Jump to content
Българският форум за музиканти

daozealot

Members
  • Мнения

    49
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно daozealot

  • Рожден ден 02/22/1987

Previous Fields

  • Инструмент
    Акустичка + Вокал и Пиано

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    - Китара... Акустична и електрическа. <br />- Дранье, но не много сериозно.<br />- Пиано балади<br />- Всякакви песни без Чалга !<br />- Правене на музика<br />- Правене на музикална техника <br />

daozealot's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. ето това е един прекрасен отговор ! Ето така обичам. Аз все като питам нещо ми обясняват супер тъпо :/ Явно не знам как да си задавам въпросите... P.S. сори за оффтопика.
  2. Здравейте, вижте това клипче на Пол Гилбърт. Доста добри идеи тава за композиране. Ако имате подобни може да ги споделите.
  3. Здравей, музикални магазини около мене има много ... препоръчай ми ако можеш някоя марка и модел на тази цена Ще свиря повече пънк и метал но ми се иска на Clean канала да звучи добре, тъй като доста го ползвам. П.С. както казах вече - иска ми се китарата да е нова.
  4. Е те хората и хубави китари не предлагат за 430 лева тоест по-добре да не си взимам китара ?
  5. Здравейте, набелязал съм тази китара тук това е максималната цена която мога да дам за нова китара - 430лв. Държа да е с тремоло и да е удобна за свирене. Не искам да си купувам китара на старо ... хората не си продават хубавите китари (или поне рядко се случва... ) Ако някой може да сподели нещо за тази китара Ibanez gsa60 или ако има идеи за по-добра китара на тази цена, нека сподели. Благодаря на всички предварително.
  6. вие не можахте да се поставите на мястото на ученик ... и мн ниски бюджети !!! Вие знаете ли че той говори (предполагам ) - Скъпа китара = 500 лв макс ! Скъпо кубе - пак толкова. Следователно - > китарата между 100 и 500 лв не е с голяма разлика. Докато Кубето е. Моята евтина китара за начинаещи - Берингер сигурно към 100 кинта макс... като я пъхнеш в не лошо кубе и с не лош дист. Звучи супер ! За първите 2-3 години от обучението е перфектна, а може и повече... и не бих си я продал, защото още си ме кефи
  7. daozealot

