Jump to content
Българският форум за музиканти

Нов модел атенюатор на Soundman


Recommended Posts

Представям информация за поредния модел атенюатор, който е предназначен за по-специални цели - двуканален, за два отделни усилвателя, всеки по 60вата и 16 ома.

Има няколко нововъведения, свързани главно със стерео изпълнението и управлението на различните режими.

Регулирането на затихването е едновременно за двата канала, но има възможност всеки от каналите да се превклюва самостоятелно в Load режим, за да се прекъсне звука на избрания канал или и на двата. Товарът остава в рамките на необходимото, за правилната работа на ламповите усилватели. Във всеки момент може да се възстанови звука към високоговорителя, на позиция определена от общия контрол на атенюиране.

Друга новост са балансираните, галванично разделени изходи LineOut. В действителност те са еквиваленти на 2 DI-box-a. Това решава въпроса със земните кръгове, които са неизбежни при свързване на повече от едно устройство. За елиминиране на проблеми от подобно естество "земите" на двата канала са разделни, и могат да се свързват или разделят, в зависимост от конкретната конфигурация на звуковата система. Запазени са и небалансираните линейни изходи, които могат да се използват по известния досега начин.

Форматът на конструкцията е Rack Mount / шкаф, 19", 2Height Units (89mm), като охлаждането е от дясно на ляво. При монтажа трябва да се осигури път за въздушния поток, което може да стане със съответни вентилационни отвори в ляво и в дясно на Rack-a или ламинарен въздушен поток отдолу нагоре отвътре на страните на шкафа. Последното по принцип е препоръчително за общото охлаждане на подобни конструкции.

 

IMGP5113a-2.jpg

IMGP5111_cr-1.jpg

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Устройството има добър външен вид и изглежда има доста добри технически характеристики. Много ми харесва това, че си предвидил балансирани и галванично разделени линейни изходи. Поздравления за добрата работа! Сега почитателите на стерео звук от 2 ампа ще могат да се насладят на саунда и тихичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предимствата могат да бъдат няколко, но понеже знам за устройството само това, което прочетох, ще изчакам Parni_valjaк да каже кои точно от тях важат за конкретното устройство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.