Jump to content
Българският форум за музиканти

DaInsane

Members
  • Мнения

    119
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно DaInsane

  • Рожден ден 03/20/1981

Previous Fields

  • Инструмент
    mic, samples, programming

Contact Methods

  • Website URL
    http://myspace.com/itsipsycho
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sofia
  • Interests
    music, design

DaInsane's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. Максо, требва да има разнообразие. Представи си, ако всяко парче е супер експериментъл кво ще стане... Абе в крайна сметка правим каквото ни харесва P.S. понеже съм малко зле с определенията - какво по дяволите имаш предвид със "straight-forward"?
  2. От няколко дена на майспейс профила на група ITSI има ново парче от предстоящия втори албум. Хвърлете едно ухо и си кажете мнението. Мерси.
  3. DaInsane

    Shure

    Абе я обади за каква музика ще го ползваш, щото аз хич не съм му фен на тоя Shure (хич не е sure )?
  4. Никога не съм ползвал ноти или нещо друго, за да запомня/запиша мелодия. Ако ми харесва/ако си заслужава да я помня тя просто влиза в главата ми и не излиза от там Винаги, когато реша мога да я прехвърля на ум Дано не изчезне тая ми способност, че.... ше ме плескат другите от бандата
  5. Заеби тая работа с читалищното дело. Клубове ни трябват повече, с АВТОРСКА музика! Иначе съм чувал за Black Box, че искат 1000-2000 лв. за мероприятие.
  6. DaInsane

    Озвучители

    Практиката е доказала,че добре би било озвучителя да познава съответната група и репертоара и. Така той знае парчетата и всичко в тях. Резултата е 1. няма потънали или избили напред инструменти. 2. знае каде са солата и от кои инструменти са. 3. вокала и беквокалите каде, какви парти имат. 4. не е за пренебрегване и качеството на самите инструменти и на групата пс: това което е най-близо до пръстите, ушите и устата, наистина трябва да е на ниво. /да свириш със Зумче за стотина кинта и да звучиш като с лампов Маршал зад който бог знае каква периферия има, няма как да стане/. А, е т'ва е приказка! Ама, за да стане това озвучителя трябва да прояви некъв интерес, да бачка за тебе, за да бачкаш и ти за него. Трябва да ти е приятел един вид, да ти помага, а не да те насира, щото сте му антипатични или стила ви, разбираш ли, не го кефел (а тоя проблем е доста често срещан у нас).
  7. DaInsane

    Озвучители

    Пич, много добре знам к'во искам и как трябва да звуча, то си е до слух, не до разбиране, ама да ходя да ти връткам потенциометрите ли. Ти за к'во си там? Да ми се дзвериш само и да ми се гъзираш? Пък и не всички сме с десет годишен опит (например), човек не се ражда научен.
  8. DaInsane

    Озвучители

    От моя скромен опит бих казал, че голяма част от озвучителите (поне тези, които бачкат в Софето) не струват или ги мързи да ти направят звука. Не знам защо много от тях си мислят, че ти като музикант или човек занимаващ се с музика (дори на ниво хоби) трябва да си наясно с всяка тънкост и от тяхната работа. Хм! Аз не мисля, че е нормално. В крайна сметка аз, ако мога да си направя звука точно както трябва за какво ми е тонрежисьор? Има го и другия момент: на чека уш всичко е ок, обаче по време на концерта тонрежисьора ти е вече къркан на мотика и доста по-глух. Съответно звука отново се насира (ша ме прощавате за цинизма). Разбира се имало е случаи, при които всичко на чека е било перфектно, след това на лайфа също и се разбираме чудесно с озвучителя, и хората на концерта чуват точно това, което трябва... Пример за такива случай са концертите ни в О!Шипка, на които ни е озвучавал Пифа от Skre4. Пича винаги е давал всичко от себе си за да звукнат нещата и те са звуквали.
  9. Хубаво де, ама няма ли разбирачи в хардуеърните истории. Винаги се коментират само плъгини като се заговори за вокални ефекти. Няма ли някой опит с разни ми ти войс процесорчета и т.н. ефекти, които човек да ползва на сцена и въобще в реално време. Аз чесно казано се кефя повече на тия неща. Иначе за запис ясно - на компа, ама иначе?
  10. DaInsane

    I.T.S.I.

    Вече си имаме myspace: http://www.myspace.com/itsipsycho В момента продължаваме смесването на дебютния албум. Очаквайте скоро семпъл. P.S. Първото парче в myspace-a е старо парче с бившия вокал на бандата (респект).
  11. Фолк! (демек f**k) Аз ще се изрепетирвам в петък, че се очертава няк'ва свирня уикенда и ще пропусна срещата... жалко, 'щото ми се щеше да се запознаем. Еми, следващия път. Пийте и за мене.
  12. Верно-верно! И тоя трик върши много добра работа. Едно дистерче което кара гласа да звучи а'ла Чино Морено в "When girls telephone boys" или "Elite" например, ама не чак толкова избичено е перфектния помощник. В момента с мойта банда I.T.S.I смесваме дебютния ни албум "The Diary of a Psycho" и тия дни бачкаме по вокалите. Та на едно от парчетата дистерче помогна много, за да звукна наистина плътно и тежко (в смисъл не ниско, а раздрано). Иначе чист звучах сухичко и признавам доскучаваше. Зависи какво се гони като звук, де. Ама все пак с МАЛКО ефект се вършат чудеса, ако не искаш да се усеща намеса, а пък ако искаш да си личи ефекта - повечко.
  13. Абе, аз преди го имах тоя проблем с дрането, ама овладях горе-долу нещата и сега мога да звуча раздрано без да се напъвам много (без да викам). Всичко е в изкарването на въздуха. То май и при свяко пеене си е така. И наистина задължително, за да не си прецакаш гласеца като почувстваш напрежение в него прекрати репетето! Не чакай да те заболи яко, 'шото т'ва репете може да ти е последното като вокал! Има едно DVD за такива като нас (екстремни вокали имам пред вид), ама още не мога да го намеря. Става въпрос за уроци на няк'ва мацка, които са взимали доста от любимите ни вокали (Макс Кавалера например). Ако някой го има или знае от къде да го намеря (както и всички интересуващи се) да свирка.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.