    Singing Success

    Thumbs up ! за Брет Манинг. Ползвай микрофон и с повечко време ще стане, но на уроци се ускорява процеса.
  8. Това дето му казваш ключ се казва тоналност. Ключа е друго. Това е нещото със завъртулките което се пише в началото на петолинието ,казва се сол ключ и ти показва къде се намира нотата СОЛ или ФА при басов фа ключ. Има и няколко други вида ключове които предполагам не те интересуват в момента. Сега. Красиво може да стане ако го боядисаме шарено - със сигурност номера ще стане! Друг вариант е да понаучиш малко обръщения на акордите навсякъде по грифа. Иначе като сложиш каподастера и свириш същите пръстовки на акордите които си свирил на първите 3 прагчета е те тогава вече свириш в друга тоналност ( не в друг ключ). Има. Виж: тук, тук или направо се разрови ТУК чел съм ги тея работи мерси... просто не се занимавам с това непрекъснато и не ги знам на изуст. Не съм Професионалист. Сега ... "обръщения на акордите навсякъде по грифа" също ги знам ... като почнеш от До ... следващата форма е от трето прагче с баре ... после в формата на СОл с баре на 5то ... после с баре на 8мо и тн ... и го изкарваш До Мажор във всичките му форми. Страхотно ... Никога не съм го ползвал имено за това питам. Другото ... Каподастера като сложиш на по-горно прагче ... нямам предвид да си оставиш и същите акорди тъй като ще преминеш в друга "тоналонст". Имах предвид благодарение на тези форми на акордите да го преобразуваш ... Все едно ... то беше към примера. ... и в крайна сметка не ми отговорихте на въпроса ... Сигурен съм че ако изсвириш някоя песен с просто хванати акорди по грифа(по клавира) където ти падне (но все пак верните акорди) няма да звучи хубаво ! Следователно има правила някъде. Km7, ще ти задам въпроса за клавир и на него свиря, но там ми е по-трудно да ти обясня... но ще пробвам. Взимаме отново Let it be. За да не стават обърквания. Лявата ръка ти е бас-а ... нея не я пипаме. Ако решим с дясната да изместим До-то на горната октава - отново ще е вярно това което свирим, но ще звучи по друг начин ? А ако решим и баса да изместим с една октава нагоре ? Повечето песни се свирят - в октавата с "middle C" - лява ръка за бас която слиза и на долната октава, а дясната в една октава след лявата ръка. Предполагам, че на гласа по-добре пасва ? Нов пример, дано не сте много изморени за него. Red hot Chilli peppers - Under the Bridge - За китара. John Frusciante свири акордите от 7мо прагче и се върти по 7мо... 9то ... и тн. Вокала е по нисък от обикновено - заради него ли свири акордите по нагоре ??? П.С. радвам се че някой ми отговаря ... мога да ви давам безброй примери, но се надявам някой да разбере какво питам
  9. Здравейте, много интересни неща си говорите може би малко късно се включвам, но имам въпрос. Не знам точно как се казва това, но някои хора го разбират по различен начин. Да кажем, че е Тоналност... Имаме определена песен... примерно - "Let it be" в ключ "C major". Нейните акорди на първия куплет са : C, G, Am, F хващаме китарата и ги свирим всички акорди в 1ва позиция... (ползваме само първите 3 прагчета). Номера ще стане ... това са акордите верно е ... обаче има начин да стане по красиво нали ? Ако сложим каподастера на 3то прагче и направим акордите за там в същия ключ, пак ще стане, но ще звучи по друг начин. Има ли правила за това нещо ? Тоналност ли се нарича ? не мога да открия никъде информация за това. П.С. сигурен съм че малко трудно ще ме разберете тъй като не ползвам мн добре точните изрази, но дано някой схване какво се опитвам да попитам
  10. Това е просто уникално ... Ето от тук си свалих МИДИ файла на песента http://www.musicnotes.com/sheetmusic/mtdVP...?ppn=MN0075147# и с програмата Synthesia го отварям, вътре мога дори да разделя Voice-a и пианото, може да се намалява и увеличава ритъма и е направено в стил Guitar Hero Защо не направите една важна тема само за тази програма ??? много хора биха се възползвали ако знаеха за съществуването й ! Точно такова нещо търсех модерен начин за учене на пиано, а не "научи се да четеш ноти бе тъпак ! ". Аз съм учил 3 години пиано ... преди 10 години ... не си спомням и грам, а нямам и желание да си спомня как се четяха ноти, тъй като няма да ходя по концерти или дори да свиря пред хора (което вие толкова жадувате... ) Това е идеалния начин да посвиря малко ! Много се радвам, че тук има поне един свестен човек на фон-а на "съвършените". П.С. отново благодаря за линка!
  11. това много ми харесва http://www.synthesiagame.com/ Благодаря ти ! :]
  12. btw... за тези питах и аз съм ги виждал !!! мислех че има развитие в тази насока ама греша. От този форум до сега един отговор нормален не съм получил. Как побързаха всички да ме нахранят ... нямам думи :X П.С. ... ХОРА ... не съм ви КОЛЕГА !!! Аз не свиря, за да изкарвам пари !!! Аз свиря за КЕФ и се забавлявам. А песничката вече си я разучих сам ... Не ви благодаря и моля темата да бъде затворена (а най - добре и изтрита ! ).
  13. daozealot

    Търся Сайт

    Здравейте, проверих с търсачката, обаче така и не видях някой да е питал за Сайтове с Табове на известни песни за пиано. Както повечето знаят за китаристите има сайт - UltimateGuitar.com, където е пълно с такива и има оценки на табовете, за да се ориентираш кой е верен и кой не е ... Търся Точно такъв сайт, само че за Пианисти. Примерно в момента търся на "Green Day - Viva la Gloria" таб за да посвиря, но никъде не откривам верни. Моля някой ако може да помогне. :'(
  14. Добър вечер искам да си направя това : http://www.bosscorp.co.jp/products/en/RC-2/index.html Обаче не му намирам схемата в google. :/ Дали някой я има ? Не съм много претенциозен, съгласен съм и на друга схема за такова камионче(loop station) с Play, Stop, Record такива функции Благодаря предварително.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.