Jump to content
Българският форум за музиканти

tritonus

новаци
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

tritonus last won the day on Октомври 3 2016

tritonus had the most liked content!

Previous Fields

  • Инструмент
    Синтезатор

tritonus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Обществена Репутация

  1. Zip е вид дискета,по дебела и е 100MB..и двата клавира(Va i Em)са в контакт с нея по време на работа,четат стилове и миди файлове директно..удобно е,стига да работи зип флопито и самата дискета.
  2. Така е Ем 2000 също е с ZIP,пропуснах да го отбележа--;) Но като цяло на Zip а, е трудно да се разчита вече,стари са много дискетите,дори да е нова пак може да не е ОК..В този смисъл ЕМ 2000 има леко предимство,защото може да помни 16 user стила в интерналната си памет.Може и хард да му се сложи до 1 или 2 ГБ,докато на Va7 не може..Труден избор,но аз бих избрал VA то..
  3. Здравейте колеги-Да ви попитам нещо...Има ли някой от вас който да работи с програмата Korg Pa menager...да сподели впечатления,струва ли си човек да я купи,лесна ли е за работа.Може ли на нея да се прослушват някак сетове които иначе не можеш да заредиш...В смисъл имаш Ра 900 например,искаш да вземеш нещо от Ра 4.Как да разбереш кое ти харесва или не след като няма на какво да прослушаш сета-Благодаря на всички които отговорят.
  4. Здрасти колега...Мисля че мога да ти дам съвет,Роланд са ми специална тръпка-Виж,от тези модели които си изброил,само Ем 2000 има пълен секуенсер,иначе всички останали са аранжори,можеш да правиш стилове,но за step by step Ем 2000..Бъгове нямат,но това са доста стари клавири и ще е трудно да намериш запазен инструмент.Дискети вече не се произвеждат,може да сложиш флопи емулатор,но още 200 лв горе долу ще ти трябват...Моят съвет е да потърсиш Roland Va 7,лесен за работа,надежден и цената горе долу е около тази която си определил.Работи и със Зип дискети ако е изправен,като цяло е по нов от изброените модели,но пак е на доста километри-Има секуенсер,аранжор и всичко необходимо...Успех!!!
  5. Здравейте колеги,аз имам О.С за РА 800 за 16DK,и работеше нормално,незнам дали е съвместима с PA2,но ако е,мога да я пратя...☺
  6. На Va 7 не може да се вгради хард диск,или поне аз не съм чул някой някъде да го е направил.Преди десетина години,когато Клавира беше все още актуален като модел(не че сега е лош),някои хора се опитваха,но не стана,просто не го разпознава като устройство..
  7. Здравей Асеrа,относно Va 7 ,ако имаш някакви въпроси бих могъл да ти съдействам,макар че нямам превод на книжката му,зип дискетите обаче се намират трудно,дори да са чисто нови,те са произведени отдавна и не винаги работят нормално.Опитай с флопи емултор,в Интернет има инфо за него.Обади се в Пловдив на Налбантов,тел ще го намериш в нета,моят номер е 0988848876,ако имаш някакво питане,звънни,стига да мога ще помогна.Успех!!!
  8. Здравейте колеги!Реших и аз да напиша с какви инструменти съм работил през годините. Започнах като акордеонист.Първият ми Клавир беше Roland E 36 през 95-та година.След няколко месеца го смених с E 38(грешка която бързо поправих) и си взех Е 86,който в добавка със секуенсер МС 500 ми вършеше страхотна работа.После купих Roland G 600(очаквах повече от него) но... През 2001 год преминах на Va 7-Невероятен Клавир с който свирих 10 години.Първият ми Korg беше солистичен- Korg TR през 2006-та,а Първият аранжор на Korg ми бе РА 800 през 2011 та-хубав,сериозен клавир,с който свирих до преди седмица.Сега имам Korg Pa 3x LE и го обожавам...Много ми допадна този инструмент...Като погледнах хронологията,май съм поостарял доста
  9. Благодаря на всички които дадоха мнение,помогнахте ми да взема решение...Не съм пианист,но 6 октавовата клавиатура на Le е убийствена.Останалите параметри на Клавира също ме задоволяват.Офертата е бартер с Pa 800 + 1700-1800 лв и получавам чисто нов инструмент,които изглежда професионално и звучи модерно..Като го взема и разгледам,ще напиша впечатленията си.Благодаря още веднъж на всички колеги от форума!
  10. Аз съм с Pa 800 в комбинация с джузи семплера,получават ми се нещата горе долу,но мисля че е време за промяна..Много бих искал някой колега да сподели нещо за Pa 3 x Le...в момента е на хубава цена,а и много ми харесва като визия и това че е 6 октави.Усещането е за хубава изработка,за висок клас Клавир...
  11. Здравейте колеги,от скоро съм във форума,досега на съм писал,но много ми харесва да чета публикациите..Винаги има какво да се научи и прочете
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.