Jump to content
Българският форум за музиканти

sonatacomposer

Members
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    пиано

sonatacomposer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Да, със сигурност. Както го вика г-н Букурещлиев- "Трябва ти творческа инвенция за да композираш!"
  2. Композирането без значение от стила изисква познания по мноого науки- почваш с нотната грамотност, хармония, полифония, инструментознание, музикален анализ, оркестрация, дирижиране ако трябва. Освен това е необходимо познание върху евентуалните комп. програми за да създаваш композиции - нотни и пистови редактори. Аз започнах да композирам на 21 / сега съм на 27 почти/. Първата ми самостоятелна клавирна творба/ свиря на пиано/ е типично полифоничен тип- за целта аз вече бях запознат добре със неговите правила и с хармонията и нотната грамотност , за които си изгубих едно 3 години при преподавател от НМА. Не казвам,че за това, което се опитваш да правиш трябват познания върху класическото композиране, но за да пишеш песни поне до хармония и музикален анализ си трябва.
  3. супер! Бих искал: 12. Прелюд за пиано, Рахманинов, оп. 3, No2, Музикален и нотен магазин „Златна лира“ 34. Nocturne, op. 9, No 2, Шопен, Musikverlag Ако са на разположение!
  4. Здравейте, колеги. Търся спешно ноти за аранжимент на "Притури се планината". Има ли някой колега тук,който да разполага с такива или да знае място в интернет, където мога да ги изтегля/ рових,но не намирам нищичко, а по слух с неравноделни размери ми е трудно!/ Ще съм благодарен на всякакви отговори, благодаря Ви предварително.
  5. За да направиш правилна хармония в нещо трябва да съобразиш вида и - при класическата хармония например винаги се спазват правилата за 1 - ва степен , 2-ра обръщаш първа 3-та и после пак първа ! Т. е . ако да речем имаш ла минор 2-ра ще е до трета ми а обръщането е на терца или кварта надолу от ла в зависимост във фа минор / мажор ли искаш да отидеш или във ми мажор/ минор . Това за да го знаеш трябва да знаеш хармония и Елементарна теория много яко- инак правилна хармонизация няма ! Препоръчвам ти специално за ла минор да потърсиш ноти на концерта за пиано и оркестър на Едвард Григ оп. 16 - да добиеш представа как става класическа хармония там. Само че ако не разбираш от ЕТМ няма никакъв смисъл, защото ако не можеш да четеш нотен текст няма как да разбереш каквото и да е ! Така че човече хващай ЧИТАНКИТЕ!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.