Jump to content
Българският форум за музиканти

solist

Members
  • Мнения

    208
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    2

Previous Fields

  • Инструмент
    вокал

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Варна
  • Interests
    Бийтълс, Deep Purple, Юрая Хийп - и правене на авторски песни в стил хард рок, бийт и др.

Последни посетители

2715 профилни разглеждания

solist's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

47

Обществена Репутация

  1. Ей -wiseppman - не слушам такава музика, дето си постнал чрез линка. А ти какво мислиш за диетите за отслабване?
  2. Авторската музика само за цели албуми ли е?
  3. Една Цигулка Текст: Искра Музика, китара, пеене : Солист https://app.box.com/s/6wel6q16onwtysbcz2kf85pkk75eujg4
  4. Музика, аранжимент, всички инструменти, звукозапис и мастеринг: Николай Колев (TNT STUDIO) Пеене: solist /// Текст Ники&solist https://app.box.com/s/45f0rnz1dw2qtbemiqg5mb5yp1un1l5g
  5. Тони - благодаря ти и за този страхотен коментар!! Точно така - всичко свърши само Ники! Да ти кажа, толкова трудно е да се създаде група особено сега с таз пандемия - но не е само това. С Ники си мечтая да бачкам - ама за жалост - няма как да стане - той е в чужбина сега. И не се знае кога ще се върне. Освен това не живеем в един и същи град. Неговата професия е на тонрежисьор - а по-точно ако следваме западната терминология- той е точно това, което се нарича -Продуцент- човек дето аранжира- дава образа на дадена мелодия, че и свири всичко по нея и накрая реализира и звукозаписа... Мисля, че в моята любима Варна ще ми е трудно да направя група. Сам може да сравниш- как повечето обяви са от София. Другото е - възрастта. Младите сега искат да правят по-друга музика. А моите набори - ги намирам за апатични, някак си- трудностите са много. Сам знаеш - репетиционните струват пари - придвижването точно когато обикновено се правят репетициите (от 17 ч-нататък) - трафика е такъв отвратителен, че ако репетицията е да кажем в 18 ч - стигаш до мястото един час по-късно. Стигаме и до разликите във вкусовите за музиката - на няколко пъти бяхме близо да създадем групата, но музикалните вкусове "счупиха" отношенията ни. И други подобни- на теб поне ти е пределно ясно. Само за едно ме е яд - че гласът ми звучи свежо и на тези години - поне така казват хора, които не ме познават- и като им кажа на колко съм години - не вярват Ама Божа работа. Сега да се молим да преминем през чумата - може да се композира и репетира в къщи и да се записва. Другото вече е от Бога. Ако до една-две години не стане групата- както съм я мечтал - ще трябва да си записвам сам или с приятели в къщи и онлайн. Ами това е живота. Но има и хора, които успяват - един приятел китарист от творческия сайт дето сме с Ники - той направи - успя да организира група! На моите години е! Но забележи - с негови съученици от миналото, с които са приятели и се знаят и си имат доверие - а и са свирили заедно когато са били ученици!. Но сега пък ги удари тази втора вълна на короната, която е много заразна- и не могат да репетират. То не стигат другите проблеми - че и короната за капак. Но отмине ли - те ще успеят! И с него ми се бачка - но той пък живее в Хасково - пак не става Те даже си наеха репетиционна - абе всичко им е наред. Поставят ли ваксината ще направят готина музика и участия и концерти. Знам им качествата. ПП А ако желаеш да те свържа с Ники - ще ти пратя на лични пощата му да си пишете - има страхотна студийна техника, инструменти - и всичко каквото трябва - свири и на пиано и китара - и програмира и барабаните - а и разполага с живи музиканти- ако е необходимо за даден проект. Даваш му каквото сте записали да кажем - и той добавя каквото е необходимо - говорите към какво се стремите - страхотно момче е и много коректен. И всичко това може да стане онлайн.
