Jump to content
Българският форум за музиканти

iwanski

Members
  • Мнения

    36
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно iwanski

  • Рожден ден 12/17/1984

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Contact Methods

  • AIM
    iwanski1712
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    родом от Ловеч, пребивавам в София

iwanski's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

9

Обществена Репутация

  1. Здравей, постът ми не е най-пълноценен, но все пак... 52 рамер 6-та струна (от комплект 10-52) влиза без проблем в Groover. Предполагам, че и с 56 няма да е проблем. За съжаление нямам 56-ца, за да потвърдя със сигуност. Успех!
  2. iwanski

    Соло бууст

    Здравей, преди време имах Randall от подобен калибър, за съжаление, не същия, но все пак - RG серията май беше, ако не бъркам. Boost-ването с драйв педал отпред не даде особени резултати (MXR Zakk Wylde overdive), явано заради спецификата на самия драйв канал - потъваше и нямаше достатъчно усилване на нивото. Ето едно интересно решение за в луупа, може да се пробва и отпред - зависи от усилвателя - не съм пробвал с Рандала. http://reverb.com/item/3436-tech-21-boost-d-l-a?utm_medium=GPLA&utm_source=SEM&gclid=COmSjrql97gCFUxo7Aodej4Alw Буустът тук по мое впечатление вдига ниво, не драйв, дилеят е читав. Успех!
  3. Ако не се лъжа гледах Peavey 6505+ в Музикален Център Икономов - в центъра.
  4. Няма друга такава тема във форума и явно не е случайно! Хиляди благодарности и от мен! Твърде рядко срещана комбинация между невероятен професионализъм, ангажираност към проблема и отношение към изпадналия в беда съфорумник Освен отсраняването на проблема, който имах, получих и отсраняване на проблем, за които дори не знаех. Ампът ми звучи по друг начин сега , а за информацията, с която бях залят - цена няма!!! Не случайно в профила му пише - The Solutions Provider!
  5. Notko, въпреки че не искам да давам съвети за неща, с които не съм експериментирал, ще се съглася с последните постове, че стиро-порът едва ли ще ти свърши работа, а и не знам защо мислиш, че той е "по-лесен" за монтиране. Конкретно на въпроса ти - ватата върши добра работа за вътрешна изолация - но по мое лично наблюдение няма да намериш бюджетен вариант (че и скъп) за изолация, която да спаси съседите от шума (освен ако не издигнеш по една допълнителна стена успоредно на всяка съществуваща ). Това беше и първоначалната ми идея да се включа в темата - има ли обща стена - няма спасение с каквото и да изолираш. По-добре да се намери помещение, което да е така локализирано, че да не пречи дори без изолация. Като се справите с тази (според мен по-трудна за изпълнение) част, може да се мине към изолиране - а за там трябва доста да се почете и погледат клипчета: защо да не започнем с прост пример как нещата стават постепенно: http://www.youtube.com/watch?v=cp56A6TcL1E&feature=player_embedded При нас вдигането на шум дори е заложено в договора за наем, искахме да имаме поне 2 реда черно на бяло, че това е разрешено от наемателя, именно за да не ни секне кефа, непосредствено след като е започнал Поздрви!
