Jump to content
Българският форум за музиканти

drumvarna

Members
  • Мнения

    283
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно drumvarna

  • Рожден ден 06/23/1981

Previous Fields

  • Инструмент
    Drums and Vibraphone

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.myspace.com/iordanborisov
  • ICQ
    0

drumvarna's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Обществена Репутация

  1. Аз много успешно разбърквах боя, при последния ремонт Това с барабанчето е яка идея!!!
  2. Информация за микрофони и озвучаване има във форума, но ако бяхте казали още в началото къде ще свирите, щеше да има поне 2-3ма барабаниста които вече са свирили там и щяха да дадат много по- добри и полезни съвети, предвид помещението, озвучаването на клуба, озвучителя и т.н. Ако бяхте дали информация за сета барабани, също щеше да е по- лесно, защото няма смисъл за сет който с чинелите струва малко, да давате много пари за озвучаване, защото микрофоните не могат да компенсират евтините барабани и чинели!!! Та ако споделите кога, къде и с какво ще се случва гореспоменатото мероприятие, аз лично(ако не съм на работа) ще дойда и ще се помъча да ви помогна за озвучаването!!! УСПЕХ!
  3. Попитай Myth Busters - това в кръга на шегата!!! И твърдата и меката повърхност си имат плюсове и минуси и е добре ако репетираш на по- твърда, от време на време да пробваш и на по мека( възглавница и т.н.) и обратното, защото когато седнеш на истински барабани, разликата и от 2-та вида, ще ти се стори доста голяма а и не е добре ръцете да привикват на различен отскок на палката, от този на истинската кожа, но знам че на всички ни е проблем шума в къщи и т.н. Няма по- добре от истинския барабан, така че, открий за себе си кое най- ти се доближава до усещането за истинска кожа и си репетирай на него!!! УСПЕХ!!!
  4. Малко смешни снимки и от мен. За пръв път да ги зглобя като хората и да посвиря малко на тях. Purecussion drum set и Odery Bubinga 13x6.5
  5. drumvarna

    N-Audio Firesound V3

    Аз също го тествах и на работа в бара и в студиото и съм много доволен, забавих се с демото и аз, но да се надяваме следващата седмица да имам повече време и да постна нещо и аз!!!
  6. Семпли следващата седмица, че днес взех камиончето и до края на седмицата нямам възможност, но изглежда прекрасно и ще се пробва и в реални условия съвсем скоро(ще го бодна в моята педалиера за проба на работа за 2-3 песни) Благодаря на Ники за доверието и за помощTа!!! УСПЕХ!!!
  7. До няколко дена ще взема една бройка да я тестваме в студиото с Mesa Boogie - Dual Rectifier + 4 x 12 Mesa Cabinet s vintage 30 и ще запишем семпли, които ще кача после обезателно тук!!! http://www.facebook.com/#!/pages/Studio-Pacific/282044298490156 http://www.pacific-studio.net/
  8. Аз останах много приятно впечатлен от въпросната марка, особено от малък "Бубинга" сет с 18-ка каса!!! Посвирих и на големия сет, който е бреза и звучи превъзходно, трябва да се видят и пробват от всеки, аз като голям фен на "Пърл" останах задоволен от "Одери" и с нетърпения чакам да чуя и барабанчетата и като нищо може да грабна едно "Бубинга" 14х6.5
  9. Вихро, направо се засрамих от думите ти ) Много се радвам, че е имало файда от думите ми, ти си от малкото хора които ме възприемат сериозно и обръщат внимание на заключенията ми, благодаря за което!!! За колегата и моя съвет е да не пресвирва и да обясни малко по- подробно какво точно е свирил 4-5 часа, за да се даде по- коректен съвет. п.с. Всеки са го боляли китките и краката , къде от пресвирване, къде от неправилни постановки!!! Успех от мен
  10. Аз след нов опит, малко му хванах цаката и мисля че още 10-тина пъти като донастройвам с него ще се получат нещата, даже си сверих моите тонове на които настройвам аз барабаните на какви единици на машинката отговарят, даже за 10-ката тома, ни съвпадат настройките. Скоро се надявам най- накрая да мога да споделя едно видео, какво съм постигнал по= слух с барабанчето и с томовете и касата с машинката настроена, ама все не остава време!!! Успех на всички!!!
  11. Бро, аз докато си намеря тоновете на които настройвам кожите и определения интервал м/у бойна и резонаторна се мъчех с всички размери, сега ми отнема към 4-5 мин. за да настроя който и да е от томовете или барабанчето, но с касата( като най- голям от всички барабани) все още срещам трудности, но предпоследния път си открих начин и за нея. Преди няколко дена си купих и Теншън уоча на Тама и честно ми помогна само за касата, настоих я по техните настройки(на Тама)и се получи ОК, обаче с томовете срещнах затруднения(може би трябва повече опит) и си настроих на ухо с тунера отново, но проблеми нямам с размерите, само 16-ката ми отнема повече време бойната кожа. Скоро само да едитна барабаните които записвам, ще постна изцяло суров материал, без това трябва и суб кика да постна като семпли, че съм обещал! Ако имаш някакви по- специални въпроси и аз мога да помогна, ще се радвам много! Успех с 12-ките, а марката според мен, няма значение, единствено амортизираната кожа се настройва по- трудно и ако има проблем с механиката, може да се растройва по- бързо барабана!!
  12. Колкото и да не искам да го кажа и на мен ми издъни баса главата и ми дойде малко в повече, не отричам нуждата му при този стил музика, ама чак ръкавите ми на ризата трепереха от баса!!!(С мен беше човек който не беше музикант и той сподели същото, стига с тези мнения за озвучители, щом на някой им е било ОК, супер, но зщо трябва всеки да си мълчи за нещо което не му е допаднало) Може би, това че бях близо до колоните е отчасти причината. Иначе и аз съм с отлични впечатления от цялата вечер, напълни ми се душата и главата с музика за известно време напред и вярно дано да ни посетят още барабанисти от ранга на Джоджо!!
  13. Аз заради Върджил изгледах и 2-те клипчета и според мен(макар че го обожавам) не е за тази банда, а тези коментари, че не си исвирил нещата са малко комични!!! За мен лично Манджини е фаворита ,след това Минеман. Дерек Роди много за малко го дадоха и не можах да разбера как се е представил а Томас Ланг не мога да го дишам и направо го пропуснах!! Аз като човек дето никога не е слушал ДТ с огромен интерес изгледах клиповете и ако изберат Манджини може пак да отида на концерт, че предния път си излязох по средата на концерта в НДК, просто не са моята банда и ми беше зор да се мъча да ги слушам!!! Предполагам че на всички фенове им е било трудно да проумеят защо Портной се е махнал, но всеки си има път в живота и т.н. и когато не се чувства ОК, няма защо да мъчи и другите, може така да е по- добре за всички и за ДТ и за Портной!!! Според мен ще изберах някой известен, всички големи за професионалисти и ме съмнява да се правят на герои тепърва!! Дано избора на ДТ да не разочарова феновете и да им се радвате още дълго време!!! Респект и за ДТ и за всички кандидати!!!
  14. И за да е пълна излагацията!!!
  15. Ето едно ново, ама 5 години нередовно свирене водят до тук!!!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.