  6. Благодаря на Тони и Евтим за коментарите! Страхотно е, че дадохте мнения за тази песен! За мен е важна, защото я създадохме само приятели - които много ценя. Тони - в тази песен - инструментите (всичките) и аранжимента, а и звукозаписа - със съответните обработки и на пеенето, е направен от моя приятел Ники Колев (Ник-Кол). Аз само пях и музиката е моя. Текста е на друг приятел Б. Бостанджиев. Ники има професионално студио (ТНТ Студио), звукорежисьор е с много стаж и талант, освен това е и страхотен китарист - и честно казано не зная какви точно инструменти е ползвал и по какъв начин. Той също има профил в този сайт - и ако реши - може да поясни. Работил е в рок-група, записвал е много рок-групи, а и други изпълнители (много известни) - всичко е възможно- в смисъл какви точно звуци е ползвал или смесвал само той може да каже. За мен е важно, че направи всичко на приятелски принцип - (години наред сме в един и същ сайт за творчество) Не пожела да му платя труда - и за мен това е жест. Използвам случая да му благодаря и тук - за приятелството и професионализма - Благодаря ти брате Ники! Имаме още няколко песни заедно - повечето с негова музика и аранжименти (когато Ники свири - аз избягвам да се меся в инструментала ) Може и да кача още нещо, ако има интерес.
  7. https://app.box.com/s/hlr0x4v973lwwkmoteirdqk2w0scqal6
  8. Аз лично, от свое име благодаря на Demiurg за прецизния и събран в малко думи коментар, който за мен означава много! Казвам това от сърце. Щом не са изпаднали хората в прехлас - за мен означава, че не съм си свършил както трябва работата. Разбира се, че искам да изпаднат в прехлас - работя и за собственото си удоволствие, но то ще стане пълно - ако другите харесат това което правя. Направил съм си изводите и ще се старая (доколкото са ми възможностите) да се подобрявам занапред. За препомването - това е факт. Имахме избор - да оставим готовия запис направен както трябва (графиката на звука беше красноречива за това) или да усилим - за да се чува с повече мощ на плеърите по сайтовете. Попитах Стоян : Да жертваме ли правилата и да го напомпя - или да го оставим така? Стоян каза: Усили го. Тоест - аз напомпах записа. Аргумента ми - пред самия мене си - беше ситуацията в която са изпадали и Пърпъл - от които винаги човек може да научи много. При записа на албума Deep Purple in Rock - музикантите казват на Мартин Бърч - Искаме записа да влиза в "червения сектор" - да изкривява! И Бърнч се навива - защото са си били и приятели. Помислих си - щом гигантите Пърпъл правят това - аз защо да не го направя?? - и напомпах докато получих мощ в звука. (няма как да няма изкривявания)
  9. Кавъри да се правят - е лесно. Ставаш папагал и - яхваш чуждото вдъхновение:) яко, нали? Какво ще кажеш? Аз казвам - кавъра е тотално клише. Искам аргументи - в кой текст (западен ) има фрагменти на коментирания от теб. Ще се радвам да отговориш аналитично и аргументирано. И нежно- спокойно и не-менторски. Къде са тези ритъм китари. ?На какви монитори слушаш? На записа му липсват 3-4 деления високи честоти. Но ти не забеляза това. И приятелю - няма запис без съскания. Не се е родил тон-режисьор, който да се справи с този сакрален проблем Съскат и Бийтълс и Пърпъл Чуй хело-гудбай, ако искаш още примери - веднага давам линкове.