  6. Напълно подкрепям Baby Thomas! Това е може би най-важното условие: опитайте се да изключите варианта да пречите на някой, защото това е единственото нещо, което няма оправяне. Вие пречите на него - той на вас и накрая всичко води до смяна на помещението и загуба на вложени пари и труд. За пример - нашата репетиционна е в завод "Витоша". Наоколо има само офиси и складове, които след 19:00 са безлюдни. За съжаление съм почти сигурен, че в момента няма свободни помещения. Ще си позволя да дам няколко насоки в допълнение, дано са полезни - акустиката си е цяла наука, не съм компетентен, само ще споделя, че ние изолирахме цялото помещение със стъклена вата - 100% от площта на стените и тавана са покрити - това поглъща звука повече, отколкото е нужно - хубаво е да има неизолирани площи за известно отразяване на звука. Ако използвате такава вата - хубаво е да е покрита с нещо, защото не е безвредна при вдишване на малките власинки, които неминуемо отделя, ние използвахме хастар. Малко се каза за техниката - там могат да се изпишат фермани - давам само първоначален примерен ориентир. Ако не сте ходили по репетиционни, отидете на 2, 3 репетиции и вижте как са направени нещата там. Повечето, в които съм бил аз залагат на стандартна схема: Всяка китара в собствен усилвател, бас - в бас кубе, барабаните акустично. Тези неща могат спокойно да не се озвучават допълнително, освен може би касата на барабаните (1 микрофон). Мощността на усилвателите зависи от силата на акустичните барабани, те са константа, значи ви трябва нещо, което да може да ги "надвика" (тук нещата варират много, но в общия случай тръгваме от ампове над 30 вата). През пулта минават и клавир (2-ри мик.), глас (3-ти), бек вокал (4, 5 -и итн, колкото са) - надявам се това да дава ориентир колко канален да е пултът! Централното е общия случай мишпулт, крайно стъпало и колони (може би като ориентир 2 х 400/500 вата ще свършат работа). Не е лошо да се сложи и ефект за вокала. Това са бегло нещата, с които е хубаво да разполага една нормално действаща репетиционна - било за кеф, било за профи музиканти - разликите са в големината и техниката - принципите са сходни. Смятам, че ако човек има общ поглед, какво му трябва като цяло - може да прецени как да степенува нещата и според финансите да ги набавя постепенно. Успех!
  7. А ето и малко инфо относно гиъра, който послужи за осъществяването на проекта. Барабани: Premier (по-подробно описание акоиск ад адобави барабаниста) Амп : Graland Head 50W с кабинет ENGL 2x12 Vintage 30 Китари : Gibson Leas Paul Standart със seymor duncan distorgion Pick Ups Greco Les Paul CUstom със SD JB i 59 Ibanez S 270SOL sus Seymor DUncan JB i Jazz ESP Eclipse s EMG 81 i 85 Jackson Dk2T със Seymor Duncan Бас: Warwik corvete директно Клавир: Korg Triton Микрофони : Neuman Tube за барабаните - sure sm57, оуверхеди - Neuman Това разбира се е непълен списък с по-подробно описание на инструментите. Истината е, че Киро разполага с изключително качествена техника, която за съжаление съм леко некомпетентен да опиша, ако иска може да се включи! Поздрави!!!
  8. Благодаря, но не си ме разбрал, не се каня да взимам Orange, нито основната цел беше да ми подскажете мнения за тях. Както вече беше казано - всеки има уши да слуша, който няма - оранжевото е готин цвят хехехехе. Въпреки това се радвам на мненията които прочетох, а и за пореден път се убеждавам, че трудно може да ви изненада човек. Евала за което! Пуснах темата, понеже наистина си спомням, че някой навремето питаше, къде има такива усилватели, а и за да предоставя малко "ново" (явно не и за вас) инфо : ) Дано някой търсещ попадне на темаат и на вашите коментари и получи полезни насоки! Поздрави!
  9. iwanski

