Jump to content
Българският форум за музиканти

bsavov

Members
  • Мнения

    26
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

bsavov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

9

Обществена Репутация

  1. Привет, преглеждайки една тема днес, един коментар ми спъна погледа и си помислих, че нямаше да е лошо ако имаше бутон "не харесвам", след което се сетих, за тази тема. Както "харесвам" не е анонимно, така и опцията "не харесвам" би следвало да не е анонимна. Разбирам опасенията на някои. че "не харесвам", би се цъкало от някои колеги като реципрочна мярка, но факта, че предпочитанието не е анонимизирано, може да подскаже на четящият и да прецени дали даден вот е меродавен за него или не. От друга страна би бил един коректив за пишещия, ако получи "не харесвам" от човек с чиито мнения/поведение във форума са "на една вълна" Лично аз доста успешно се възползвам от опцията "Игнорирани потребители", и е редно да кажа, че за мен форумът стана едно по-добро място след като определих и въведох списъка с игнорираните колеги. Понякога обаче, за да се вникне в нишката на дадена тема, се налага да се види рефериран коментар от даден игнориран потребител, което в повечето случаи затвърждава позицията, че този въпросен колега е правилно поставен в личният списък от игнорирани. Вариант би било да се репликира на въпросно мнение, което не само не допринася с нищо за темата ами и натрупва напрежение( дано поне да е отдушник за пишещтия и да му е станало по-добре като го е написал , но надали). По горната логика, то би следвало да се махне и опцията харесвам. ако на някой му харесва, си пише. В заключение: На ясно съм че подобно изразяване на мнение е субективно, а понякога се повлиява и от моментното състояние и душевен мир на читателя. И да попитам защо след като 79,59% от гласувалите са изразили мнение, че наличието на въпросната опция би била от полза, тя не е налична? Поздрави.
  2. Личният ми опит: преди 3 години реших, че трябва да си взема процесор. Преди това свирих с кубенце и дист(на boss) в репетиционна, но исках да си взема нещо за свирене в къщи на слушалки. Изборите бяха сведени до Boss GT10/8, Line 6 HD 500 и VOX Tonelab SE. В крайна сметка си взех VOX-a. Това което наклони везните беше цената (по него време беше нещо от сорта на 260EU срещу ~400EU +/- за другите 2 , говоря за нови процесори от магазина) + няколко хубави ревюта в нека както и това че има лампа. В момента не мога да кажа колко е ползата от нея, но по време на взимане на решението оказа влияние. Някои пресети са доста сполучливи и звукът доста ми допадна, а и все още ми допада и в тоя ред на мисли не смятам да се освобождавам от процесора. В момента обмислям да си взема някое ефектче (дист, хармонайзер, еквалайзер, т.н.) като идеята е да си ги вържа към процесора, и постепенно процесора да се използва за амп симулация и интерфейс към компютъра. Може би вече имам представа какво търся като звучене, така че това е една от ползите да се вземе що-годе читав процесор. Все се питам дали ако се бях решил да си взема HD-500 нямаше да е по-добре, и до ден днешен не съм го пробвал реално това чудо, но това е друга тема. Извода за мен е (мисля и преди и в други теми е споменавано), процесор като за начало, докато човек си изясни какво търси и след това в зависимост от просветлението се продължава със следващите стъпки. Да повторя обаче, че става дума за изключително свирене в къщи без да се вдига шум на околните, Ако се тръгва с кубе изначало, то тогава историята най-вероятно би била различна.
  3. Не е необходимо да скачате. Ако ви се скъса струна, по средата на песента, с какво ви помага заключването? Така като се замислите по времето когато сте задали въпроса и забележете сам сте си отговорили, удачен вариант ли ви се е струвал на 200 левова китара да се слага въпросната добавка? Ако проблема ви е бързо разстройване на китарата, то не е ли по-добре да се потърси причина защо китарата се разстройва за половин песен? Поздрави.
  4. В такъв случай, един тунер не би ли свършил работа? Нищо няма да се доработва по китарката, а може да се ипзползва и за друг инструмент.
  5. Не виждам в първият пост да се разбира, че става дума за акустична китара. Призовавам за по-толерантно отношение. Мисля по-ценно ще е един форум в който се помага, а не да се сочат хората с пръст. В последно време доста негативна енергия циркулира из форума ми се струва. И за да не е съвсем извън темата словесната ми ексхибиция, призовавам автора да погледне да речем тук : http://forum.muzikant.org/topic/103191-eui-iaeiaaaueoaa-eeoadhenoe/ Поздрави, и успех.
  6. Забавно е Особено това (относно коментара на AH за Операция "Уран"): Joseph Stalin: you underestimate how many people live here and hoe little I care about their lives. Germany: oh shit
  7. Аз не виждам някаква иновация или пък драстично улеснение за музиканта, което не значи че ме дразни или ще тръгна да я храня. Щом я продават, значи има ниша или вярват че ще постигнат нещо с устройството. Ако е драстично по-евтина, да се замисли човек да си вземе, да пробва и тогава да коментира. Едно време така приказваха и за ай-устройствата, преди това за автомобилите и т.н. Това със смяна на строевете в движение не ми се вижда сериозна работа. Не че съм заклет музикант де. Гледам хората го практикуват с различни китари. Ако на някой му улеснява живота би ги дал тези пари и не виждам нищо лошо. Също така не виждам и нищо лошо нещата да стават лесно и с едно копче. Дали да закърнее нечий(мозък) или не, едва ли зависи от едното копче. Успешен ден.
  8. С право негодува дядо Генчо. Това ме подсети за един подобен: "Малкият Иванчо написа на стената думата "мир" с три правописни грешки"
  9. Здравейте, не е точно каквото търсите като мнение, но държа да отбележа, че интерпретацията на вокала много ми допада както и самото пеене. В китарите има нещо което ми се струва не на място, но за съжаление не мога да определя точно какво. В качеството на консуматор, като цяло изпълнението доста ми допада. Поздрави на приятелите за кавъра. Слушах го няколко пъти. Успех!
  10. Аз пък досега не си спомням да ми е харесал звукът на чисто нови струни инсталирани на китарата. След 2 дена ми се струва по-благ и приятен. И да не съм извън темата, в последно време свиря с Fender Regular/Heavy 10-52. Поздрави!
  11. Браво, много добро! За първи път се срещам вашето творчество, ще прегледам и другите клипове. Звучи интересно. Относно песента: След 4:20 се сменя ... ърм..настроението :-) Като слушам първата част и ми напомня за групите "Клас" и "Pulp" а след това "The Doors". Както и да е причината да пиша всъшност е да питам от чисто любопитство защо песните не са на български? Има ли конкретна причина, да речем целите се в пазар извън България или вече имате такъв. Поздрави и успехи.
  12. Както беше казано в друга тема : "Има надежда" Когато нещата се правят с ентусиазъм, резултата е налице. Поздравления!
  13. Благодаря за отговора с детайлното обяснение. Мисля разбрах какво имаш в предвид : Може би по-удачно би било темата да се казва : Един кавър на песен на Адел който ми харесва или нещо подобно. Първата ми мисъл като гледах клипа беше че става дума за методите и похватите използвани при правенето на клип. Относно: Моето разбиране е, че изкуството трябва да поражда сигнали , което разбира се е крайно субективно. Все пак хората сме различни и в това е красотата. Поздрави.
  14. Здравейте, малко контекст може ли да споделите? Никакъв сигнал не получавам като гледам клипа и се чудя къде е интересното. Поздрави.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.