И група уран също съска. И Металика съскат Това става, защото някои честоти се припокриват във финалния микс и като се вмъкнат ефектитеНа живо - съсканията са много по редки Записа не е правен с протулс ти би ли си купил такава саундкарта?? Едва ли. стрябва 1000 микса - за да постигнеш 1% подобрение. Ами Марая Кери? Не само съска но и "ч" - шка. Но това влиза в стандарта Американския! Но нашите критерии са уауууу - над английско пееещия свят-, Ако искаш да уязвиш някой тон режисьор - кажи му, че е допуснал съскания И той ще си премълчи. Но да искаш от аматьорски запис направен за три дена такъв "перфект" си е игрива закачка -какво ще кажеш?После - мастер програмите също впръскват съскания. Всяко напомпване - вдига ниските и високите. Това знаеш ли го - а знаеш ли ритуала - пак отначало:) И няма да ти остане време за коментари. Откъде мислиш че се вдига по-силното звучене на записа. Ти опитвал ли си да смесваш и с какви слушалки и монитори? Уважавам те - ама по ще ти пасне да коментираш кавъри. Всяко ново и непознато нещо е трън, който бързо би искал да извадишЧовек - особено музикант с опит като теб - трябва да си поотвори малко съзнанието за нещо различно. Иинтересно - нищо не си коментирал за емоциите. Музиката не е само миксиране и излъскване на декора той и живота е едно клише. Всъщност, това е похвала. Значи всичко си е на мястото. Не сме обединили водка с печена тиква. направили сме водка с кола, ако можеш да ме разбереш.
  10. Привет! И мен ме вълнуваше този въпрос за слушалките, защото си правя записи в домашни условия. Въпроса със слушалките, които да вършат работа е доста сложен. Разбира се - предполага се, че по-скъпите са по-добри.) Обаче е добре, да се намери възможност човек да чуе всеки желан или препоръчан му модел. "Ухо да чуе" - както се казва - за да може да се сравнява.Преди време поразпитах тук там - и горещо ми препоръчаха един евтин модел: Behringer HPS3000. Много евтин - някъде 29-30 лв. И аз си казах "Ами ако не стават за студийна работа (миксиране и даване на реална картина на записа) - какво мога да загубя?? Това си е евтинийка. Поне ще си ги ползвам за слушане на музика." Купих си ги. И много ми допаднаха. Ползвам ги и за смесване и за мастеринг. Слушам и музика за удоволствие с тях. Не твърдя - че това Ви е необходимо. Просто имам такива - и съм много доволен. Иначе - по принцип всички слушалки и монитори лъжат. Къде малко, къде повече.Готовия запис трябва да се слуша на всички възможни устройства - от най-евтините - до най-скъпите, дори в колата. На времето така са постигали максимални резултати. Сега има мастеринг програми - които автоматично уж правят така, че записа да звучи на всякакви устройства - добре. Пробвал съм и това. Оказа се въздух под налягане. Всичко трябва да се прави на "ухо" автоматиката поне засега е лъжа (мое мнение, разбира се) За студийни монитори поне аз съм наясно. че трябва да са Ямаха - особено от онези старите, без вграден усилвател (те са хоризонтални) . и са световен хит. Но вече не ги произвеждат. И накрая искам да добавя, че четох някъде, че слушалките след известно време се подобряват от самата употреба. Дали се поразтягат или нещо такова - не съм специалист. Но се получава нещо като "узряване' - и това ми се видя много интересно. И ми изглежда вероятно - защото в природата няма нещо, което да си стои все в едно и също състояние.
  11. Давай, "Кен Хенсли" :) възхищавам ти се!

  12. Здравей, колега! Как върви вашата група? Ако имате скоро някакви участия - драсни два-три реда, да дойда да ви послушам :)

    1. rsvarna

      rsvarna

      Митак какво става с телефона ти? Дава че е грешен ?Да не си го сменил.Обади ми се?

      Радо

    2. solist

      solist

      Здравей, Радо!

      Ами наистина си смених телефона - но по-лошото е, че не мога да намеря твоя :) Аз рядко поглеждам в тези статуси - и сега не помня - дали сме говорили по този статус или не - ще ми е приятно да се чуем телефона ми сега е 0892983613

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.