Jump to content
Българският форум за музиканти

Jim-ph

Members
  • Мнения

    549
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    17

Jim-ph last won the day on Август 17 2018

Jim-ph had the most liked content!

Относно Jim-ph

  • Рожден ден 02/15/1986

Previous Fields

  • Инструмент
    устна хармоника, китара

Contact Methods

  • MSN
    jim@pocketheroes.org
  • Website URL
    https://www.facebook.com/vintagejaps
  • ICQ
    597838202
  • Jabber
    palmheroes@gmail.com
  • Skype
    palmhero

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Варна
  • Interests
    устна хармоника, китара

Последни посетители

1727 профилни разглеждания

Jim-ph's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

332

Обществена Репутация

  1. изфукам се с Орфея ми. "Минт-кондишен" е, като нов. Като китара е - най гаден гриф от всичко което имах - ама звука е добър. Ако не би е било в колекционно състояние бих му таковал гриф-а до C-shape / 12" и газ ;-)
  2. Jim-ph

    Пукнатина

    имах японски мустанг 1999г, цяло тяло му е било на 6 части, пре-лепено няколко пъти. Свири без забележка.
  3. еми аз не знам и коментатора откъде взима озвучени от него цени.... явно е от Марс. 1970те Гибсони струват от 1500 до 3000$ това е, общо взето.
  4. защото това не е точно менте...
  5. +100г бонус от холандска индика and we're good
  6. Килима от Иран, а цвят смятам че е сърф грин. Поне така беше написано в рецепта за смесване на нитро боя.
  7. И още тази китара съм си направил. Тази е левичарска (ама май хем така, хем така е удобна...). Вариация на Суперсоник, 24".
  8. хубава аналогия с концерта на Foreigner да, хубава. Просто касаемо точно Фендер-а ситуация е малко странна. От една страна, колкото по-дълго производство, толково "по-фендерски" китари трябва да се правят (от смяна на фабрика или начало на нова производственна линия). Да речем, контракта с Фуджи е почнал през 82ра, а фрезуването и т н почва да приличат повече на американски фендери към 90те години (явно имаше корекции/промени/нови чертежи от ръководна фирма). ОБАЧЕ. Най-яката продукция им единодушно се признава JV серия фендер и скуаер - то ест, най първите. И като някой пипнал от всички периоди - тука съм солидарен.
  9. Какво къде се произвежда е МНОГО относително нещо. Например, дали Фендер е Фендер сега? Фабрика не е Фулертън вече, собственик и идейния център не е Лео Фендер от 1964 година. Технология е съвсем различна. Работници на фабрика също не са същи! Имало японски "Фендер". окей, какво е това? Това са две фабрики - Фуджи-Ген Гакки (1982-1999) и Дина Гакки (1999-2014). Същи ли са технологии и работници там? Не. Какво е им общо японска продукция с американска пост-1988 (Корона фабрика)? Нищо много общо, честно казано. През 1982 година Фендер са оглеждали продукцията на различни заводи, спряли са на Греко стратокастери като най удачни и най близки по форма/профили/и т н, то есть като най близкото и най с минимални необходими промени. Ето, подписаха контракт с Фуджи, които са продолжили да произвеждат Греко, само вече с лепенката "Fender JV". Bottom line: Между продукция на Корона САЩ (а между др. сега така се наричани USA серии СЕ ПРАВЯТ В ЕСНЕНАДА МЕКСИКО и се само сглобяват в Корона!), значи - между продукция Корона и Фулертон фабрика има толково голяма разлика колкото между Фендер и, да речем, Ария Про 2. Говоря за внешни промени, разлика по контури и т н. По звука всяка дадена китара от каквото да е производство - трябва да се разглежда отделно. Какво искам да питам - КЪДЕ точно е критерий, продукция на една марката да се казва "ето това е продукция на Фендер, а това е продукция на Гибсън"?
  10. Известно от коя част на Япония - провинция Китай.
  11. Спокойно. Във Варна никой освен мен не купува китари, така или иначе.
  12. Направих си такъв страт за себе. Звучи като на Марк Нофлер '59: https://soundcloud.com/user-200304573/duoton-knopfler-strat-clean1
  13. Довърших мой първи Duoton Lo-Diver.
  14. интерлогистика. До 30кг са 60лв.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.