Jump to content
Българският форум за музиканти

jkolarov

Members
  • Мнения

    148
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно jkolarov

  • Рожден ден 02/26/1983

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sofia
  • Interests
    Bad Habits

Contact Methods

  • Skype
    besen_chicken

jkolarov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

43

Обществена Репутация

  1. jkolarov

    Apple Logic Pro

    Затъркаш после всичко ненужно - може ли малко конкретика тук? Как точно ги затърквам. Ръчно от файл браузъра, в самия проект? Значи какво правя аз - компвам >> баунс ин плейс >> Select Unused >> Delete. Доста слаб ефект...от 5ГБ стана 3 и малко, като все още виждам отделните тейкове във файл браузъра. Ако експортна траковете са не повече от 300 МБ тотал. Може би нещо не ползвам Select Unused както трябва. Имам свеж бач тейкове, ще пробвам пак и ще докладвам.
  2. jkolarov

    Apple Logic Pro

    Бърз въпрос за почистване на проект - записвам барабани, имам 20 тейка х8 трака (~6 мин) и проекта набъбва до ~5GB. След като съм си "компнал" вече тейковете, има ли начин бързо и лесно да изтрия излишния материал, така че проекта ми да стане реален размер (~300MB), за по-лесно прехвърляне между машини. Освен това, ако продължа да записвам и останалите инструменти в същия проект, със все тейкове сигурно ще стигна до 20ГБ проект. Пробвах с Project Clean-up, consolidation, delete unused etc... но не изглежда да намаля размера. Сигурно е нещо елементарно...но нещо ми убягва.
  3. Нямат ги качени новите си продукти изобщо. Примерно колко е Black Winter сета? Маркетирането на новите ви продукти направо граничи с престъпление.
  4. jkolarov

    Фукня

    #offtopic ^ Извинявай, защо да е филм минаването на предна версия? Скоро го играх това, след ъпдейта се оказа че няма драйвери за единия от интерфейсите които ползвам (Tascam US1800) и набързичко се върнах към предния ОС. Ти с тези 128 ГБ едва ли имаш много за преинсталиране...
  5. @ultramega Понеже аз смесвах, ще си позволя да отговорям поне за нещата свързани с микса. Абсолютно съм съгласен с нещата които си написал. Все пак това е първия микс който пратих, и честно казано очаквах някаква ревизия, корекции, мнения, а то какво стана От вратата за краката. Можеше да пипнем това - онова след първоначалния микс за да се доизглади преди да се пусне. Целта на упражнението беше да се направи приличен "демо" запис, не съм си и помислял че мога да гоня студийно качество. Мисля че целта е що-годе изпълнена. Художествената стойност не се наемам да коментирам.
  6. Да, благодаря ти, до сега ги правя така но ми отнема дооооста време докато подменя всички тракове. Лоджик не винаги уцелва много точно къде са ударите, особено ако има много блийд (примерно на солобарабана). Проблем са също и роловете или тремола, не съм сигурен как точно се казват, когато има серия от много бързи и леки удари. Тоест на кратко - има доста ръчна работа след записа (последно подменях 4 мин. барабани около 8 часа). Благодаря за съветите и за туториала. Неговия материал е доста кратък, прав, и отчетлив и лоджик успява да се справи доста прилично. Идеята да използвам тригери е да си спестя повечето от този ръчен труд. Използвам пиезо елементи за тригерите...и да успях да изгоря 1-2 но комплекта вече е готов. Казваш че без дръм модул няма да стане, но аз ще продължа да опитвам защото теоритично компютъра трябва да може да прави всичко което прави този дръм модул. Иначе приятел ще ми даде неговия за проба. Обмислям също и вариант с Ардуино и малко С код, гледам има работещи проекти из нета. Това което питах е точно като този софт който Бейби Томас предлага...само че не ми е по джоба. А и не го намирам в "онези" сайтове.
  7. jkolarov

