Jump to content
Българският форум за музиканти

Тиходрагъ

Shit listed
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара, бас

Profile Information

  • Gender
    Male

Последни посетители

720 профилни разглеждания

Тиходрагъ's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. ^ Моето скромно мнение е, че аудиофилските уредби са отживелица, в съвременния технологичен свят смартфоните вършат тази работа и качеството на звука е перфектно, стига да имаш подходящите висококачествени слушалки. Абсолютно излишно е да се хвърлят пари за някаква уредба за слушане на музика.
  2. Ако вече имаш съответната външна звукова карта, най-лесният начин е направо да си включваш китарата към нея и да си инсталираш съотвената софтуерна среда, т.нар. DAW, където може да ползваш най-различни плъгини, ампови и кабинетни симулации, всякакви ефекти и т.н., съответно може на воля да експериментираш и да си записваш китарата, а за барабаните си има съответните плъгини. По-натам ще си купиш и бас китара, за да може да правиш инструментарли парчета. Ако пък решиш да пробваш и песни, ще ти трябва и микрофон. С други думи, ако вече имаш ел. китара и звукова карта, ще трябва да си купиш още бас китара и микрофон, за да можеш да правиш домашни записи на собствени песни, стига целите ти да са такива. Бюджетното кубе ще ти е излишно в този случай и по-добре го продай, няма да имаш полза от него.
  3. ^ Правилно, колега, конвертирането от моно в "стерео", просто ти дава един и същ сигнал в левия и десния канал, при което не се получава звукова стереокартина, а центриран монозвук. За да се получи реален стереосигнал, необходими са два независими моноканала, реализирани в реално време с два микрофона - един за L-канала и друг за R-канала.
  4. ^ Да, не го забелязах този момент, но колко му е три акорда на китара с леко дрезгав глас да научи?
  5. Трябват ти два микрофона (за предпочитане еднакви), за да можеш едновременно да правиш стереозапис, примерно на акустична китара - всеки от двата микрофона се записва на отделна пътечка в DAW, след това може да си променяш панорамата. Може да използваш двата микрофона и за едновременен запис на китара и вокал, но тогава няма да се получи стереозапис, ето ти един видеоурок как се прави такъв запис: Или пък само с един микрофон:
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.