Jump to content
Българският форум за музиканти

Фънк дилема


bmo

Recommended Posts

Относно Телесаунд ще си изкажа моето лично мнение на техен клиент от момента на създаването на магазина им. От тях закупих бас китара Stiletto Studio 6. Не знам дали сте следили сайта на Schecter, но те промениха целия си дизайн и съответно преместиха производството си изцяло в Ю. Кореа и Индонезия. Това преместване доведе до повишаване на цените поради един лек факт. Качеството на работата им се промени към още по-добро. Според мен просто момчетата от Телесаунд не са забелязали тази промяна на момента и когато са получили запитването са обърнали внимание, че цените вече не са това, което са били и са направили ъпдейта в онлайн магазина. Ако имаше наличен такъв бас в магазина им, нямаше да ти кажат по-висока цена, повярвай. Не смятай, че една такава външна промяна ги прави скъперници или измамници. ;) Моят бас, например, щеше да ми дойде една идея по-скъп заради факта, че бе внесен от САЩ, където го имало в наличност, а идва ли от тази страна цената е леко по-друга заради къстъм сетъпа, който правят. Идва дума за 50 евро отгоре, но Телесаунд поеха този разход, въпреки, че аз бях склонен да ги платя. Както и да е, де... Просто споделям. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, аз и никъде не казвам такова нещо. Но все пак човек определя решенията си на базата на личния си опит :) Признавам, че от няколко месеца насам тук бях чел само положителни отзиви за този магазин и самата им инициатива е похвална. Затова и ми се видя странно. От друга страна това, което казваш за преместването на производството вероятно обяснява и промоцията - може би в наличност са бройки, произведени в старите заводи. Както и да е, аз мойта дилема я реших в полза на Ibanez SR500, след преценка на плюсове и минуси ми се видя най-универсален, а петата струна като за начало май ще ми дойде в повече, затова само четворка. Като пристигне, ще се похваля :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ibanez SR500 е един великолепен бас. Аз исках да си взема подобен, но 6 струнен преди години. Има много добре напомпан звук и ще ти върши работа. Лично аз за фънк след време ще си взема един Fender. Дотук запълних желанието си за звук и 6 струнни басове с Ibanez BTB 676 и Schecter-a, но този пусти Fender Precision Bass не ми излиза от ушите и главата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не адвокатствам, а си казвам мнението. :) Няма нужда от адвокат в ситуация, в която няма виновни. :) Сам знаеш как седят нещата що се отнася до внос на инструменти, но нека всеки си вади сам изводите. Просто исках да си кажа моето, за да няма само опасение, а да има мнение на човек, който вече е минал по този път.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, да. Най-вероятно ще си пишат и те тук. Писах не защото много ми се пишеше, а защото в милата ни родина обръщаме внимание само на негативни коментари, а когато има позитивен, то той се счита за адвокатстване и е нужно винаги да има оправдания. :) Спирам да пиша в тази тема, защото човекът вече си е решил какъв бас да си вземе, а спорове, без да съм страна в какъвто и да е конфликт, не ми се водят. Обичам си спокойния живот, дет се вика. :) Аз чакам фукнята за нов бас скоро, пък какъвто и да е той, ще е избран с желание и ще получи нужното внимание. Важното е да се свири, а не да се одумва и да има драми. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не съм искал да се изявявам като прокурор. Просто го споделих като факт. Чел съм из темите тук, че преди години такива неща са се случвали във визиартс, но не очаквах, че през 2011 мога да видя нещо подобно. Дори и да е случайност, на мен лично ми повлия негативно, което най-малкото може да бъде поука за пичовете да си ъпдейтват сайта по-редовно.

 

@IgniteAll, радвам се, че се изказа положително за избора ми :) Подейства ми много успокоително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, да. Най-вероятно ще си пишат и те тук. Писах не защото много ми се пишеше, а защото в милата ни родина обръщаме внимание само на негативни коментари, а когато има позитивен, то той се счита за адвокатстване

Викторе, понеже в последния ти пост има намек към мен, нека отговоря. Ясно ми е, че си пристрастен, това си е твое право и понеже намекна, че и аз внасям, да споделя подобен случай: имах една китара на определена цена, наложи се да я вдигна с около 30лв...,получавам запитване, човекът я видял на старата цена, в крайна сметка му я оферирах на цената, на която я беше видял преди, за да не изляза аз крив. А иначе по-скоро ми се е налагало да свалям цени, отколкото да ги вдигам, но това всеки сам го решава. А обръщаме внимание предимно на негативните коментари, всички знаем защо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В интерес на истината държа да отбележа, че с пича от Телесаунд до преди малко си разменихме няколко съобщения и той ми предложи китарата, за която бях питал не просто на старата и цена в сайта минус обявената 25% отстъпка, а с още 100 лева по-малко.

Само шапка мога да сваля за подобно отношение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Покрай бъдещата ми придобивка(живот и здраве другата седмица по някое време трябва да пристигне) ми се отвори още една "дилема".

Вкъщи звук вадя през тези монитори

Включвам си електрическата китара през интерфейс към компютъра и като цяло нямам проблеми. Напоследък обаче попрочетох доста инфо за басовете и взех да се притеснявам, че ако взема да издъня по-яко баса също през интерфейс, може да прецакам мониторите, затова взе да ми назрява и идеята за отделно комбо за бас. Четох, разглеждах и вниманието ми привлякоха тези четирите

MARSHALL MB30

GALLIEN KRUEGER BACKLINE 110 II

FENDER RUMBLE 30

PEAVEY MAX 110

Да ви попитам за някакви коментари, защото и тук съм като в небрано лозе. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре е с кубе, иначе Едирола е боец, имах същия, от теб зависи колко ще го дупиш, има и изход за субуфер...На въпроса- нямам впечатления, но ако ти е за у вас карай с Едиролите :greenball:

Редактирано от johniebgood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам преки впечатления от Marshall MB30. За домашно свирене е идеално. Другите не съм ги ползвал. Правилно си се насочил към комбо с 10" говорител. Дори и за тихо, домашно свирене 1х8" е малко според мен, не слиза достатъчно ниско.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами комбо само за вкъщи ще трябва. Доволен съм си от мониторите (по-новият модел вече го водят Cakewalk by Roland, a не Edirol, но май характеристиките са еднакви) и затова не искам да рискувам с тях, още повече че са на няма и година :)

Маршала и аз четох, че доста го хвалят, но след като пуснах едно търсене, видях, че тук има добри отзиви (макар и малко) за GK Backline серията. Нищо не бях чувал до сега за тази марка, но засега ме влече основно към него по няколко причини - компактните размери, възможността да се бута назад и да застава с говорителя и врътките нагоре, добрите отзиви за него и не на последно място, че от скоро е на промоция с почти 60% отстъпка в Томан. Само не знам тези 70 вата дали няма да са прекалено. Съмнява ме и да не е грешка това 70, защото останалите кубета са по на 30 при сходни характеристики на говорителите и размери на самите кубета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.