Jump to content
Българският форум за музиканти

За Лютиери и ентусиасти!


Recommended Posts

Здравейте!Имам една Електро-акустична китара Stagg,моделът е MOD.SW203CE-BK.Та,от известно време обмислям да и сложа един двоен адаптер горе на "дупката"(пада се NECK позицията).Не съм много сигурен какво би излязло като звук,дали ще има много шум и фийдбек заради тялото и как точно ще се закрепи.Напоследък свиря много Слайд и съм вдъхновен от звука на "Резонатори" със двоен адаптер горе и искам да подложа китарата си на подобен експеримент!Отправям запитване към съфоромниците си и най-вече съм Лютиерите във форума - дали някой от тях си е позволявал да предприема подобно нещо и какъв резултат е имало в крайна сметка? :thx:

Бих се заел самичък със задачата,но не разполагам със необходимият брой знания в областта на дървообработването и електрониката.Проектът ми включва поставянето на адатера и свързването му със китарата,като идеята ми е да се изолира Volume и по възможност Tone контроли на въпросният адаптер и да се направи Switch между адаптера и активната електроника на китарата.Всичко да бъде изведено към общия жак.

Ако някой от Вас лютиери мисли че може да се получи и е готов да го нарпави наистина качествено ще се радвам да ми пише на ЛС и да ми каже колко би ми струвала цялата операция със мои части.Готов съм да направя и кача снимки при нужда.Интересувам се главно от лютиери от София и областта.

Поздрави,

Митко. :cheers:

Редактирано от Mitko_bdl
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако още не си го намерил, ето ти още едно, да видиш на тоя пич специалното отношение към лютиерството :D:

 

YouTube

 

Към края показва и част от "процеса" по поставянето на хъмбъкер на същата китара :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Личният ми съвет е да не правиш точно това с акустичната си китара, а ако все пак решиш, просто да измислиш начин да закрепиш адаптера в отвора на предния капак, без да модифицираш нищо по самата китара, освен примерно жак за кабела в дупката, в кяото седи "катарамата"(не помня как се казваше това нещо) за колана - мисля, че има специални жакове, които да изпълняват и функцията на катарама. Ако нямаш пиезо на китарата, може и да си вземеш електроакустична. Мисля, че има и адпатери, които се закачат на отвора под струните. Виждал съм такива. Пробвай, примерно при Капъша, не помня в кой магазин точно бях виждал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Мерси на отзовалите се! :) Мисля,че намерих кой да ми свърши подобната работа.В най-скоро време ако проектът стане ще кача някоя снимчица,пък може и семпъл да се види какво се е получило в крайна сметка. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.