Jump to content
Българският форум за музиканти

kojota

Members
  • Мнения

    40
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

kojota's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Благодаря ви, просто имам китарата от 4 години и това се случи сега, може би сте правиза тът-а, чесно казано и аз си го помислих, че просто струните за прояли още нът-а . Сега ако ми препоръчате някой който може да го смени и да сет-ъпне наново китарата ?!
  2. Благодаря за насоките!Врътнах го и се получи.След това обаче започна да бръжди на 5 та струна 12 прагче,заради което го върнах малко, сега ще оставя малко да почине да видим .
  3. Здравейте, имам акустична китара ( Aria ако има значение ) днес забелязах че на 6- та струна и на 5 но по - малко , на свободна позиция и на първо пракче има неприятното бъждене, струната опира в прагчето когато вибрира. Въпроса ми е с натягане и разхлабване на тръс-рода, ще мога ли да го реша проблема и накъде трябва да го въртя ?! До миналата седмица нямаше този проблем, тази седмица не бях я вадил от калъвфа и днес реших да посвиря . . . опа , неприятна изненада! Ако мислите, че няма да се оправи с натягане или охлабване на тръс-рода моля да ми препоръчате някой от форума примерно който би могъл да ми я погледне . Благодаря предварително на отзовалите се !
  4. Оказа се , че, проблемът е лупърчето, днес ходих до един магазин за музикални инструменти и го тествах с някакво марково захранване което е правено специално за ефекти и се предполага че е филтрирано и стабилизирано.За съжаление съм изтеглил късата клечка,имаше доста добри отзиви за машинката, ако не успея да се преборя с дръпнатите да пратят ново, ще го разглобя това да видим какво има в него и какво евентуално се е зговнило, ще се радвам да помагате и за тази операция . Благодаря много за помощта !
  5. Здравейте отново , отворих захранването , което купих: pic host upload img Транзистора, който се вижда мисля , че е някакъв стабилизатор на напрежение , до колкото видях едвам виждащите се букви LM317 Питането ми е - от схемата на Baby Thomas - къде трябва да вържа в схемата кондензаторите , които играйт ролята на филтър - ако съм разбрал правилно . Иначе намерих в магазина някакво зарядно за ефекти - Marshall ( 45 лв ) но ми изглеждаше като зарядно за телефон - незнам дали има филтър, но поне помолих да занеса ефекта да видим с него дали ще тръгне ! Благодаря ви за съдействието
  6. Здравейте , поръчах си едно микро луупърче от Китай, преди да ме нападнете изделието изглежда много добре направено и характеристиките които предлага за цената си са супер. Проблемът ми е , че идва без захранване - работи на 9V като минуса трябва да е в центъра на буксата. Закупих от един магазин за електроника захранване , което, човека каза , че е трансформаторно със стабилизация. До тук добре , но когато включих да го тествам се получи следното нещо . При първоначално включване - сигнала от китарата минава през него и се чува на кубето - това е при захранено устройство когато е на позиция изчакване( диодчето му мига зелено както пише в инструкцийте . Когато натиснеш бутона веднъж би трябвало да е вече в готовност и диодчето да свети постоянно зелено, при повторно натискане - свтва червено и записава, натискаш пак спира да записва.Въобще функционалността е като на повечето луупъри. Пробелма е, че когато мине в режим "готовност" се получава много силен шум - нещо като модулация- прави - виу, виу , и въобще не се чува звука на китарата . Подозирам , че има нещо общо със захранването но . . . нали уж е стабилизирано !? Бихте ли ме посъветвали как да подходя, че голям мерак имах за тази джаджа и сега ме е много яд , че не мога да я ползвам ?! Да търся ново захранване ?! Или ако някой от вас може да услужи с такова да тестваме устройството за да съм сигурен , че проблема не е в него ?! Благодаря на отзовалите се !
  7. Така - желания ефект не се получи с навиване на винчетата на магарето на китарата. Бихте ли споделили каква е играта с тръс рода - в смисъл какво се случва когато го натягаш- охлабваш, и на каква "стъпка " според вас да правя проби ?!
  8. Много благодаря, ще изчакам няколко дни и ще пробвам с болчетата на струните , ако не ще се консултирам пак с вас относно отхлабване или затягане на тръс рода .
  9. Здравейте , както писах в една друга тема , купих си евтин телекастер тип "сглоби сам" , след като го сглобих установих , че при свирене на пентатоники например се чува звънтене - струните опират в съседното на натиснатото прагче.Въпросът ми е как се повдигат тук струните?! Имам друга китара и там се вижда как би могло да се повдигне магарето но тук немога да го определя?! Благодаря !
  10. Здравейте, преди време си поръчах една евтина китара телекастер тип "направи сам" ( по - скоро боядисай и сглоби сам ) . Та като пристигна я сглобих, след което я разглобих за боя, и сега като я зглобих ми липсва една малка ламаринка на главата , която притиска 3 и 4-та струна към главата - та въпросът ми е има ли магазин където да може да се купят такива неща ?
  11. Благодаря за напътствията ! "Черното кабелче можеш да свъжеш към струнника на китарата, ако няма друг кабел за тази цел." Имаш в предвид да го запоя на самата метална плочка ли ?! Това нещо като заземяване ли ще е ?! Искам да съм сигурен в нещата , че след празниците ще нанасяма боя ( сега е само на грунд китарата ) и тогава ми се ще всичко да е отработено по окабеляването . Благодаря още веднъж !
  12. На кратко , купих си евтина китара от типа "направи си сам", трябваше всичко да е на буксички , но има две кабелчета , които са запоени само в единия си край . Намерих някаква схема в нета : а ето и въпросното място : Ако съм се ориентирал правилно черното кабелче от корпуса на volume контрола , трябва да отиде на средното краче ( където е кондензатора ) на tone контрола. Червеното кабелче , което е запоено за долното краче на volume контрола , трябва да отида на долното краче на tone контрола . Дали е така очаквам съвет ?! Странно , че си работи всичко и без тези кабелчета ?! Второ питане - ако екранирам отворите за адаптерите ще намалее ли шума който се чува , като съм по близо до кубето и съм на сингъл ?! Благодаря!
  13. http://urocipokitara.wordpress.com аз не съм дете но съм много доволен от мастъра , има си изградена система за деца ( аз се обучавам по нея )
  14. kojota

    Fender Mustang II

    Увеличава ти се звука защото всеки пресет е запаматен със съответна сила на звука, трябва да ги пресейвнеш с по малка сила на звука. Аз също притежавам Мустанг 1 и съм доволен - като за начинаещ аматьор като мен да си подрънквам упражнения и някое рифче заучено от нета . Като го ползвах известно време установих , че не ми харесва , че няма истински чист канал -всичко минава през процесора на кубето. Или се бъркам?! Голям пюс е , че лесно се свърза към компа и там вече може доста повече да разцъкваш с различни модели ампове и ефекти, или пък да си дръпнеш от сайта на фендер готови пресети качени от други потребители .
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.