Jump to content
Българският форум за музиканти

На горещият стол - Nikifena


Recommended Posts

Мони, трудно ми е да дам конкретни отговори.

Старата банда за съжаление се разпърдя... кой крив, кой прав... знаеш как е.

Сформирах нова банда. Надявам се рано или късно да се разбере за нея :) Личните ми впечатления са, че всичко върви прекалено добре. В бандата има "йоника" и пее мацка. Стилът е funkey monkey style - демек лека музика с фънк бас. Това ме кефи, това свиря :)

 

Slacoth, старая се да съм прецизен. До колко съм такъв не мога да дам 100% обективна преценка. За позитивизма и усмивката смятам, че съм си такъв. Когато съм крив нещо не върви и поради тази причина гледам и да бъда повече усмихнат. Може би е и до човек. Знам ли...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я сакам да питам само, кога ше доате с оня младеж (знааш за кой приказвам) да се напиеме поди асмата у Бойчиновци :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми чакай лекичко да те питам като отвори темата, дека го маршала? Да не изгонихте китариста, не че не се поосвободи място, ама някак пусто :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епа га ни поканиш на бойчиновска ракия, Фифчо. Оно я обичам да пия со вазе. Он Роско не го знам дали ше доаде, ма има и други пустиняци на тоа свет :)

 

MrDeath, с Никито сме пак заедно. От старата банда сме ние двамата.

Редактирано от Nikifena
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уа-уа-то може да се включи на батерия след китарата и тогава сигналът да ходи към рака с кабел или безжично. За уами си требе адаптер...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май нямам въпроси , по скоро пожелания :)

Новата банда е супер, изкефи ме. Пожелавам скоро да се наредят нещата и да слушаме много нови неща :music:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Ники,

1.Като експерт , който знае "какво има вътре" , мислиш ли ,че много от музикантите се кланят на марки, само заради марката. (за усилватели говоря )сподели , с каква техника мечтаеш да свириш ( или ако си си осъществил мечтата , с какаква свириш)

2. Слушаш ли класическа музика ?

3. Как би искал да се развиеш професионално - като музикант и като специалист . Как си представяш идеалния вариант след ...няколко години...абе "какъв искаш да станеш като пораснеш" ?

4.Караш ли ски ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ultramega, знам, че харесваме подобна музика. Благодаря ти за пожеланието. Аз също се надявам новата банда да се движи добре. Живот и здраве, както си казахме, ще направим няколко съвместни участия.

 

Басурендер.

1. Много хора искат да имат Ролекс и да кара Порше. Естествено, че има почитане на една или друга макра. Китаристите, или тези дето наистина разбират от звук, знаят, че той идва от лампов усилвател и там не се правят компромиси. На света има сумати марки, но много малко от тях са сериозните: маршал, фендер, меса, пиви, ампег и тн. Следователно най-доброто решение е нещо масово-ширпотреба. То гарантира достатъчно добра надеждност и качество. Алтернативи са берингер-бугера като крайно ненадеждни и евтини, или някакви бутикови изпълнения, но в България малко хора имат пари да си го позволят.

От няколко години свиря с един "build like a tank" усилвател на Пиви - Mark IV. 2 канала, единия с параметрична среда и мощност не повече от 300 вата. Харесва ми как звучи, но е тежък - 80тарско изпълнение. Колоната ми е с 15" еминенс говорител. Звучи добре, но аз предпочитам звука на 4х10".

 

2. Класиката ме изнервя. Не е за мен. Мога да понеса добре познатите класически "шлагери" които се използват в реклами или ги пускат чат-пат по радио или телевизия, но да слушам задълбочено класика, не.

 

3. Труден въпрос. Честно казано нямам и грам желание да се развивам професионално в музиката. Свиря само за удоволствие. Развитието ми идва от ходене по репетиции и свирене с хора. То между другото не е хич малко. Това ми дава в пъти по-голямо развитие отколкото да свиря сам с компютъра и да си правя записчета. Не съм "домашен музикант". Харесвам електрониката, развивам се там от към знания, но бавно. Идеалния свят си го представям така: по-малко работа, повече живот. Не искам да бъда роб на нищо. Искам пълна свобода. За това съм избрал и алтернативата да нямам шеф на главата :greenball:

 

4. Не, не карам. Един път карах сноуборд. Потроших се целия, но ми хареса. За съжаление няма с кого да карам пак и си остана като готин спомен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега сериозния въпрос:

 

Защо изостави метъла , мина през класичексия рок - хард рок , после алтърнатив - някак си олекваш с годините ?

 

С течение на времето имената на аватарите ни почват да не отговарят на действителността (и моя и твоя..)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ООО, Дими, не го разбирай като олекване. Просто с времето си променям вкуса и вижданията за музика. Все още слушам метъл. Когато съм сам си пускам предимно джаз. Когато се прибере жена ми, тя не харесва джаз, слушаме метъл. Скоро например слушахме carcass ;) Мисля, че е достатъчно показателно, че не съм зарязал метъла. Освен това слушането на музика за мен няма много общо с това какво ми се свири. Освен това не ми се свири в ъндърграунд банда. А метълът малко или много е ъндърграунд. По-добре да свиря музика която ми харесва и може да я харесат повече хора, отколкото на концерт да има няколко хевиметъла ;)

 

Между другото имах идеята да направим трибют на Dream Theater, но барабаниста който може да свири ДТ е много зает и няма време. Надявам се някой ден да се навие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надявам се някой ден да се навие.

 

Майк Портной е свободен. :greenangel:

 

п.с. Според мен наистина е редно да си направиш сайт, където да посочиш всички бивши и настоящи твои продукти.

Хората те познават и знаят че работиш качествено и коректно, но с един информационен web портал ще стоиш по-завършено.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти Ники.

 

Хайде и аз ще се включа с един въпрос: Мислил ли си да правиш ефекти за бас, като например някой bass preamp/di box? Според мен, няма нищо по-хубаво от електроника направена от басист, за басисти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм Nikifenа определено, но знам че е правил ефекти за бас, беше пускал снимки преди време. Също май беше споменавал, че е правил модификации на s-amp за бас.

http://i2.photobucket.com/albums/y23/Naudio/BassIt.jpg

 

Иначе аз нямам какво да питам, само мога да ти благодаря за всичко, с което си ми помагал :thumbs_up::godbless:

Редактирано от gost
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам да не рзводняваме темата, все пак въпросът е към Ники, но доколкото знам, това е предусилвател за пиезо pickup, правен по поръчка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.