Jump to content
Българският форум за музиканти

joroboro

Members
  • Мнения

    40
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

joroboro last won the day on Април 6

joroboro had the most liked content!

Previous Fields

  • Инструмент
    Бас

Последни посетители

793 профилни разглеждания

joroboro's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

9

Обществена Репутация

  1. Здравейте на всички и благодаря за отговорите! В крайна сметка взех Роланд ФП 30 ХП, понеже беше с най-добра клавиатура. Да кажа, че съм много доволен! И от звуците и от клавиатурата. Вече не ме болят ръцете след урок по пиано и напредвам по-бързо. Към него свързах ап с допълнителни функции и с него интерфейсът е много по-удобен.
  2. Здравейте, преди няколко месеца започна моето приключение с пианото и по препоръка на Koobenot взех CASIO CTS-1, от който съм много доволен и благодаря още веднъж за препоръката! Всеки път, като отида на урок по пиано, обаче, преживявам един малък шок от твърдата клавиатура Искам да продължавам да се занимавам, и щерката също, и затова искам да се ъпгрейдна на хамър клавиатура с повече възможности (бленди, звуци и тн). Не искам да сменям инструмента в следващите една-две години и затова си мисля, че може би трябва да взема среден клас. Разбира се, това зависи и от бюджета. Моят бюджет е 1800 лв, но нямам против да похарча и по-малко. Ще съм благодарен, ако препоръчате среден клас стейдж пиано / клавир с прилична хамър клавиатура и добри възможности за звукозапис / авторска музика. Благодаря предварително! Жоро
  3. Здравейте, мога ли да ви помоля за съвет кой от двата клавира да избера? Абсолютно начинаещ съм на клавир (свиря на бас и китара), но искам да посвиря малко и да преценя дали е за мен и дали да вложа повече средства за по-хубав клавир. Колебая се между тези двата, ще съм благодарен за вашите съвети. Много ви благодаря и синьо лято! Жоро
  4. Поздрав на всички за приятна седмица с едно шеговито парче
  5. извинявам се предварително, ако има подобна тема, но не намерих и затова: Искам да ви попитам дали разширението на диапазона (нагоре или надолу, а за щастливците и двете) е трайно или е само, докато продължават уроците, разпяването и т.н.? Благодаря предварително!
  6. хора, не знам защо се заяждате, просто ми беше интересно какво мислите за фретлес понеже нямам лични впечатления. казах каква е цената, не защото съм го купил този бас, мисля че и за слепите е очевидно, е не съм. ако не ви нтересува темата и смятате, е е малоумна, защо тогава пишете в нея ?
  7. joroboro

    За или против fretless

    Ще се радвам, ако споделите какво мислите за fretless басовете - за и против. Какво ви харесва и какво не, за каква музика според вас е подходящ фретлеса... Между другото, днес посвирих на един фретлес бас Фендер Джаз Бас в xxxx. Всички позиции бяха маркирани с ленти на местата на прагчетата, така че предполагам, много бързо може човек да свикне с такъв бас. (Цената на въпросния бас е 1250 лв, ако някой се интересува...)
  8. Сладури , бихте ли ми казали от какво зависи какъв микрофон е за теб? В смисъл има ли някаква зависимост примерно тази марка за нисък глас, онази за по--висок? Или зависи от тембъра? Или просто трябва да ти звучи добре гласът? Мерси ви мнооого и предварително!
  9. момчета и момичета я кажете, ако все пак се пие алкохол по време на пеене, кои типове алкохол според вас са най-безвредни? А има ли все пак благоприятни? Какво ще кажете за уиски или водка? (За най-голямо съжаление всички са на мнение, че бирата трябва да се избягва )
  10. Извинявай, ама това, което казваш, не е логично Ако ми кажеш. че Соломон Бърк или Блайнд Бойс, които и на мен са ми любими, са комерсиални, направо ще ме застреляш Между другото, знеш ли, че Соломон Бърк ще идва в БГ, като си толкова отворена Благодаря за практическите илюстрации, но ако трябва да см честен тримата тенори са много зле, много е преиграно, театрално и неискрено. Пък дори и само за пеене да става въпрос много повече предпочитам другите трима, за мен това е троицата в блуса BB King Buddy Guy и John Lee Hooker
  11. joroboro

    Пеене вечер

    какви проблеми имаш при пеенето вечер? Малко странно ми се вижда, повечето хора казват, че вечер е най-добре да се пее. Пък и аз така се усещам.
  12. Здравейте пичове Бих ви бил много задължен, ако можете да помогнете с няколко практически съвета за черно, негърско пеене - блус, соул, госпъл и всякакви други подобни )))) Дишане, постановка и всякакви такива... Тук можете да видите и чуете един изпълнител - Solomon Burke, който много ми е влязъл под кожата напоследък, за да разберете какво имам предвид (класическия соул и черно пеене, а не модерни r'n'b изгъзици,да ме прощавате за израза) http://www.youtube.com/watch?v=4hv6sQXI1WY&feature=fvst Благодаря ви предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.