Jump to content
Българският форум за музиканти

Vox Tonelab le vs BOSS GT 10


doviciozo

Recommended Posts

Кой от тези двата процесора е по добър . Моля за мнение от хора който са запознати с тях защото в нета немога да добия реална представа .дали ще звучат директно в пулта или ще имат нужда от преамп.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко което го пише във форума съм го прочел но го намирам за малко отвеяно като инфо, без 2...3 поста .Написал съм че искам мнение от хора които са запознати с тези машини за да получа достоверна информация, и то най вече за Вокса защото За боса е писано много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задай конкретни въпроси, ако искаш конкретни отговори. На пазара се предлагат един куп процесори и всеки си има своите предимства и недостатъци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам мнение за тези двата процесора а не за други на пазара......Ще звучат ли директно в пулта.Кой си заслужава парите.Вече ми преведоха едно две филмчета и ревюта и вокса поне за мен е по удачният вариант.Благодаря на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти май не разбра твърдението на колегата patient...

Кое ще звучи в пулта - ми и 2те ще звучат в пулта, то това е хубавото на тия процесори, че имат вградени амп симулации...явно трябва да конкретизирам: Кажи - ще свиря кавъри на Сашка Васева....или Ще свиря Блек метъл...Според мен Боса има по-добри дист-ове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, тъй като съм имал досег и с двата процесора и съм горд притежател на GT-10, ще се опитам да обобщя впечатленията си. По отношение на ефектите - мисля, че Боса е по-добър и честно казано, не смятам, че на пазара има нещо на тази цена, което може да го бие. Зас мен той на практика замества педалборд от поне 12 настъпи кутийки... И честно казано след повече от година и половина игра с него и до днес не мога да се нарадвам на космическите звуци, които могат да се изкарат от него. Обичам да казвам, че единственото, което му липсва е вход за мишка и клавиатура, за по лесно управление, но в bossgtcentral се намериха хора, които написаха програмка за редактиране на чейна и пачовете, така че сега само го мушкаш в pc-то и си действаш от там, вместо да въртиш до откат досадния jog-dial. Това е и основния недостатък - малко бавно се настройва, защото реално има 4 врътки. Ако човек не е запознат със способностите и поведението на тая машина в конкретни ситуации, може да изпадне в амок докато постигне това, което иска. Тук Vox-a се справя по-добре - откъм интерфейс е идеален за хора, които искат всичко дето го има вътре да си има съответния контрол отвън, но пък за сметка на това смуче откъм ефекти и най-сериозния пропуск е невъзможността да си нареждаш чейна както ти скимне. Vox-a има само 9 варианта за нареждане на ефектите и те касаят delay, reverb и modulation, но те винаги остават след спийкър симулацията, а педала е винаги пред преампа. В това отношение Boss е много по-добро решение, защото дава пълна свобода на нареждане и позволява всякакви експерименти.

Така... Сега за амповете, дистърите и спийкър симулациите:

 

Най-отговорно заявявам, че ако някой иска да си купи процесор с идеята, че ще носи в чантичка 10 от най-успешните лампови глави - трябва да бръкне малко по-дълбоко в банковата си сметка. Единственият процесор, който съм чувал да звучи наистина натурално е Axe-fx. И колкото и да съм противник на тезата, че по-скъпото е по-добро, в случая май е точно така. И понеже аз съм никой в китарния свят, питайте тези момчета за мнението им - http://www.fractalaudio.com/artist.html

Чух добри отзиви и за Digidesign ElevenRack, който е и двойно по-евтин от Axe-fx но досега не са ми попадали читави семпли, за да си изградя реална представа.

 

Но да не се отклонявам - говорим за Vox и Boss. Първо, лампата във Вокса, май е сложена там само за пиниз и за визуален ефект на сцената и си мисля, че синия ЛСД дисплей на Боса на тъмно ще свети по-силно :greenangel:

Сега сериозно - и двата процесора имат настройки на изхода според това с какво го свързвате - И ТЕ ВЛИЯЯТ МНОГО НА ТОНА! Това, което трябва да се знае е, че при Вокса, ако амп симулацията е изключена, изходните настройки не играят, което за мен е малко малоумно. За съжаление в този случай нямам представа какво се подава към изхода като сила на сигнала. При Боса подаването на изходен сигнал за комбо/усилвател деактивира спийкър симулациите (но не и преамп симулациите), което ми се струва логично.