    "Orange Amps" в София

    Здравейте, твърде вероятно е информацията ми да не изненада никого, т.е. да е стара, но все пак - реших да споделя. Вчера попаднах на новооткрит (преди около месец) магазин за музикална техника в София, където имаше Orange, Roland, BC Rich, Stagg и др. Обръщам внимание на Orange, защото имам спомен от тема във форума, в която някой беше писал, че търси и не намира, а и аз самият не бях попадал на вносител на марката в София (това не значи, че няма де хехехе, просто аз не знам). Не си спомням името на магазина, но ще дам местоположение: тръгвайки по ул. Оборище в посока Военната академия - магазинът е в дясната страна на Оборище, съвсем малко преди кръстовището с бул. Евлоги Георгиев. Пичът, който беше вчера на работа беше много точен! И така - ако инфото ми е старо - извинявам се - трийте темата смело! Ако ли не - дано съм полезен на някой! Желая ви здраве и пари да купувате! Поздрави!
  10. iwanski

    Kirkland Guitars

    Да, вероятно за този магазин става дума - може да погледна някой път като минавам оттам. Благодаря! Относно другите 2 марки, които са ти препоръчали - ясно е, че са по-известни. Не съм убеден колко са по-добри. Зависи от ценовия клас, модела ит.н. Може да са, може да не са. Както колегата беше написал по-горе - това е акустична китара и много зависи от самия инструмент, може 2 китари от един и същ модел да имат съществени разлики - най-хубаво отиди и пробвай с някой познат, свирещ от повече време. Никога не е лошо да чуеш още едно мнение. Аз просто споделих впечатление от инструмента, който имам. Обаче това, което ти си харесал струва 170 лв, моята купих за 130 Евро - вероятно са различни модели, освен ако не са намалили много цените, но не ми се вярва. Аз за съжаление нямам впечатление от тези китари като цяло, а само извадково. Пробвай повече неща (по възможност не сам, а с някой), прецени си финансовоте възможности - и вземи това, което най-много ти допадне, на достъпната за теб цена. Успех!
  11. iwanski

    Kirkland Guitars

    Имам акустичен Къркленд. В момента не съм вкъщи и не мога да посоча точния модел, но е уестърн китара с крушовидно тяло, метални струни. Купих я от Германия 2005 мисля. От тогава не е мръднала. Дори в момента съм със струни 12-ки и звучи чудесно, имах опасения да не дават много напрежение на грифа и да се изкриви, но всичко е 6. Тогава ми трябваше някаква прилична акустична китара на разумна цена (130 евро до колкото си спомням). Нямах предварителна информация - просто тествах няколко китари в този ценови клас и я взех. Както можеш да заключиш от казаното до сега - доволен съм много. Като знам аз на каква акустична китара съм се учил навремето да свиря, мисля, че въпросния Къркленд е повече от подходяща за начинаещи, че и не само! Чудесен звук, удобен гриф, устойчивост (както казах 5 години и е като нова), много приятен външен вид. За ценовия си клас е супер според мен. Но все пак всеки си преценява сам. Успех! А, между другото къде се продават - не съм се заглеждал много отдавна за акустични китари по магазините и ми стана интересно как вървят като цени и кой ги внася?
  12. Смятай, какви хора има.... Може ли да продадат на момчето вокален процесор за китарата. Т.е. пич, аз не съм имал такъв, но ми стана интерсно и прочетох малко характеристики за него из нета - вярно е, че пише, че може да си боднеш китара, клавир, микрофон и какво ли още не в него, за да си правиш домашни записи, но все пак първите две думи от характеристиката са, че това е вокален процесор http://www.digitech.com/Classic/Vx400.php ftp://ftp.digitech.com/pub/PDFs/Manuals/Vx400Manual.pdf Дори ефектите, които иам вътре са от порядъка на хорус, флейнджър ит.н., т.е. универсални неща които могат да се използват за всички инструменти. Според мен може и да ти върши някаква работа, но никога няма да му се изкефиш... При условие, че пускаш темата днес, значи може би си го купил съвсем скоро и при всички случаи още имаш гаранция и т.н. Та съветът ми е, вземи се опитай да го върнеш и смениш за нещо китарно от този клас. Вземи и някой възрастен с теб (баща си примерно). Не се обиждай, но погледнах в профила, че си на 14, по този начин ще предотвратиш да не те вземат насериозно (а явно човекът от магазина вече го е правил, освен ако разбира се и той не е бил особено запознат). А ако имаш познат китарист или още по-добре учител по китара, който да ти помогне в избора на нов - най-добре! Ти си прецени, но аз може бих пробвал д аго върна! Знам колко е важно като си купиш нещо ново да те кефи! Успех!
  13. Хахаха, супер! Много се набива мелодията, дори само след първото слушане! Поздрави!!! От утре съм на диета...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.