р. и единичен д.р+каса) си направих експеримент, като първо свиря комбинацията на малкия барабан, след това я качих на томовете и според мен се получи доста красив брейк в 1 такт. Още веднъж искам да ти благодаря за полезния и практичен урок! Желая ти успех и за напред и продължавай да ни радваш с подобни уроци
  13. Да, означението е валидно само за нотата над което е поставено. Съществува и трето означение - под или над нотата и петолинието се пише директно "Rim Shot" Ето ти тук един полезен, струва ми се, линк:
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.