Jump to content
Българският форум за музиканти

grunge_is_dead

Members
  • Мнения

    33
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно grunge_is_dead

  • Рожден ден 12/13/1986

Previous Fields

  • Инструмент
    дудук

Contact Methods

  • AIM
    bmw524td
  • Website URL
    http://nirvana.bol.bg
  • ICQ
    242502317

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Стара Загора

grunge_is_dead's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте на всички, За съжаление отварям тъжна за мен тема. Преди няколко дни от жилището ми в София бе открадната въпросната китара - Epiphone Les Paul Studio, цвят Tabacco sunburst. Инструмента беше в твърд черен куфар и жълто-бял колан Фендер. Оборудвана е със Сеймори, като бриджа е зебра. Не мисля, че е открадната от хора музиканти, а просто е заминала покрай другите вещи. Моля ако на някой му изпадне от някъде да драсне ЛС.
  2. Човека ви каза, защо не го слушате ? Предлагаха и Hammond кутийки по едно време. http://www.electroninvest.eu/ http://www.electroninvest.com/
  3. Неръждаемата ламарина (прозиведена от легирани и високолегирани стомани) е трудна за обработка. Още повече като става дума за "домашно" производство на детаил от съответния материал. Изрязването може да го направиш както на лазер така и с електрическа ножица или нагер по чертеж. Ще се улесниш, ако имаш приятел/познат, които има наличните интрументи. Въпросната фаска е необходима, поради простат причина, че няма да можеш да свириш през повечето време, понеже ще си обинтован. Та технологичната фаска може да я направиш със нагер или инструмент (отново ръчен електрически) за закръгления (пример : http://www.trumpf-powertools.com/132.img-cust/anfasen1.JPG). Ако имаш познат/и или имаш достъп до такива инструменти - действай. В пртовен случай ще ти излезне доста скъпо.
  4. +1 за крепежни елементи. Търсиш със старото винтче или M3(?4)x8mm цилиндрична глава с вътрешен шестостен. Предполагам стъпка 0.5-0.7, но най-добре със стария винт. Обикновен триъгълен профил на резбата. Т'ва си е стандартен винт. Ако случайно ти се наложи да скъсяваш, взимаш и една гайка - същата. Режеш на дължина с ножовката, изпилваш леко крайната част и прекарваш няколко пъти гайката от там, за да нямаш проблеми в нът-а после.
  5. Колега, малко си сбъркал подфорума. Та стандартните стойности които се използват са 250к (кило ома) за китари със сингли и 500к за китари с хъмбъкери, или смесени конфигурации. Разбира се може да си сложиш на твоята китара каквито искаш, но това ще променя и гласеца и. От значение е и законът по който се променя съпротивлението на потенциометъра. Използват се т.н. линейни пот. за "тоне" и логаритмични за "волюм". Предполагам на твоята кремона и 2-та са лиенйни, но знам ли?
  6. grunge_is_dead

    Fender Jaguar

    Преди години в xxxx видях един Squire Jagmaster. Напомня на Fender Jaguar, със същата 24" скала. Беше с Duncan design хъмбъкери и не звучеше зле. Струваше около 600 лв. тогава. Имаше избор от 2 цвята-трицветен сънбърст и блестящо сиво (много диско изглеждаше). Неудобна като цяло, дебел гриф и доста голяма глава. Обаче е много грънч.
  7. Сложих един 2200 uF филтриращ и всичко пропя. Мерси за отговорите.
  8. Мдам наясно съм, че не е както трябва ама нали знаеш исках да се опитам. Иначе в случая става дума за брум.
  9. Та сглобих си един съплай по тази схема http://www.picvalley.net/v.php?p=u/266/66331_561.JPG Сложил съм го в метална кутия. Трафа е 12 V , стабилизатора е 7809. Филтриращия кондензатор е 220uF(C12) паралелно на него съм вързал обикновен 100 nF(C32) , на изхода един 10uF. Замасил съм трафа за кутията както и входното 220. Обаче яко шуми като го включа, китарата не се чува направо ... Нек'ви идеи... По-голям филтриращ - колко ?
  10. Мдам, ще се опитам да изкарам 2 нули, ама слагали в тия трафове пластмасови протектори. А доколкото варианта с общата точка - не се ли обезмисля малко идеята на схемата? Най-добре ще е да пробвам с инструмента и да видя как стоят нещата.
  11. Направил съм си платка с 6 изходен съплай за камионетки. Та въпросът ми е, какви трафове да наредя? Идеята на схемата е - незаеисими маси. 6 трафа с единични вторични намотки ще ми свършат работа, но вкъщи ми се намират 3 трафа с по две вторични. Обаче вторичните им намотки са с обща "0-ла". Идеята за галванично разделение ще свърши ли работа, или няма да мога да избягам от "граунд лууп-а"?
  12. Теми има много, просто трябва да пишеш в "търсачката". Иначе ето ти едно предложение от мен: http://www.thomann.de/de/search.html?gk=&a...;sw=&oa=pra ето и как варира "шипингът" http://www.thomann.de/gb/helpdesk_shipping.html?country=bg
  13. Аз имам Epi les paul studio, и за миг не съм съжалявал.
  14. the_gorer може би имаш предвид Kahler. Правят супер яки тремола. http://www.kahlerusa.com
  15. И аз да се похваля с новата си слабост
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.