Jump to content
Българският форум за музиканти

jordan3214

новаци
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

jordan3214's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Привет, нужен ми е съвет за избор на софтуер за композиране на музика. Спретнах си домашно студио - монитори, слушалки,студиен микрофон, интерфейс, синтизатор с миди към интерфейса и.т.м Изкарах онлайн курс по fl studio но интерфейса и самата програма ми е доста объркваща, мога като основни познания да изкарам курс по ableton life, но незнам до каква степен е подходящ за композиране на музика.Записите и аудио обработката си я правя на adobe audition, но програмата не е подходяща за композиране. Та въпроса ми е ableton подходящ ли е за композиране или по-скоро за life. Благодаря Ви!
  2. Благодаря, ще действам по-този начин
  3. Благодаря за отговорите, врачките познаха pioneer ddj sx ми е конзолата
  4. Мерси, а ако използвам конзолата си, смисъл dj контролер, който мисля, че има вградена аудио карта ще стане ли
  5. Привет, имам желание за запис при домашни условия Разполагам със синтизатор, смесителен пулт, микрофон ,стъпало и тонколони. Иска ми се да направя запис на нещо изсвирено на синтезатора и съответно нещо вокално към парчето. Свалих си програмата Audacity, пробвах да направя запис, но записа ми се записа от тонколонките на компютъра ми и е доста трагичен. Въпроса ми е какво по програмата мога да променя за да се запише чрез смесителния пулт, или има още музикална техника която ще ми трябва за да мога да правя записи. Нямам големи очаквания, просто ми се иска да получа запис извлечен от смесителния пулт Благодаря Ви!
  6. Много добри съвети, ще гледам да се придържам към тях и да си настроя техниката на максимално добро ниво
  7. или по-скоро, след като съм нагласил гейна на нужното ниво, намалям levela на канала, увеличавам усилвателя и си нагласям нивото на Levela на канала колкото ми трябва
  8. Благодаря, ще го тествам по този начин, ако съм разбрал правилно по-този начин ще установя коя е най-високата точка на силата на звука на микрофона и от Levela на канала ще го намалям според нуждите
  9. Супер видео за настройка на гейна, но за съжаление нямам PFL, не мога да открия и в книжката на моя миксер yamaha mg10xu как се настройва гейна. Единствено имам лампичка за пика на всеки канал, като в момента намалям затихвателя и коригирам гейна докато светне червената лампичка, след което го намалям докато изгасне, но по този начин не ми работят индикаторите и незнам дали е правилна настройката.
  10. Страхотно видео, показано нагледно как се случват нещата! Благодаря ти от сърце! Успех в начинанията
  11. Благодаря за съветите, ще продължавам да тренирам докато достигна оптималното качество
  12. Привет приятели, от скоро се занимавам със Dj- ство, работя във Ресторант, наред с неяснотите по смесването на песните един от важните проблеми които имам е настройката на микрофона. По отношение на високи, средни и ниски ги докарах нещата да стоят горе-долу добре, но имам една дилема относно входящия и изходяшия сигнал на канала, който ползвам за микрофона. Доколкото знам Gain е нивото на входящия сигнал а Level е нивото на изходящия сигнал, та въпроса ми е има ли някаква рецепта за съотношението на двата сигнала, защото те са взаимосвързани, естествено за всеки микрофон е различно, но моля за съвет, по-високо входящо ниво на сигнала за сметка на изходящото, или обратното. Благодаря Ви!
  13. Благодаря ти за съветите, успех в начинанията
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.