    Drum Triggering Software

    Здравейте, Имам нужда от съвет за дръм тригеринг софт, нещо ударих на камък. В момента си правя самоделни тригери за барабаните, и резултатите са доста обнадеждаващи. Имам нужда от софтуеър който да преубразува аудио сигнала в МИДИ. Изискването е да работи на Logic (MAC), и ако може да е фрий. Пробвах да инсталирам KTDrumTrigger който е фрий, но нещо не тръгва. Последния релийз на софта е от преди 10-на години, та може би за това. В dmg пакета има някакъв файл, който не се отваря с нищо и лоджика не го засича като ВСТ. Сложих си и Drumagog демо версията, но не откривам как да го накарам да пише мидита, той просто подменя със семпли. Заглеждам се и по Алесис тригер И/О което е хардуеърна машинка и прави точно това, но ми се струва че компютъра би трябвало да се справи със същия успех, без този разход и допълнителен хардуеър. Ще съм благодарен ако някой колега с мак сподели процеса на работа, какъв софт използва, с какви настройки, и разни други неща които биха ми били полезни.
  8. А бюджета какъв е? Щото готови студиа (празни, но проектирани за студиа) има мисля в завод витоша - "сядаш и караш" дет се вика. Но не знам дали ще ти харесат цените. Всичко опира до бюджет, ако имаш достатъчно пари в рамките на един ден ще намериш подходящо помещение. Ако нямаш обаче...
  9. С най-прости думи, правиш два трака в DAW-a, на единия слагаш бекинг трака, а на другия микрофона. Микрофона на запис и Input Monitoring включен, така че да го чуваш какво се записва. В слушалките чуваш и двата трка, и бекинга, и микрофона. Воала. За пълен разкош можеш да си добавиш един DI box (50-100лв) веднага след китарата. От там, единия сигнал отива в интерфейса (аудио картата), а другия в усилвателя. Трака го мютваш за да не те бърка докато записваш. В последствие ако решиш че звука който си хванал от ампа нещо не ти допада можеш по обратния път (комп >> ДИ >> усилвател) да го върнеш в ампа и да си играеш с настройките докато ти хареса. Процедурата се нарича ре-ампинг, има доста из нета. Освен това ДИ сигнала можеш да го ре-ампнеш с плъгини и да сравняваш със звука от усилвателя ти. Изобщо не бих се учудил ако успееш да постигнеш по-добри резултати с плъгини. Друго предимство на този метод е че можеш да се съсредоточиш върху изсвирването на нещата, и чак след това да се концентрираш върху самия звук/тон, докато при запис само с микрофон, трябва и изсвирването и звука ти да са оптимални. Също така можеш и да пратиш ДИ траковете на приятел или студио и те да ти го ре-ампнат през скъпи усилватели, като за целта няма да се изръсиш много левчета за студийно време. За целта ще ти трябва (поне) 2-канална аудио карта, с 2 микрофонни предусилвателя (погледни скарлет серията на фокусрайт), и пасивен DI box. Дано съм бил полезен.
  10. Това по принцип си е "проблем" с експлорърите, аз моя за това и го продадох, а си беше идеална китара. Чудно ми е, как ти е убягнал този факт като си я избирал. Както ти казаха по-горе, може и да стане ако се премести закопчалката за колана, но все пак зависи и от китарата.
  11. jkolarov

    Apple Logic Pro

    Списък със 77 туториала (последвателни) за Лоджик. Започва се през най-простите неща, минава се през детайлно разглеждане на по-важните неща, и чак до микс и мастеринг. Много професионално направени туториали, на мен лично ми помогнаха супер много. Ако имате време да ги изгледате всичките си заслужава.
  12. jkolarov

    Positive Grid Bias

    Софта е страхотен, и за мен лично е по-добър от останалите, специално за десктоп. За телефон и таблет нямам база за сравнение, понеже имам само БИАС-а (JamUp Pro), но честно казано съм очарован. Имам конкретен въпрос за Десктоп версията на АМП. Това нещо може ли да се управлява по МИДИ? Например, quick snap функцията би ми била полезна да я изкарам на външен педал. Пробвах по стандартния начин в лоджик, но нещо не захапва, предполагам че просто не са предвидили МИДИ управление специално за АМП софта. Предполагам че в ЕФЕКТС софта ще може да се сменят пресети по МИДИ, но за момента не разполагам с копие. Имам ли варианти, или да почакам докато се "сдобия" с копие на ЕФЕКТС?
  13. @2+2=0 Не, Гарланда не се продава в момента. А Мортето е вече с EMG-та, и смея да кажа че се "отпуши" яко. А незнам Ванката що си мълчи и не се похвали, но щом не казва явно си има причина. Ампа се продаваше от мен в базара на доста атрактивна цена до преди няколко дена във ВИП обявите. П.С. Ние с теб младежо дали не свирихме един път в захарна?
  14. Попадна я Ама и аз попаднах на купувач...че ако ви изкарам предложенията които получих за тоя амп, някои са направо като вицове. Освен това имаше и възможност да го сравни с други 2 лампови ампа предложени в тая тема. Да ти е честит.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.