ultramega, знам, че харесваме подобна музика. Благодаря ти за пожеланието. Аз също се надявам новата банда да се движи добре. Живот и здраве, както си казахме, ще направим няколко съвместни участия.
Басурендер.
1. Много хора искат да имат Ролекс и да кара Порше. Естествено, че има почитане на една или друга макра. Китаристите, или тези дето наистина разбират от звук, знаят, че той идва от лампов усилвател и там не се правят компромиси. На света има сумати марки, но много малко от тях са сериозните: маршал, фендер, меса, пиви, ампег и тн. Следователно най-доброто решение е нещо масово-ширпотреба. То гарантира достатъчно добра надеждност и качество. Алтернативи са берингер-бугера като крайно ненадеждни и евтини, или някакви бутикови изпълнения, но в България малко хора имат пари да си го позволят.
От няколко години свиря с един "build like a tank" усилвател на Пиви - Mark IV. 2 канала, единия с параметрична среда и мощност не повече от 300 вата. Харесва ми как звучи, но е тежък - 80тарско изпълнение. Колоната ми е с 15" еминенс говорител. Звучи добре, но аз предпочитам звука на 4х10".
2. Класиката ме изнервя. Не е за мен. Мога да понеса добре познатите класически "шлагери" които се използват в реклами или ги пускат чат-пат по радио или телевизия, но да слушам задълбочено класика, не.
3. Труден въпрос. Честно казано нямам и грам желание да се развивам професионално в музиката. Свиря само за удоволствие. Развитието ми идва от ходене по репетиции и свирене с хора. То между другото не е хич малко. Това ми дава в пъти по-голямо развитие отколкото да свиря сам с компютъра и да си правя записчета. Не съм "домашен музикант". Харесвам електрониката, развивам се там от към знания, но бавно. Идеалния свят си го представям така: по-малко работа, повече живот. Не искам да бъда роб на нищо. Искам пълна свобода. За това съм избрал и алтернативата да нямам шеф на главата
4. Не, не карам. Един път карах сноуборд. Потроших се целия, но ми хареса. За съжаление няма с кого да карам пак и си остана като готин спомен.