Jump to content
Българският форум за музиканти

Мнения за Casio WK-7500 синтезатор ?


Recommended Posts

Здравейте! Намислил съм да си сменям синтезатора, в момента имам пак на касио вк серията 1200, и исках да събера компетентни мнения за този, с който съм решил да го сменям. Благодаря ви предварително !!! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами зависи за какво ще го използваш. Аз лично като чуя Casio и бягам далече. Предполагам, че си свикнал с предишния и искаш да вземеш по-добър подобен, за да работиш по-лесно с него. Но ако искаш професионална машинка разгледай какво предлагат другите за тази цена. Има сумати модели Korg, Yamaha, Roland, просто се разтърси и сравни характеристики, прочети некое ревю и т.н . Аз имам Yamaha MM6, която е на достатъчно приемлива цена за това, което предлага, разгледай:

 

http://usa.yamaha.com/products/music-production/synthesizers/mm/mm6/?mode=model

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами зависи за какво ще го използваш. Аз лично като чуя Casio и бягам далече...

Що бе, колега? Касио не е лоша марка... часовници! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно метрономите на синтезаторите им са адски точни ;) тик-тик-тик...

 

Иначе подкрепям горното мнение - ако имаш възможност по-добре си вземи Korg, Yamaha или Roland - определено има огромна разлика и си заслужава

Редактирано от liquid_death
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви, но както каза един от вас съм свикнал с касио, моделът който имам в момента е много добър нищо че е стар вече. На мен не ми трябва инструмент за свирене на сонати и инструментали, а за композиране, записване и миксиране. Ще разгледам предоставените линкове, за които благодаря!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видях я тази ямаха мм6, и явно не сте видели модела, за който питам. Първо, 1е е с 73 клавиша и оттам нататък тръгват едни разлики, космически. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

e как що бе пич,доколкото разбирам не си пробвал никога с друг инструмент от по висок клас ,опитай и сам ще си отговориш,отиди в динакорд посвири малко и сам ще си отговориш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз горещо препоръчвам да опиташ други марки синтезатори преди да си похарчиш паричките. Просто за да не съжаляваш след 3-6-12 месеца, че не си дал спестяванията за нещо друго (и по-добро) :)

Отиди в някой музикален магазин, тествай синтезатори от "великата троица", па да видим дали няма ти се промени мнението ;) Според мен типът на мислене "аз не съм го пробвал, за това ще си карам с това на което съм свикнал, дори и да е по-лошо" е доста погрешен - разучи, опитай от всичко, разбери кое най-ти харесва и приляга на изискванията и си ти :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, разбирам Ви напълно,и благодаря за предупрежденията,но пак казвам-аз не искам синтезатор, за да свиря ( щях да си купя пиано), а за да композирам и аранжирам песни. Този модел, който съм посочил има невероятни възможности и в същото време е с 73 клавиша, в момента съм с толкова на моя синтезатор и не искам по-малък капацитет. В тази връзка, може ли някой да ми посочи конкретенмодел на друга марка със същите възможности и брой клавиши? Благодаря предварително.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.