Jump to content
Българският форум за музиканти

Angel Nikolov

Members
  • Мнения

    45
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Angel Nikolov

  • Рожден ден 05/26/1982

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Благоевград

Angel Nikolov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

11

Обществена Репутация

  1. Колега dzwer, лесно е да ти кажа и да ги сметнеш, кажи как аз да го сметна, че някой път пак ще се наложи и ще е добре да знам как да го сметна сам.
  2. Това за прехода ми беше другата идея. С втори жак обаче ще стане най-добре. Днес попаднах на възстановяеми предпазители и мислех да опитам да поставя един на средното перо на стерео жака. Като им разгледах параметрите се замислих обаче колко може да продължи това и се отказах.
  3. Здравейте колеги, Искам, да попитам нещо, което може да се звучи достатъпо. Използвам едноканален интегрален усилвател със слушалки като подавам от стъпалото и на двете клеми на жака за ляв и десен канала за да се чува и в двете слушалки едновременно. Ако включа обаче моно жак, например използвам стъпалото на усилвателя с високоговорител вместо със слушалки, ще се получи така, все едно давам усилвателя на късо на изхода и ще се повреди. Има ли начин да поставя предпазен елемент на единия канал, така че като пъхна стерео жака на слушалките да ползвам стъпалото със слушалки, а като поставя моно жак да го ползвам с високоговорител? Единствения вариант, който се сещам е да поставя и друг втори изходен жак, но гоня компактност на устройството и няма да има място къде да го поставя. Благодаря предварително!
  4. Да помня развитието на темата. Направих little rebel преди да пусна темата. Май първо трябваше да питам после да правя. Сега ми остава малко по кутията да поработя и ще е завършен. Иначе да, дискретния вариант ми допада. Трябва да го захвана. Ще съм благодарен ако качиш схемата. В конкретния случай платката на mini amp ми трябва за приятел. Не мисля пак да го правя. Имах я, но сега не я намирам. Благодаря предварително!
  5. Колеги, Някой има ли платката готова за печат. Линка от този пост на Nikifena е повреден. Моля някой да я качи!
  6. Колеги, Търся толекс за обличане на озвучителни тела, подобно на този с които са облечени усилвателите на Marshall. Някой попадал ли е на електронен магазин, където мога да намеря нещо? Благодаря предварително за помощта!
  7. За LM386 като слушалков амп вече съм съгласен. Има ли някой проект във форума с TDA схема дето да се пробвам като завърша този проект. Тия дни ме сърбят ръцете!
  8. Сега като видях примерите на колегата lyu_records схванах. Извинявам се на колегата Parni_Valjak малко по назад съм с материала. Получава се до колкото схващам като вграден ефект с възможност ако се доразвие с различни комбинации. С цк ключе или с галетен превключвател може да се изнесе на предния панел. Аз съм го направил както е в описанието с рейка с два извода. Слагам му мостче за теста, но може да се изведе с жак и да стане с активиране в определен момент от педал или от панела с ключе. Съгласен съм с мнението на Evtim Djerekarov от последния му пост. Зависи от целите. При мен е с учебна цел, а и малко да си изчеша крастата. За лампови усилвателя имам мераци, но нямам опит и все още ми е много рано. Иначе благодаря за идеята.
  9. Момчета, нямам много опит. Каква е идеята на двата светодиода?
  10. По добрия вариант явно е да не се използват дискретни елементи. Цяло стъпало да се изгражда елемент по елемент без интегрални схеми. На мен ли липсва търпение и явно затова използвам интегрални схеми. Вчера поставих радиатор на двете схеми. Със захранване от 9V и товар 8 ома се държи прилично и свири добре. Като поработя още малко и завърша и кутията ще кача и снимки От темата може да се научи много благодарение на колегата Evtim Djerekarov! Четох постовете с голям интерес .
  11. Колегата не прави всеки ден кутия за усилвател. Справил се е добре за възможностите си. Виждал съм доста нескопосани изработки от хора с възможности за работа. Заслужава поощрение поне според мен! Въпроса ми беше от къде е взел кожата за облицовка!
  12. Използвал съм точно LM 386N. Първоначално тествах с високоговорител 4 ома и напрежение 12V от изправител ТС-30 (не от китайче) и докато се усетя направо взе да топли. След като смених високоговорителя с 8 ома и свалих напрежението на 7,5V следващия тест продължи по-дълго. Явно решението не е удачно, но мисля да експериментирам малко като сложа контактна подложка и паста заедно с един радиатор от чипсет. Иначе темата наистина си е копипейстърска както каза по горе колегата Parni_Valjak, но пък може да е полезна предполагам.
  13. Браво и честито! Получило се е доста перфектно. Най-много ми харесва коженото палтенце на усилвателчето. От къде купи кожата ако не е тайна?
  14. Какво имаш в предвид като казваш грешни данни? Виж за потенциометрите не бях се сетил да закача шаситата за маса! Не можах и да схвана каква е идеята на двата светодиода
  15. Здравейте колеги, Отдавна бях намерил информация за усилвателчето на този сайт: http://www.guitartest.de/LITTLE%20REBEL.htm На скоро докато се ровех в мрежата намерих схемата в един форум, понеже страницата на Масберг беше закрита. Попадна ми и друг, втори вариант и като го сравних с възможностите на първия започнах да го правя. За около седмица за по два-три часа вечер успях да налепя платката и след като си открих грешките по пистите на платката от лошо пренасяне върху текстолита, усилвателя тръгна. Единственото, което забелязвам за момента е брум от потенциометрите понеже са без врътки и бързо загряване на крайните интегрални схеми LM386, което става след около две-три минути работа. Нямам много опит с въпросната схема и незнам дали е нормално. Някой правил ли е усилвателчето и има ли впечатления за споделяне. Благодаря предвавително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.