Jump to content
Българският форум за музиканти

"Модерните" тежки барабани


Recommended Posts

Тук обикновено сме с 10-20 години назад, но може пък да има фенове на този звук и да го оцените :)

Това е пробен микс главно с цел да тествам такъв тип звук на барабани:

 

Download

:drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

KeRRANGKid се е насочил в правилната посока. Чинелите предполагам, че са записвани с km184. Останалите микрофони са без значение - смесих 4-5 различни барабанчета и също толкова каси, томовете са си 1 комплект. Малко eq и немалко компресия и това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пуснах го като тест на барабаните. Китарите не съм ги записвал аз и няма кой знае какво да се направи с тях. Не бих казал, че са отврат, все пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Поздрави и успех въпреки че имам някои забележки.

Малко изкуствено ми звучат барабаните, нямат "месо" и дълбочина някак си, иначе се чуват, както е модерно все едно че са ти до ушите, китарата и вокала обаче ми харесаха определено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Нямат нищо общо с натуралния хай-енд звук на барабани - само едно пльокане се чува :), но за този стил музика трябва да са така. Иначе няма пауър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

OK, осигури ми барабаните, които са ползвали и достъп до помещенията на NRG Studios :)

 

Шегата настрана, 99% от професионалните миксове на тежка музика като тази са със семпли и в повечето случаи главната причина за това не е, че някой го е домързяло или няма пари за хубав запис на барабани. Нашата цел трябва да е звука да работи в интрес на музиката, да я подсилва и да не отнема вниманието от нея (по отрицателен начин). За подобен стил, с много малки изключения, единственият начин това да се постигне е да се използват качествени семпли. Ако ние като професионалисти не можем да загърбим егото си то никога няма да стигнем хората навън. Излишният натурализъм много често може да навреди на крайния продукт повече отколкото помага. С други думи, подобни провокации не са особено продуктивни. Смесвал съм достатъчно истински барабани без семпли и със семпли, за да знам, че за всеки похват си има време и място. Неведнъж съм се въздържал от ползването на семпли едва ли не за да докажа нещо и честно казано съжалявам за това, защото ако става дума за modern metal резултата няма как да е на същото ниво като се има предвид, че почти целият стил е базиран на това музиката да звучи larger-than-life и свръх-ударно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Е те нали са гъзари некви - не са ли осигурили хубави тракове акустични? А семпли има клип в тубата, че и металика ползват за '91 :)

Но просто като се прави нещо на ниво е недопустимо да си личи, че са ползвани семпли, а за мен тва винаги е очебийно.

И все пак да не забравяме, че семплите са акустични барабани, които някой добре ги е направил, т.е и акустичните могат, стига да знаеш как ;)

 

 

Така се връщаме в 80-те, когато тригерите бяха модерни. И ми е много смешно в БГ, че записват с микрофони, вместо направо да сложат тригери (така и така микрофоните са им пълен шит и не участват в микса)

Редактирано от tanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.