Jump to content
Българският форум за музиканти

fresh

Members
  • Мнения

    26
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно fresh

  • Рожден ден 07/21/1981

Previous Fields

  • Инструмент
    Bass guitar

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.seviband.com
  • ICQ
    0
  • Skype
    fresh-zone

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sofia

fresh's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. Някакво развитие по въпроса със срещата?
  2. И аз бих дошъл, кажете къде и кога? Мога да си взема комбото (carvin 15) ако има нужда! Само някой да ми прати на лично къде и кога, че нямам време да следя темата.
  3. Абе, тази тема не беше ли за произхода на Бас китарата? Аз си мислих, че някой ще каже нещо смислено и ще се аргументира подобаващо, а ние като колегите китаристи почнахме да си мерим п..ките!!! С колко струни ти е баса, има толкова значение, колкото колко коня ти е колата. Моята е само 75, но ми стигат и си ми е екстра. Броя на струните не вдига личностните качества и умения (както и броя на конете не увеличава способностите на водача) нито показва кой колко е в час! Тъпо е колеги които свирят различна музика с различни инструменти да се убеждават кой е по готин и кой е назад с материала. А това кой колко е свирил и какво, както и с колко струни, май няма много значение за "Произхода на Бас китарата"!! Тва е като един познат китарист, които се опитваше да ме убеждава, че Сантана бил по велик китарист от Джо Сатриани Опитах се да му обесня, че неможе да има сравнение при музиканти свирещи различна музика на различни инструменти с различна публика, но той си говори за БАХУРА! По темата: http://en.wikipedia.org/wiki/Bass_guitar#1930s.E2.80.931940s тук пише за първата ел. бас китара през 1930-1940г. Естествено че нещата са почнали много преди това в акустичен вид, но кой я е направил и къде оставям по образованите от мен да изложат теориите си и да ги подкрепят с необорими аргументи!
  4. Това с грифа вече е история, смених бас-а със същия (нов) така, че грифа вече е ОК! А инъче при изправянето му просто се спука... отзад, на гърба на 1-во прагче! До колкото разбрах, това се случва не само на евтини басове... късмет или китайска небрежност
  5. Може и да имам дефазирани адаптери, нищо чудно, немога да определя точно средата която избива, по скоро е ниска. Ниските на 5-та и 4-та струна звучат сравнително балансирано, но няма хубави напомпани ниски, като цяло една жужня! незнам Carvin що за ампове са а и нямам опит с други но е USA и това е успокоително. Ходих при Петър Давидов да го види, според него за да звукне, трябва да сменя активната електроника! Що се отнася до струните, още са фабричните му, не съм ги сменял! На мен ми е ясно, че бас-а неструва, няма спор, въпроса е какво може да се изтиска от него!
  6. Благодаря за съвета, ще експериментирам защото не ми харесва изявената среда на моят Бас! На комбото съм обрал всички среди и високи за да звучи ОК, а немисля, че трябва да е така!
  7. Евала пичове, че сте се сетили за начинаещите!!! Много полезно и добре обяснено четиво
  8. Прочетох темата Това което аз питам обаче е директно и конкретно за настройка на адаптерите. Не как се извършва корекцията механично, а какви са стандартите като цяло в този тип корекции и какви са вашите наблюдения по въпроса. Поздрави за темата, безценно помагало за такива като мен! При последния ми опит за корекция на гриф го спуках!
  9. Незнам защо не съм я видял тази тема, уж търсих точно това!!! Както и да е, имах лимитиран бюджет и точно в този момент във Форума нямаше нищо под 1000лв и бях принуден да взема нещо ново, защото трябваше да свирим с бандата... слушах го този и сравнявах с един Cort за тия пари (576пари) и този ми хареса повече, въпреки, че после ме нахраниха колеги, че Cort-а щял да ми даде повече за тия пари! Понеже съм още пресен, нямам много ясна концепция за това кое е читав звук и кое не при басовете. Това е разбирасе и субективно, но все пак има някои базови неща, на които човек може да се опре. С удоволствие бих си помъкнал баса и комбото при някой колега да пием по бира и да науча нещо ново, но са малко хората които имат това време и желание! Преди да съм си развалил баса тотално (защото вчера въртях доста) ще прочета темата, която съм пропуснал! Мерси за отзива
  10. Здравейте, от скоро свиря на Бас и като всеки начинаещ търся, питам и се интересувам от всичко. Купих един евтин бас ""Washburn" и комбо "Carvin pro bass 15" и естествено не съм доволен от звука на Бас-та, но това няма такова значение. Забелязвам, че при сетване на адаптери, всеки има наблюдения, претпочитания и мнение, та реших да ги съберем в една тема, за да мога и аз да почерпя от извора До колкото прочетох из други статии, адаптерите трябва да бъдат на около 3мм от струните (при китарата)! Също така, ми казаха, че трябва да бъдат по свалени от страната на 5-та и 4-та струна (по дебелите) защото там била по голяма амплитудата и звучат по силно, съответно точно обратното за останалите струни, там трябвало да бъдат по-близо до тях... От мен, толкова... аз свиря от март Споделете вашия опит в тази посока...
  11. Много яко... поздравления за екипа!
  12. Бе незнам дали е Бон Джоуви, ама като за вкъщи толкова!!! Аз съм сигурен че ако тръгнем да търсим, има поне по 2 аналога на всяка една нова песен без значение дали е Бг или не!
  13. Хехе, аз лично за 2-ри път засичам тази тема и мисля че е адски индивидуална зависимоста от всякакви храни и напидки! Аз не съм вокал, само ми се иска да бъда, но доста хора са ми казвали, че цигарите нямат нищо общо но това е само мнение, което прочетох и в предната такава тема. За алкохола също но в малки количества. Там пишеше и че 8 часа след като се събудиш, също нетрябва да се пее!!! Кажете още такива подробности!!!
  14. Странно, познавам певици, които са ми казвали че никак не е задължително всеки ден да отделяш време за да се разпяваш, а аз съм си мислел че това е повече от задължително, за да можеш да потдуржаш това което вече си постигнал в една добра форма!!!
  15. Даже си спомням че ходих 3-4 пъти на уроци при един Жоро от Младост 3, които ми каза че много малко ми трябвало и ме заби да пея Стинг, беше ми високо и неможах да го изпея добре. Та този Жоро ми каза, че съм имал някъква дрезгавина в гласа си, която било нещо много ценно и беше решил да я равива, но се случи така, че заминах за Португалия и прекъснах уроците си. Сега съм си тук вече и имам желанието да се занимавам сериозно с занаята, та чустваите се свободни за критики и съвети от всякакво естество!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.