По отношение на самите симулации - двата процесора вадят много читави клийн и крънч тонове - няма как да е другояче и Вокс и Роланд са създатели на ампове, които са еталон за чист тон. Ако искате обаче да изкарате готин хай-гейн саунд, ви съветвам да се въоръжите с голяма доза търпение и да вложите всичката си креативност при настройване. Не казвам, че е непостижимо - просто е много пипкаво, защото при хай-гейн симулациите и на двата процесора, и най-малкото врътване на еквалайзера може да измени звученето доста мащабно. Освен това трябва зорко да се следи да няма клипване на сигнала. Много потребители на Бос, примерно, си мислят, че ще изкарат мощен звук като набримчат гейна на преамп симулацията до дупка - да ама не! Впрочем това важи и при използването на усилватели, ама нейсе - това е друга тема. Дистовете също вършат работа - мисля, че и тук Бос са с едни гърди напред, но винаги ще си остане един изкуствен оттенък, особено за хората, които вече са си тренирали слуха. Единственият изход за мен е процесора да мине през лампово крайно стъпало преди да бъде пратен където и да е другаде. Още повече, че спийкър симулациите НИКОГА няма да звучат еднакво в различни PA системи. Така че няма универсална настройка за вкарване директно в пулта. Винаги ще трябва да се съобразявате с възможностите и спецификите на конкретната озвучителна система.

 

Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен и полезен... Но в крайна сметка това е само моето субективно мнение... В тази връзка - с удоволствие бих участвал в художествена сбирка на притежателите на процесори, за да обменим опит и да се позабавляваме. Тъй де - само собствениците на лампови глави ли могат да си правят шуутаути! :rocker::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят вкус е блус/рок/по-лек метъл. От тази гледна точка, звука на вокса ми харесва повече, боса ми звучи малко по-синтетично. Мисля, че боса е по-добър за по-тежък звук. Не съм имал твърде много време да си играя с настройките, но боса наистина има по-голяма свобода на настройване. Аз бих взел вокса, сащото не съм манияк по настройване, а звука му ми харесва за музиката, която обичам. Но и колегата горе има право.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Притежавал съм и Вокса и Боса и почти всички от процесорите в тоя клас. Основното е,че всеки си има собствена дифиниция на тона, от която не може да избяга.

Лично мен бос-а доста ме дразни в това отношение особено при драйф-дист звука. Иначе е може би с най- добрите ефекти от всичките, които съм ползвал.

Вокс-а е с доста по-добре дефинирн тон, удобно се работи с него ,но липсва хай-гейн звука.

Това ,което не ми харесваше при тези два процесора го намерих при мартката Роктрон.Примерно Rocktron Utopia G300. Говоря за трите основни тона, клийн,крънч и хай-гейн.Много добър тон и при трите симулации. Като прибавим и доста приятния начин на работа, за мен това беше най-добрия процесор от всички.

Да обобщя с две думи:

Boss GT - "Колкото повече-толкова повече"

Vox LE - "Малко, качествено ,но недостатъчно"

Това си е личното ми мнение,което зависи изцяло от ситуацията, в която аз използвам тази техника!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оценявам напълно изчерпателните ви отговори и отново клоня към Вокса именно поради лесната работа с него.Когато започвах да свиря включвах китарата в радио Акорд 4 което е лампово, кубета нямаше. По късно имаше повече достъп но на много високи цени и пак свирех с най евтиното. Най скъпото и сложно нещо което съм имал е Диджитек рп-1.Поради лепсата ми на досег с такива процесори аз ще имам проблем да се оправя с Боса и затова се спирам на вокса, ще бъде за носине в ресторанта а за вкъщи си имам камиончета.БЛАГОДАРЯ ВИ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свиря с по-старата версия на гт10,а това е именно гт8.Много съм доволен от процесорчето.Свиря само "яки жици" и определено процесора се представя добре.Има готини симулации на ампове и кабинети.С другия процесор не съм свирил,но съм го чувал на живо.

Според мен боса има повече възможности като звуци.

Залагам на боса :music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^Тъй-тъй... Ако откажа цигарите до края на 2015 може и да събера пари да си го купя :rolleyes:

Редактирано от patient
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам доколко това питаш, но няма процесор, който да може да замести кубе... А при тези процесори говорим за сериозни суми, с които можеш да си купиш сериозни усилватели. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.