Jump to content
Българският форум за музиканти

Препоръчайте ми хубава звукова карта за Guitar Rig


CIH

Recommended Posts

Трябва да ти кажа, че от всичките постове само това не прочетох, за което се извинявам :). Ами наистина хубави са нещата, надявам се Guitar Linka на Behringer да решава проблема със шума и ако е така, ще си взема. Ако не ... ще мисля друго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре да си вземеш Line 6-a.Иначе пробваи с тая програма(http://dox.bg/files/dw?a=cfb6aa8a9b),поне при мен по-малко се чува шум.Между Line in и Мicrophone при мен няма разлика в шума(със Realtek hd)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам никой до момента не ти предложи да пробваш с DI бокс. Проблема с шума идва също така от разликата в нивата на сигнала. Пробвал съм с и без DI бокс, разликата е огромна. GI100 на Берингер е достатъчно добро решение, ново е около 60 лв мисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е шума да е от Гитар Риг'а ( пробвай с Gate бутона ). Но по принцип няма да имаш голям успех ако включваш китарата директно към ПЦ'то. На скоро се сдобих с Guitar to USB(китайка) и звукът е доста добър за толкова евтина апаратура(китара guitar to usb и ест КраКнат Риг :) ) Успех с свързването!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама чакай бе човек, какъв е тоя шум? Сигурен ли си, че кабела и конектора към компютъра са читави...

 

Проблема с шума идва също така от разликата в нивата на сигнала.

 

Шума(не говорим за прихванат брум) идва от конверторите(АЦП-тата) на самата звукова карта, които са евтини китайци, сигурно за по 10 стотинки стерео вариант :). При по-качествените карти, шума е значително по-тих(примерно 40-50 децибела по-ниско шумово ниво). Този шум си го има и като извадиш кабела от компютъра.

И хайде стига с безкрайното и ненужно обсъждане на скапаните вградени платки и златните дравери AsioForAll. Всъщност, нямам нищо против евтините карти, но виждам, че питате за шума, говорите за DI-Boх... изобщо май смесвате нещата. Когато става въпрос за вградената карта и AsioForAll, най-чесо говорим за твърде компромисно откъм шум и качество решение, при което обсъждането на ди-боксове и други подобни приспособления става леко безмислено.

Истината е, че ди-бокс или инструментален предусилвател трябва да се ползва тогава, когато звуковата карта няма специализиран инструментален вход, а се ползва линейния.

Като бюджетно решение за вкъщи, вместо DI-box, вземете каквато и да е марка педалче(Boss, примерно), което има ЕЛЕКТРОННО превключване(електронен bypass, да НЕ е true bypass, включете му захранване или батерия и свирете през него, като го давате на байпас. Така китарата ще звучи много по-добре, когато се ползва линейния вход на картата.

ВАЖНО е педалчето да има ЕЛЕКТРОННО превключване, за да сработи този номер. Трябва да е от ония педалчета, които не работят на байпас, без да им е включено захранване.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бихте ли дали пример за модели на босс който са с подобен вид превключване за да не станат грешки ако някой реши да си взема . :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво значи "бюджетът ми е 120 лв."? Прави ми впечатление, че хората често пишат подобни неща, затова питам: не може ли да съхраниш тези 120 лв. и да изчакаш, за да вземеш по-качествен компонент?

И да, asio4all е временна кръпка за евтини звукови карти, която само ти смъква латенцията, и то не толкова, колкото една стабилна външна звукова карта с оригиналния ASIO драйвер от производителя. Не само че АЦП/ЦАП си остават с високите нива на шум, високи изкривявания и липса на детайл, ами и равномерността на честотната характеристика е ужасна. На другия ми компютър с вградена звукова карта Avance AC97 басите под 200Hz почват да умират и трябва да се прилага EQ след запис. Така например трябва да се повдигат честотите около 50 - 60 Hz с над 6dB, за да се доближа до оригиналното звучене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.