Jump to content
Българският форум за музиканти

kazimbutt

Members
  • Мнения

    187
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно kazimbutt

  • Рожден ден 11/25/1988

Previous Fields

  • Инструмент
    китара, глас и малко бас

Contact Methods

  • AIM
    marsianskoto
  • Website URL
    http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=Dr. Kazimbutt
  • ICQ
    320695892

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    Музика, рисуване, писане, правене на щуротии, мадами ;)

kazimbutt's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Аз свиря с палец върху грифа, а пък не ме боли нищо. Как става този номер?
  2. Супер... Вече и некадърниците ще могат да си настройват китарите...
  3. ^^В днешно време наистина има много "страшни музиканти", които си настройват китарата с тунерче... Големият нотист не е по никакъв начин голям музикант, а е просто добър изпълнител. Голям музикант е този, който може да свири по слух и да импровизира добре (с това изказване сигурно разбивам мечтите на някои хора, но какво да се прави - не може да се отрича очевидното).
  4. Много хубаво си обяснил всички неща. Обаче е жалко, че има много хора, които дори не могат да си настроят китарите по слух...
  5. kazimbutt

    Струни...

    Много ме съмнява да му стане нещо на грифа. На моята китара съм й сложил 13-56. Грифът не е мръднал, а свиря в ми бемол. Ако мостчето ти се повдигне, значи ще трябва да сложиш още пружини отзад на тремолото. Другият вариант е да си настроиш китарата по-ниско.
  6. Пич, аз съм китарист, а не геймър. Няма да е зле да се замислиш ти кое от двете искаш да си... Започнах да се уча да свиря, когато бях на 17 години. Първата ми китара беше класическа - Stagg C542. На уроци не съм ходил. С други думи - самоук съм, така че не съм свирил нищо с учителя си, защото не съм имал такъв. Не съм си сменял класическата китара. Все още си свиря на нея. Събират ми се година и пет-шест месеца свирене.
  7. Един съвет - не се мажи с никакви кремове, понеже от това кожата ти само ще омекне и тогава върховете на пръстите няма да спират да те болят. Остави ги да загрубеят - това въобще не пречи.
  8. xaxa eto go kitarist4eto:)na repeticiqta pravi ludnicata,nema spirka toq 4ovek!:)evala mu se pravi na svireneto

  9. kazimbutt

    Украшения

    С акрилни бои. Но само да поясня, че съм си позволил да рисувам върху пикгарда, а не точно върху самата китара.
  10. kazimbutt

    Украшения

    Аз върху моята китара съм си нарисувал разни щуротии. Лепенки не бих й сложил.
  11. Сега свиря с Ernie Ball Power Slinky (11-48). За момента съм доволен от тях - вадят готин, плътен звук, също на усещане са добре. Преди свирех с D'addario (9-42), но ги смених, понеже свиря с китара, настроена в ми бемол. Реших, че с по-дебели струни свиренето ще е по-динамично. След време сигурно ще мина на Ernie Ball Beefy Slinky (11-54) или Not Even Slinky (12-56)...
  12. Аз имам една любима китара - Fender Stratocaster.
  13. kazimbutt

    Първата изява

    Не намерих такава тема, така че реших да пусна... Как преодоляхте притеснението, когато за първи път излязохте да пеете/свирите пред хора? Как мина представянето ви? Бяхте ли уверени в себе си? Когато си фронтмен, какъв е номерът да не се спечеш зверски, когато публиката зяпне в тебе? Също и какво се прави, когато на човек му се случи гаф на сцената (например китаристът вземе, че изтърве перото или скъса някоя струна; барабанистът прави така, че изтървава палка и тем подобни)?
  14. kazimbutt

    Photos

    Реших, че е време и аз да се покажа в този форум. Аз съм този тип с "малката" коса.
  15. kazimbutt

    Strat Vs Strat

    Аз имам един стратокастер на Фендър, който го взех втора ръка (сдобих се с него чрез голяма доза късмет). Не мога да кажа какво проиводство (човекът в магазина твърдеше, че е японско и че китарата са му я домъкнали от чужбина). На главата на грифа си има лепенка, на която си пише "Fender Stratocaster" и ала-бала, така че дръвцето ми явно е оригинално... Не мога да кажа тялото на китарата от какво дърво е... Явно не е от елша, а от някаква по-плътна дървесина, понеже е по-тежка. Грифът е направен от едно парче явор и има много дебели прагчета (което доста ми харесва). Освен това е пожълтял, така че явно въпросният инструмент си е старичък... Не съм пипал по-удобен гриф от него - ляга идеално в ръката и нито я изморява, нито нищо. Адаптерите са тези, които си бяха с китарата - не съм ги сменял. Ключовете също са си оригиналните. Не че съм голям разбирач, ама явно са хубави, понеже не изпускат при свирене. Китарата е черна на цвят. Боята беше доста запазена, преди да започна да свиря на въпросния инструмент. Сега по гърба боята е надрана на места... П.П. Нямам как да запиша семпли в момента. Мога само да кажа, че китарата ми има някакво по-"светло" звучене.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.